forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 14:20:44

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
658493 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Zakwaszenie, alkalizacja
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja  (Przeczytany 220684 razy)
admin
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #40 : 2009-03-21, 18:01:56 »

A jak pytają staruszków co robili, że dożyli starości, to jedni mówią, że jedli warzywa i owoce, a drudzy, że mięso i tłusto, kolejni, że...
Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku.  Wink

PS
"Zdrowie jest zbyt cenne, aby powierzać je fachowcom" - to chyba cytat z Juliana Aleksandrowicza?  Very Happy
Zapisane
_flo
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #41 : 2009-03-21, 18:05:52 »

To tak jak z cukrem. Wg jednych 70 na czczo jest ok, wg drugich 120 na czczo jest ok.

chodzi o to, by nikt nie byl zdrowy
niedlugo powiedza 50 i wszyscy bedziemy zahipoglikemizowani lykac metformine i wykonywac rozkazy

Zapisane
lekarka
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #42 : 2009-03-21, 18:37:51 »

Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku.  Wink
PS
"Zdrowie jest zbyt cenne, aby powierzać je fachowcom" - to chyba cytat z Juliana Aleksandrowicza?  Very Happy

Potwierdzam.
Zapisane
admin
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #43 : 2009-03-21, 18:57:40 »

To żałosne, że średnia długość życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od średniej długości życia innych obywateli.  Sad
Zapisane
Blackend
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #44 : 2009-03-21, 19:02:32 »

Moja babcia mawiała "w szpitalu to ludzie umierają" i tak się też stało Sad
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #45 : 2009-03-21, 19:07:01 »

To żałosne, że ¶rednia długo¶ć życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od ¶redniej długo¶ci życia innych obywateli.  Sad
To my nie mamy najgorszej statystyki, jeśli w Niemczech lekarki żeją średnio o 14 lat krócej, niż pozostałe kobiety Sad
Zapisane

_flo
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #46 : 2009-03-21, 19:08:14 »

wszyscy lekarze jakich znam blizej (3), a w tym przypadku lekarki jada naszprycowane na proszkach roznego rodzaju
no i znajoma 'rodziny', pani psychiatra, znana na cala polske, w tej chwili nie zyje, bo popelnila samobojstwo
nie uogolniam, takie mam osobiste doswiadczenia
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70135


Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #47 : 2009-03-21, 19:16:26 »

Widziałam niedawno jakie produkty kupują sobie chirurdzy na śniadanie w sklepiku szpitalnym Shocked sama kolorowa chemia..
Zapisane

Cabron
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #48 : 2009-03-21, 19:25:02 »

Proponuję kupić papierki lakmusowe. Chyba tanie.
6 godz po posiłku kontrola moczu, może być kontrola moczu tuż przed następnym posiłkiem.
Ja mam mocz o pH 6,4-6,8 po czekoladzie mlecznej z orzechami i boczku.
Po posiłkach bogatobiałkowych zwierzęcych (karczek, żółtka) mam mocz o pH poniżej 6.
Proszę o sprawdzanie i wypowiadanie się Smile.
Papierki lakmusowe nie są dokładne (zalezy jakie)..
Ja słyszałem, że najlepiej sprawdzic rano na czczo
Zapisane
Luker
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #49 : 2009-03-21, 20:06:02 »

A jak pytają staruszków co robili, że dożyli starości, to jedni mówią, że jedli warzywa i owoce, a drudzy, że mięso i tłusto, kolejni, że...
Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku.  Wink
Very Happy

Smieszne powiedzenie, ale tez wiele razy slyszalem, ze tak faktycznie mowia ludzie starsi. Cos w tym musi byc.
Zapisane
lekarka
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #50 : 2009-03-22, 14:08:38 »

To żałosne, że średnia długość życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od średniej długości życia innych obywateli.  Sad

Dlatego trzeba być wyjątkiem albo ... zrezygnować z zawodu Very Happy.
Carbon, rano - to przegląd z całego dnia poprzedniego... niedokładne badanie...
Zapisane
Cabron
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #51 : 2009-03-22, 14:15:06 »

rano - to nie przegląd z nocy?
Przecież organizm balansuje pH w czasie snu (?) i odpoczynku więc najlepszy wynik jest chyba rano??
Zapisane
lekarka
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #52 : 2009-03-22, 14:26:29 »

Mniej wiecej tak. Tylko, że dynamikę tego co sie zjadlo ja przynajmniej widzę do 24 godzin. Do 3 dni też można znaleźć przyczynę zab. pH moczu...
Dlatego bezpieczniej zrobić pH tuż przed następnym posiłkiem.
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #53 : 2009-03-22, 14:33:58 »

Widziałam niedawno jakie produkty kupują sobie chirurdzy na śniadanie w sklepiku szpitalnym Shocked sama kolorowa chemia..

No chirurdzy to faktycznie "kwiat" intelektualistow lekarskich,
wyjatkowo ignorujacych wszelkie podstawy medycyny!

To kasta ludzi ktorzy w wyjatkowo idiotyczny sposob niszcza swoje zdrowie!
Znam wielu takich "mondrali"!

Zreszta "ryba psuje sie od glowy"
najlepszy przyklad to ostatnia "smierc na ekranie"
znanego i "cenionego" kardiologa!  Shocked

 
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #54 : 2009-03-22, 14:41:26 »

"cenionego" kardiologa!  Shocked

Oczywiscie mialo byc "cenionego kardiochirurga"  Cool

Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #55 : 2009-03-22, 18:01:29 »

Adampio : "zoltka sa zakwszaszajace, bo musza byc. Bialko zakwasza organizm.  "

Adampio polecam lekture pt: "Odkwaszanie" H.Hoscha.
 
Zapisane
afmfo
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #56 : 2009-03-22, 19:32:21 »

Może lekarze mają łatwy dostęp do leków i nadużywają ich. Mam koleżankę pielęgniarkę i widzę co ona robi. Kiedyś miała podpuchnięte oczy więc wzięła jakiś lek na obniżenie wody w organizmie. Spadły jej elektrolity i zaczęło ja telepać. Nie dość , że podpuchnięta to jeszcze ręce zaczęły się trząść. Na to wszystko lekarz na zmianie zrobił jej aluzję a ona naprawdę nie pije  tylko ma tarczycę. Very Happy
Pomyślałam wtedy, że oni tam zbyt szybko sięgają po leki.
Zapisane
adampio
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #57 : 2009-03-22, 20:33:07 »

A zniknęła, bo mam ku temu stosowne narzędzia... Wink
Lepiej nie badać tego co nie trzeba, bo jeszcze od samych wyników się można rozchorować na dobre. "Zdrowy" mocz ludzki ma normę ponoć od 4 do 8 pH. Ale kogo to interesuje? Laughing
 

Mnie i  dlatego nie reaguje w zaden sposob na poziom ph 5.
Zapisane
Chcębyćzdrowy
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #58 : 2009-07-02, 21:23:12 »

Ja mam  moczu PH 6 ale wydaje mi się że jest za kwaśny jak na żywienie wegetariańskie. Chyba kaszami tak się zakwasiłem. Spróbuję jeść więcej warzyw i owoców i podnieść do PH 6.5. Cool
Zapisane
viola44
Go


Email
Odp: Zakwaszenie, alkalizacja
« Odpowiedz #59 : 2009-07-02, 21:40:45 »

Ja mam  moczu PH 6 ale wydaje mi się że jest za kwaśny

to tylko tak Ci się wydaje, niestety... Smile
Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 19 zapytaniami.