Autor
|
Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja (Przeczytany 238129 razy)
|
|
|
Zyon
|
O wlasnie lekarze i ich metody, wiedza...... Jak wykazał w swoich badaniach czeski lekarz dr Otto Horak, stale zakwaszane komórki organizmu są niejako „zaprogramowane” negatywnie żywieniowo. Odkładanie się w nich tłuszczu jest zaś naturalną obroną organizmu przed zakwaszeniem, gdyż część produktów kwasowych rozcieńcza się w zgromadzonym tłuszczu. Na podstawie wielu badań klinicznych, dr Horak stwierdził, że dopóki organizm jest zakwaszony (a dotyczy to około 85-90% populacji!), to za wszelką cenę będzie się on bronił przed utratą tłuszczu. Nawet przy drastycznej diecie, w pierwszej kolejności spali swoje mięśnie (bo one, jako największy spalacz tłuszczu, stanowią dla niego zagrożenie), a nie o utratę mięśni przecież w zdrowym odchudzaniu chodzi, lecz o spalenie tłuszczu! http://www.intropr.pl/media/20140801134828.pdf
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Świetne, uwielbiam takie newsy!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Ale jak to jest, ze lekarz czyli osoba zajmujaca sie w zasadzie zawodowo sprawami biochemii, metabolizmu etc pisze takie rzeczy. W dodatku 'udowadnia' to badaniami
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
O wlasnie lekarze i ich metody, wiedza...... Jak wykazał w swoich badaniach czeski lekarz dr Otto Horak, stale zakwaszane komórki organizmu są niejako „zaprogramowane” negatywnie żywieniowo. Odkładanie się w nich tłuszczu jest zaś naturalną obroną organizmu przed zakwaszeniem, gdyż część produktów kwasowych rozcieńcza się w zgromadzonym tłuszczu. Na podstawie wielu badań klinicznych, dr Horak stwierdził, że dopóki organizm jest zakwaszony (a dotyczy to około 85-90% populacji!), to za wszelką cenę będzie się on bronił przed utratą tłuszczu. Nawet przy drastycznej diecie, w pierwszej kolejności spali swoje mięśnie (bo one, jako największy spalacz tłuszczu, stanowią dla niego zagrożenie), a nie o utratę mięśni przecież w zdrowym odchudzaniu chodzi, lecz o spalenie tłuszczu! http://www.intropr.pl/media/20140801134828.pdfCzeski nie przejdzie ,amerykański był by bardziej wiarygodny
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak to jest, ze lekarz czyli osoba zajmujaca sie w zasadzie zawodowo sprawami biochemii, metabolizmu etc pisze takie rzeczy. W dodatku 'udowadnia' to badaniami No jak to jak! Zgodnie z procedurą naukową oczywiście... Czyli: poplątanie przyczyn ze skutkami, a na koniec błędne, acz nie do podważenia wnioski, poparte badaniami.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Helena
Go
|
Ale jak to jest, ze lekarz czyli osoba zajmujaca sie w zasadzie zawodowo sprawami biochemii, metabolizmu etc pisze takie rzeczy. W dodatku 'udowadnia' to badaniami Bo w uczelniach uczą biznesu, a nie fizjologii organizmu. Fizjologię każdy absolwent tłumaczy na swój sposób. “It is this outermost calyx zone of steady negativity that makes each cell act as a negatively charged body; every cell creates a negatively charged field around itself that influences any other charged body close to it (Charman, 1996).” Jak ładunek elektryczny komórki nie jest taki jaki powinien być, to komórka nie będzie prawidłowo funkcjonować.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Odkwasza zakwaszając...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Odkwasza zakwaszając... trafna puenta Od dłuższego czasu zakwaszam się na potęgę, używając w hurtowych ilościach ocet (bo mi smakuje), do polewania różnych potraw, i wychodzi mi na to, że bycie 'zakwaszonym' jest bardziej niż ok. Dokładnie tak jak przypuszczałem, robić odwrotnie niż dietetyczne konowały zalecają.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Maniek, ale wg teorii zakwaszania właśnie kwasek cytr. , cytryna, ocet odkwasza .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no nie wszystkie. Ocet jabłkowy jest bardzo zdrowy i modny niebywale. Tylko nigdy mogłem pojąć , dlaczego akurat jabłkowy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo moda taka w medycynie alternatywnej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dostałam pocztą od MatuVet: "Hej. Mam prośbę. Teraz na wyjeździe nie mam dostępu do forum TK. Czy mogła byś się zapytać w moim imieniu jak to jest z zakwaszeniem org. Przy chorobach nowotworowych? Lekarz opty kazał mojej mamie zwiększyć węgle do 30 właśnie żeby przeciwdziałać kwasowości. Mnie toa się nie podoba ale znalazłem też to: http://optymalni.org.pl/index.php?dzial=med&id=15 i sam już zgłupiałem... Wyniki histo są złe i muszę ostro przywalić dietą ale nie chcę popełnić jakiegoś błędu.. " Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w temacie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Bardzo ci dziękuję, przekażę zainteresowanemu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|