Autor
|
Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja (Przeczytany 237784 razy)
|
renia
|
..no, jak czytam mój post, to widzę, że jest skażony.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Na stres mamy wpływ, na żywność mniejszy a na zanieczyszczenia praktycznie nie mamy wpływu..
Jezeli masz wplyw na stres to musisz byc super "wyuczonym" psychologiem. Ja psychologie przerabialem za granica, gdzie pewne teorie uwaza sie, ze pochodza z nie naszej juz planety, ale jezeli uwazasz, za na zywnosc przez Ciebie spozywana nie masz wplywu to jestes slabym "rzeznikiem."
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A o czym wy rozmawiacie? Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "zakwaszenie organizmu" pod warunkiem, że nie ma się wad genetycznych, że się oddycha i ma się zdrowe nerki, o czym dr Ponomarenko dokładnie wiedział i wyraźnie to podkreślił w swoim tekście powołując się na Szczygła i to nie zależnie, czy mieszka się w Ciechocinku, czy np: na Atlantydzie, a po drugie "Cabron" po promocji "srebra", zachawla kolejny preparat, którym pewnie handluje? Został jeszcze preparat szkła wodnego, o którym była już tu mowa i pewnie jeszcze coś, co może "zaskoczyć". Od alveo znacznie zdrowszymi, bo tańszymi ziołami pitymi z umiarem są np: http://www.jagermeister.com/#/int-en/homeZasada handlarza jest zawsze dość prosta: zwrócić uwagę, że jest źle lub może być lepiej, zachwalić produkt powodujący poprawę i to z reguły wystarcza, aby zyskać poklask... To jest zawsze "zbawinne" w polityce i dla "demokracji", bo gwarantuje "wyborcom" pozowy wyboru! PS a zakwaszenie i alkalizacja jest problemem dla handlarzy preparatami buforującymi, ponieważ faktycznie dotyczy aż 99,99% obywateli Europy i nie tylko. Wystarczy jeszcze przed "dotyczy" dopisać "nie" i wszystko będzie zgodnie z prawdą. A do tego, jeśli ktoś nie potrafi utrzymać własnego zdrowia w należytym porządku, to musi za to słono płacić innym. W tym najwięcej producentom preparatów leczniczych.
|
|
|
|
|
|
|
kate
Go
|
Apropo produktów na bazie aloesu, które stosuje juz od 5 lat i śmiało mogę polecić http://www.flpp.com.pl/Teraz dodatkowo zaczęłam stosować DO. Każdy a zwłaszcza chory borykający się z taką czy inną chorobą powinien zastosować prawidłową dietę. Mam nadzieje że dokonałam słusznego wyboru
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Każdy ma prawo stosować dietę jaką chce, tu powinna być tolerancja jak z religią, tylko po co bawić się w misjonarzy i uszczęśliwiać na siłę ?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Kiedys,kiedyś dawno temu, ok 12 lat....koleżanka rozprowadzała jakieś produkty Aloe Vera, dałam sie namówic na jakiś koktajl, niestety bardzo żle tolerowałam ten produkt, tzn. chudłam i miałam biegunki. Musialam zaprzestać kuracji.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kate
Go
|
Viola, KOKTAJL??a DOKLADNIE CO TO BYłO???może odżywka w proszku z aminokwasów??
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Viola, KOKTAJL??a DOKLADNIE CO TO BYłO???może odżywka w proszku z aminokwasów??
to coś miało słiczny kolor, ja juz dokładnie nie pamietam ale cos w stylu zmiksowanego kefiru z truskawkami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Apropo produktów na bazie aloesu, które stosuje juz od 5 lat i ¶miało mogę polecić http://www.flpp.com.pl/Teraz dodatkowo zaczęłam stosować DO. Każdy a zwłaszcza chory borykaj±cy się z tak± czy inn± chorob± powinien zastosować prawidłow± dietę. Mam nadzieje że dokonałam słusznego wyboru Czy to reklama?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Alveo
juz tu kedys "lekarka" promowala
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Apropo produktów na bazie aloesu, które stosuje juz od 5 lat i śmiało mogę polecić http://www.flpp.com.pl/Teraz dodatkowo zaczęłam stosować DO. Każdy a zwłaszcza chory borykający się z taką czy inną chorobą powinien zastosować prawidłową dietę. Mam nadzieje że dokonałam słusznego wyboru jezeli,nie jestes moja znajoma z Polski,bo wszystko tutaj jest mozliwe , to napisze tylko,ze ona stosowala wraz z mezem i mimo dlugiego stazu na DO,wiele dolegliwosci ustapilo wlasnie,gdy zaczeli stosowac produkty aloesowe.Wlasnie lekarka starala sie zwrocic na te produkty uwage,poniewaz zaden organizm ludzki nie reaguje na aloes alergicznie. Sama od kilkunastu lat uzywam aloesowego desodorantu i mimo codziennego stosowania nie mam odczynow alergicznych skory.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Proponuję kupić papierki lakmusowe. Chyba tanie. 6 godz po posiłku kontrola moczu, może być kontrola moczu tuż przed następnym posiłkiem. Ja mam mocz o pH 6,4-6,8 po czekoladzie mlecznej z orzechami i boczku. Po posiłkach bogatobiałkowych zwierzęcych (karczek, żółtka) mam mocz o pH poniżej 6. Proszę o sprawdzanie i wypowiadanie się .
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no i czemu ostatnia wypowiedz zniknela?? na szczescie mam ją u się na HD kto pierwszy ten lepszy
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Proponuję kupić papierki lakmusowe. Chyba tanie. 6 godz po posiłku kontrola moczu, może być kontrola moczu tuż przed następnym posiłkiem. Ja mam mocz o pH 6,4-6,8 po czekoladzie mlecznej z orzechami i boczku. Po posiłkach bogatobiałkowych zwierzęcych (karczek, żółtka) mam mocz o pH poniżej 6. Proszę o sprawdzanie i wypowiadanie się . Ja, zbilansowanym sniadaniu o 9-ej, 2 godz plywania mam o godz 16-stej ph 5.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
to pewnie od inchalowania chloru (zaaaaaart)
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A zniknęła, bo mam ku temu stosowne narzędzia... Lepiej nie badać tego co nie trzeba, bo jeszcze od samych wyników się można rozchorować na dobre. "Zdrowy" mocz ludzki ma normę ponoć od 4 do 8 pH. Ale kogo to interesuje?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
lekarza powinno
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A jeśli interesuje lekarza, to ten lekarz powinien dać swojemu pacjentowi skierowanie do laboratorium na badanie moczu...
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
To tak jak z cukrem. Wg jednych 70 na czczo jest ok, wg drugich 120 na czczo jest ok. Mnie interesuje długowieczność jako forma likwidowania drobnych błędów, które nazywamy "starzeniem się".
|
|
|
|
|
|
|
|
|