Autor
|
Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja (Przeczytany 237772 razy)
|
Zyon
|
Dobrze gada, bo gada faktem a nie paradogmatem
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze gada, bo gada faktem a nie paradogmatem Skąd wiesz, że faktem?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
A czym w takim razie?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A czym w takim razie? Może dla Ciebie to fakt, dla mnie równoważna teoria, nie potrafię tego ocenić. Samo to, że coś jest inne, mnie nie wystarczy, by być faktem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
tak sobie czytam o tym modnym zakwaszeniu organizmu, i trafiłem na taką tabelkę: Pokarmy pH Wybrane produkty żywnościowe zasadowe 10 brokuły, czerwone buraki, szpinak, szczaw, ogórek, kalafior, natka pietruszki, pestki dyni 9 kapusta, sałata, fasola szparagowa, cytryna, wiśnia, czosnek, seler naciowy, winogrona, kiwi, jarmuż, papryka słodka 8 awokado, pomidory, oliwki, banany, arbuzy, papryka czerwona, pomarańcze, grejpfruty, mandarynki, mak neutralne 7 woda, mleko wiejskie, masło, jabłka, miód kwasowe 6 jogurt, jajka, ryba, brązowy ryż, fasola, groch, śliwki, ziemniaki w mundurkach 5 piwo, cukier, biały ryż, ziemniaki z wody, pieczywo razowe 4 czarna kawa, białe pieczywo, makarony, orzechy, wołowina, sos pomidorowy 3 wieprzowina, wino, sery, czekolada, czarna herbata, ocet spirytusowy 2 napoje typu cola Tak na mój smak, to w pierwszej grupie odkwaszających produktów, nie ma prawie nic wartego do zjedzenia. Z kolei w produktach zakwaszających jest pełno wartościowego pożywienia. Te odkwaszanie, to już na pierwszy rzut oka śmierdzi lipą Chyba faktycznie trza się konkretnie podkwasić wieprzowinką, octem, i colą
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to "zakwaszenie" i "detoks" to świadoma robota TWO*, bo masło, śmietanka, sery i wieprzowina muszą być tanie. *Tajny Współpracownik Optymalnych.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobrze, bardzo dobrze! Bo "zakwaszające" jedzenie jest wkodowywanie w geny Kowalskyego, że bardzo niezdorowe...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ale dziadek kangur psuje te mode zasadowa
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A kto tam się tym przejmuje? Jak już przestają się bać tego "cholesterolu", to paski do obsikiwania trza im dać... Zawsze im po kolorze wyjdzie "zakwaszenie"... No chyba, że wege są, co chwlić należy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Od jakiegoś miesiąca, próbuję się intensywnie, na siłę zakwasić. Spożywam tylko produkty z wysokich miejsc na liście zakwaszającej, zero odkwaszania. W ramach szeroko pojętych proporcji ŻO. Samopoczucie, jak i witalność REWELACJA. To chyba miłe złego początki... Napój sodowy w pogotowiu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Jak sprawdzasz czy juz sie zakwasiles, paskami?
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Jak sprawdzasz czy juz sie zakwasiles, paskami?
Jakimi paskami? Nie mówię o ketonach.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Lakmusowymi. a no to muszę spróbować. No nic, na wieczór podkwasiłem się winkiem, pod wspaniały salceson bronszwicki z ulubionej małej masarni. Nie jest źle, nie mam ochoty na alkalizujące warzywa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
No co ty, podobno nawet Slonecki kaze sie odkwaszac, tak peroruje jakis adept na DD
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|