Autor
|
Wtek: Zakwaszenie, alkalizacja (Przeczytany 237824 razy)
|
admin
Go
|
A jak pytają staruszków co robili, że dożyli starości, to jedni mówią, że jedli warzywa i owoce, a drudzy, że mięso i tłusto, kolejni, że... Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku. PS " Zdrowie jest zbyt cenne, aby powierzać je fachowcom" - to chyba cytat z Juliana Aleksandrowicza?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
To tak jak z cukrem. Wg jednych 70 na czczo jest ok, wg drugich 120 na czczo jest ok.
chodzi o to, by nikt nie byl zdrowy niedlugo powiedza 50 i wszyscy bedziemy zahipoglikemizowani lykac metformine i wykonywac rozkazy
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku. PS " Zdrowie jest zbyt cenne, aby powierzać je fachowcom" - to chyba cytat z Juliana Aleksandrowicza? Potwierdzam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To żałosne, że średnia długość życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od średniej długości życia innych obywateli.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Moja babcia mawiała "w szpitalu to ludzie umierają" i tak się też stało
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To żałosne, że ¶rednia długo¶ć życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od ¶redniej długo¶ci życia innych obywateli. To my nie mamy najgorszej statystyki, jeśli w Niemczech lekarki żeją średnio o 14 lat krócej, niż pozostałe kobiety
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
wszyscy lekarze jakich znam blizej (3), a w tym przypadku lekarki jada naszprycowane na proszkach roznego rodzaju no i znajoma 'rodziny', pani psychiatra, znana na cala polske, w tej chwili nie zyje, bo popelnila samobojstwo nie uogolniam, takie mam osobiste doswiadczenia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Widziałam niedawno jakie produkty kupują sobie chirurdzy na śniadanie w sklepiku szpitalnym sama kolorowa chemia..
|
|
|
|
|
|
|
Cabron
Go
|
Proponuję kupić papierki lakmusowe. Chyba tanie. 6 godz po posiłku kontrola moczu, może być kontrola moczu tuż przed następnym posiłkiem. Ja mam mocz o pH 6,4-6,8 po czekoladzie mlecznej z orzechami i boczku. Po posiłkach bogatobiałkowych zwierzęcych (karczek, żółtka) mam mocz o pH poniżej 6. Proszę o sprawdzanie i wypowiadanie się . Papierki lakmusowe nie są dokładne (zalezy jakie).. Ja słyszałem, że najlepiej sprawdzic rano na czczo
|
|
|
|
|
|
|
Luker
Go
|
A jak pytają staruszków co robili, że dożyli starości, to jedni mówią, że jedli warzywa i owoce, a drudzy, że mięso i tłusto, kolejni, że... Ale przeważnie wszyscy - że: nigdy nie byli u lekarza - to widocznie w dzisiejszych czasach wystarcza, aby dożyć sędziwego wieku. Smieszne powiedzenie, ale tez wiele razy slyszalem, ze tak faktycznie mowia ludzie starsi. Cos w tym musi byc.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
To żałosne, że średnia długość życia mężczyzn-lekarzy jest niższa o około 5 lat, a kobiet-lekarzy o około 8 lat od średniej długości życia innych obywateli. Dlatego trzeba być wyjątkiem albo ... zrezygnować z zawodu . Carbon, rano - to przegląd z całego dnia poprzedniego... niedokładne badanie...
|
|
|
|
|
|
|
Cabron
Go
|
rano - to nie przegląd z nocy? Przecież organizm balansuje pH w czasie snu (?) i odpoczynku więc najlepszy wynik jest chyba rano??
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Mniej wiecej tak. Tylko, że dynamikę tego co sie zjadlo ja przynajmniej widzę do 24 godzin. Do 3 dni też można znaleźć przyczynę zab. pH moczu... Dlatego bezpieczniej zrobić pH tuż przed następnym posiłkiem.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Widziałam niedawno jakie produkty kupują sobie chirurdzy na śniadanie w sklepiku szpitalnym sama kolorowa chemia.. No chirurdzy to faktycznie "kwiat" intelektualistow lekarskich, wyjatkowo ignorujacych wszelkie podstawy medycyny! To kasta ludzi ktorzy w wyjatkowo idiotyczny sposob niszcza swoje zdrowie! Znam wielu takich "mondrali"! Zreszta "ryba psuje sie od glowy" najlepszy przyklad to ostatnia "smierc na ekranie" znanego i "cenionego" kardiologa!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
"cenionego" kardiologa! Oczywiscie mialo byc "cenionego kardiochirurga"
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Adampio : "zoltka sa zakwszaszajace, bo musza byc. Bialko zakwasza organizm. "
Adampio polecam lekture pt: "Odkwaszanie" H.Hoscha.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Może lekarze mają łatwy dostęp do leków i nadużywają ich. Mam koleżankę pielęgniarkę i widzę co ona robi. Kiedyś miała podpuchnięte oczy więc wzięła jakiś lek na obniżenie wody w organizmie. Spadły jej elektrolity i zaczęło ja telepać. Nie dość , że podpuchnięta to jeszcze ręce zaczęły się trząść. Na to wszystko lekarz na zmianie zrobił jej aluzję a ona naprawdę nie pije tylko ma tarczycę. Pomyślałam wtedy, że oni tam zbyt szybko sięgają po leki.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A zniknęła, bo mam ku temu stosowne narzędzia... Lepiej nie badać tego co nie trzeba, bo jeszcze od samych wyników się można rozchorować na dobre. "Zdrowy" mocz ludzki ma normę ponoć od 4 do 8 pH. Ale kogo to interesuje? Mnie i dlatego nie reaguje w zaden sposob na poziom ph 5.
|
|
|
|
|
|
|
Chcębyćzdrowy
Go
|
Ja mam moczu PH 6 ale wydaje mi się że jest za kwaśny jak na żywienie wegetariańskie. Chyba kaszami tak się zakwasiłem. Spróbuję jeść więcej warzyw i owoców i podnieść do PH 6.5.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ja mam moczu PH 6 ale wydaje mi się że jest za kwaśny
to tylko tak Ci się wydaje, niestety...