Autor
|
Wtek: Podwyższony puls (Przeczytany 89342 razy)
|
renia
|
Ja kupowałam śliwki w kilogramowych kartonach, były one bez papierków, a w składzie była tylko czekolada i śliwki, bez nadzienia dodatkowego. Nie pamiętam producenta, wiem tylko, że karton był fioletowy i kosztowały w hurcie 23 zł za kg. Chyba była to firma "Wisła". Dzieciakom też smakowały. A ta popularność śliwek w czekoladzie wzięła się chyba stąd, że dr. Kwaśniewski pisał, że sam je lubi jeść .
|
|
|
|
|
|
|
Waldemar
Go
|
Ja kupowałam śliwki w kilogramowych kartonach, były one bez papierków, a w składzie była tylko czekolada i śliwki, bez nadzienia dodatkowego. Nie pamiętam producenta, wiem tylko, że karton był fioletowy i kosztowały w hurcie 23 zł za kg. Chyba była to firma "Wisła". Dzieciakom też smakowały. A ta popularność śliwek w czekoladzie wzięła się chyba stąd, że dr. Kwaśniewski pisał, że sam je lubi jeść . I teraz widać to po twojej tuszy?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
No Reniu przyznaj się
|
|
|
|
|
|
|
Waldemar
Go
|
No Reniu przyznaj się Ona się nie przyzna, bo stara się to ukrywać. Ale zdjęcia nie kłamią.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Oj tak my wszystko wyłapiemy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdjęcie raz miałam wstawione, na którym byłam z dziećmi, tylko że to było zdjęcie sprzed dwóch lat, jak jesze nie byłam na DO. Wtedy ważyłam 73 kg, a teraz mam 66. Parę kilo przydałoby mi się jeszcze zgubić, ale nie wiem czy mi się uda, bo dzisiaj kupiłam 3 czekolady.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Tluste ZYcie
nie mam przy sobie książki, a z powyższego cytatu nie wynika, że osoby, które czerpią energie z tłuszczu (np BTW 10:85:5 wyrazone w procentach energii liczonej w kaloriach) maja go zmniejszać gdy wystapią ciała ketonowe w moczu. Nie wiem co to za przypadek tam jest opisany, ale gdyby tak przytaczac zdania wyrwane z kontekstu to pisze tam również, że nalezy ograniczać aktywnosc fizyczną a tego chyba nie zaleca dr Kwasniewski? Blacked jeśli w danym momencie jestes zakwaszony na 4 plusy to trudno w tym momencie zacząć ostro ćwiczyc, wiesz jaki bład robiłam na początku? jadłam dużo tłuszczu a ketony zbijalam tylko i wyłącznie węglami, tyłam w szybkim tempie, owszem przybywało mi tkanki mieśniowej ale rownież i tluszczowej, tyłam sukcesywnie z 1 kg na miesiąc, odkąd zmniejszyłam troszke tluszcze, problem z ketonami ustapil, nie musze zbijać ich węglami waga zatrzymała się , jest stała, nie chudnę ale i nie tyje, proste prawda?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
E tam zaraz zgubić... Sama chyba nie będziesz jadła tej czekolady. A zdjęcia nie widziałam .
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Monikaw śliczna z ciebie kobitka.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Tluste ZYcie
nie mam przy sobie książki, a z powyższego cytatu nie wynika, że osoby, które czerpią energie z tłuszczu (np BTW 10:85:5 wyrazone w procentach energii liczonej w kaloriach) maja go zmniejszać gdy wystapią ciała ketonowe w moczu. Nie wiem co to za przypadek tam jest opisany, ale gdyby tak przytaczac zdania wyrwane z kontekstu to pisze tam również, że nalezy ograniczać aktywnosc fizyczną a tego chyba nie zaleca dr Kwasniewski? Blacked jeśli w danym momencie jestes zakwaszony na 4 plusy to trudno w tym momencie zacząć ostro ćwiczyc, wiesz jaki bład robiłam na początku? jadłam dużo tłuszczu a ketony zbijalam tylko i wyłącznie węglami, tyłam w szybkim tempie, owszem przybywało mi tkanki mieśniowej ale rownież i tluszczowej, tyłam sukcesywnie z 1 kg na miesiąc, odkąd zmniejszyłam troszke tluszcze, problem z ketonami ustapil, nie musze zbijać ich węglami waga zatrzymała się , jest stała, nie chudnę ale i nie tyje, proste prawda? Proste i zarazem nie. A jak tłuszczu nie można zmniejszyć pozostaje tylko pokombinować z węglowodanami.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Monikaw śliczna z ciebie kobitka. Dziekuję z Ciebie również. Bo na zdjeciu to Ty, rozumiem???
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Monikaw śliczna z ciebie kobitka. Dziekuję z Ciebie również. Bo na zdjeciu to Ty, rozumiem??? tak ja, z grudnia 2008....
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Zjadam (jak na moją wagę i mozliwości) sporo białka do tego tłuszczu tyle aby zachować proporcje nie ma tu z czego ciąć. Co do przytycia to u mnie zawsze bardzo trudna sprawa. Cholesterol po 4 latach na DO wyszedł wzorowo tg - 35 Kardiolog zapytał czy ja cos jem?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
E tam zaraz zgubić... Sama chyba nie będziesz jadła tej czekolady. A zdjęcia nie widziałam .
Na schudnięciu mi nie zależy, tylko na zdrowiu (jeślibym schudła to nie płakałabym z tego powodu ) Teraz w zasadzie nic mi nie dolega, to tak bardzo na dietę nie uważam, ale lepiej posprawdzam parę dni, czy nie zbaczam z "obranego kursu". A czekolady, niech no tylko ktoś mi się odważy ruszyć...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
proste prawda?
no własnie nie Viola co ma wspolnego wysoka podaż tłuszczu z ketonami? Jak to sie dzieje, że wraz ze wzostem spozycia tłuszczu pojawiaja sie nam ketony, a po zmniejszeniu (tłuszczu) znikają? Tylko w miare prosto proszę
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Zjadam (jak na moją wagę i mozliwości) sporo białka do tego tłuszczu tyle aby zachować proporcje nie ma tu z czego ciąć. Co do przytycia to u mnie zawsze bardzo trudna sprawa. Cholesterol po 4 latach na DO wyszedł wzorowo tg - 35 Kardiolog zapytał czy ja cos jem? wow to Ty jesteś weteranka diety, wyniki tylko pogratulować, bez komentarza, mam nadzieję że ja również po 4 latach też nabiorę takiej wprawy w manipulowaniu ( w sensie pozytywnym a nie negatywnym związanym z opadaniem wieka trumny jakby to powiedzial misiek ) swoim organizmem.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
proste prawda?
no własnie nie Viola co ma wspolnego wysoka podaż tłuszczu z ketonami? Jak to sie dzieje, że wraz ze wzostem spozycia tłuszczu pojawiaja sie nam ketony, a po zmniejszeniu (tłuszczu) znikają? Tylko w miare prosto proszę o nie skarbie, proponuję myszką cofnąć się troszke do tyłu, tam dokłanie pisałam o tym jak ja to rozumię a flo przypieczętowała cyt. dr Kwaśniewskiego, więc do dzieła Blackend
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Zjadam (jak na moją wagę i mozliwości) sporo białka do tego tłuszczu tyle aby zachować proporcje nie ma tu z czego ciąć. Co do przytycia to u mnie zawsze bardzo trudna sprawa. Cholesterol po 4 latach na DO wyszedł wzorowo tg - 35 Kardiolog zapytał czy ja cos jem? wow to Ty jesteś weteranka diety, wyniki tylko pogratulować, bez komentarza, mam nadzieję że ja również po 4 latach też nabiorę takiej wprawy w manipulowaniu ( w sensie pozytywnym a nie negatywnym związanym z opadaniem wieka trumny jakby to powiedzial misiek ) swoim organizmem. W zasadzie to już 4,5 roku nawet. Rodzina mnie męczyła o te wyniki a wątroba a serce ble, ble, ble. Zrobiłam wszystko wyszlo wzorowo juz sie nie martwią.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
MONIKAW jeśli mogę zapytać jaki mialas cholesterol? całkowity i HDL?
|
|
|
|
|
|
|
|
|