MONIKAW
Go
|
Od jakiegoś czasu mam bardzo wysoki puls między 90 a 100 Zastanawiam się co może być tego przyczyną i czy nalezy się tym martwić??? Zamierzam oczywiscie odwiedzić kardiologa ale może macie jakieś sugestie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Od jakiegoś czasu mam bardzo wysoki puls między 90 a 100 Zastanawiam się co może być tego przyczyną i czy nalezy się tym martwić??? Zamierzam oczywiscie odwiedzić kardiologa ale może macie jakieś sugestie. Moniko,a bierzesz aktualnie jakies leki,? moze,to skutki uboczne przyjmowanych lekow??
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Nie biorę już nic.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może być to skutek zbyt dużej ilości spożytego białka lub węglowodanów, warto też skontrolować sobie poziom hormonów tarczycy, również przy anemii jest szybszy puls, ale optymalnym anemia nie grozi.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Może być to skutek zbyt dużej ilości spożytego białka lub węglowodanów, warto też skontrolować sobie poziom hormonów tarczycy, również przy anemii jest szybszy puls, ale optymalnym anemia nie grozi.
W piątek sprawdzę TSH. Anemii nie mam. Białka zjadam około 50g przy rzs-ie jest potrzebne, zresztą raz zmiejszyłam i spowodowało to nawrót choroby.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Jeszcze węglowodany między 45-50g. Myslisz Reniu, że to za dużo??? Pracuję umysłowo, dużo czytam Jeżeli chodzi o ruch to nie ma go za wiele ale systematycznie 45 minut dziennie ćwiczę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze węglowodany między 45-50g. Myslisz Reniu, że to za dużo??? Pracuję umysłowo, dużo czytam Jeżeli chodzi o ruch to nie ma go za wiele ale systematycznie 45 minut dziennie ćwiczę. "Monikaw" dla mnie to by było za mało węglowodanów, muszę zjadać 60 - 70 g dziennie, inaczej mam ketony i źle się czuję. Ostatnie dni nie uważałam na odpowiednią ilośc węgli i wczoraj miałam ketony na 3 krzyżyki (sprawdzałam, bo byłam taka "kapciowata").
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Muszę sprawdzić ketony nigdy tego nie robiłam. Czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze ciśnienie zmierzyłam sobie ot tak.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Muszę sprawdzić ketony nigdy tego nie robiłam. Czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze ciśnienie zmierzyłam sobie ot tak.
.........cisnienie ulega ciaglym zmianom w ciagu dnia.Inne jest wczesnie rano,inne wieczorem,a jeszcze inne po wysilku.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może być to skutek zbyt dużej ilo¶ci spożytego białka lub węglowodanów, warto też skontrolować sobie poziom hormonów tarczycy, również przy anemii jest szybszy puls, ale optymalnym anemia nie grozi.
Miało być : zbyt dużej ilości białka lub zbyt małej ilości węglowodanów
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze węglowodany między 45-50g. Myslisz Reniu, że to za dużo??? Pracuję umysłowo, dużo czytam Jeżeli chodzi o ruch to nie ma go za wiele ale systematycznie 45 minut dziennie ćwiczę. Węglowodany u Ciebie mogą być za niskie, no ale każdy jest inny i ma inne potrzeby. 45 min. ćwiczeń dziennie - to super, zazdroszczę Ci mobilizacji
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Mam wyniki TSH w normie, morfologia dobra.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam wyniki TSH w normie, morfologia dobra.
Bardzo się cieszę, jest to optymistyczne dla wszystkich początkujących z obawami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Białka zjadam około 50g przy rzs-ie jest potrzebne, zreszt± raz zmiejszyłam i spowodowało to nawrót choroby.
Uważam, że przy chorobie stawów, to należałoby zwiększyć ilość biłka i uwzględnić w diecie kolagen.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Zatem podwyższonym pulsem raczej nie ma co sobie zaprzatać głowy, choć mozna zwrócić uwagę na spacer/plywanie/jogę lub jakikolwiek wysiłek fizyczny. Szybciej się spali to co ma się spalić. Można sprawdzać po jakich posiłkach "włącza się" podwyższony puls. Mierzenie pulsu już 5-15 min po posiłku
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Sprawdzę to. Jestem po kosultacji kardiologicznej, serducho zdrowe !!! Zapisała mi "coś" na spowolnienie pracy serca w dawce minimalnej, jeszcze nie kupiłam. Zacznę od basenu.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Jeszcze węglowodany między 45-50g. Myslisz Reniu, że to za dużo??? Pracuję umysłowo, dużo czytam Jeżeli chodzi o ruch to nie ma go za wiele ale systematycznie 45 minut dziennie ćwiczę. "Monikaw" dla mnie to by było za mało węglowodanów, muszę zjadać 60 - 70 g dziennie, inaczej mam ketony i źle się czuję. Ostatnie dni nie uważałam na odpowiednią ilośc węgli i wczoraj miałam ketony na 3 krzyżyki (sprawdzałam, bo byłam taka "kapciowata"). Reniu miałaś rację wyszły mi 3 krzyżyki, zwiększyłam węglowodany o10%.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cieszę się, że mogłam pomóc .
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Białka zjadam około 50g przy rzs-ie jest potrzebne, zresztą raz zmiejszyłam i spowodowało to nawrót choroby.
może spróbuj po 4 latach nieco zmniejszyć B. Ja jadłam B 50g, potem 40, a teraz 32-35g. Narazie nie mam obawów niedoboru białka. Zawsze przy niedoborze B wypadają mi włosy, a przy nadmiarze mam oczopląs, a nawet ostatnio skończyło się rzutem.
|
|
|
|
|
|
|
|