Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Witamina B 12 -zastrzyki (Przeczytany 18993 razy)
|
adamgraza
Go
|
Pomozcie mi pewne rzeczy zrozumieć. Rozbolał mnie kręgoslup/ przyczyna - grypa. Biorę zastrzyki o nazwie Naklofen. Zrezygnowalam z zastrzyków witaminy B12. Naczytałam kiedyś o szkodliwości tych zastrzyków.. Czytając przed chwilą o tej witaminie , moglabym mieć jej niedobory. Jestem cukrzykiem , mój metabolizm jest już inny niż u zdrowego czlowieka. Ale na tej diecie trudno o brak tej witaminy. Ostatnio takie objawy , jakie towarzyszą jej niedoborowi - mam . Gorzej sypiam , dretwieją mi czasem ręce , klopot z koncentracją, brak żywotności. . Podjadam czasem magnez. Zaznacze że zanim zdiagnozowano u mnie cukrzyce przez dlugie lata bralam magnez , ponieważ mialam niedobór tego pierwiastka .
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Grażynko Ty zawsze mi zadasz klina i muszę buszować ...szukać znowu o tej 'zmorze' B12 .. bo podaję z grupy "b" prawie wszystkie + wit 'PP'...a czytałam wręcz odwrotne opinie ..kurcze , może nie tam gdzie trzeba? .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Niedobory Mg korelują z nadmiarem glukoneogenezy czy nadmiernym obrotem szlakiem pentozofosforanowym. Po co utrzymywać status quo i do stałej dawki produktów glukogennych dodawać możliwość ich spalenia podając wit B12? Lepiej sastosować 3 dni bez cukrów prostych i ziemniaków, a za to biała rzepa, ogórki, pomidory, sałata, cebula, chrzan, kiszonki, zupy. Lepiej dietą obniżać obroty zamiast je utrzymywać podając B12.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
... no albo sport na maksa by spalić co się ma z nadmiarów materiału, który przyczynił się do infekcji.
|
|
|
|
|
|
|
adamgraza
Go
|
Dzieki Lekarko że tu zajrzalaś . Też mialam takie obserwacje . ze gdy troche cukrow prostych to zaraz brak Mg. Nie pocwiczę teraz bo lekko biodro mi wygięło. Ale ogolnie juz czuję się lepiej. Nastepna dawka zastrzykow w tym wit . B 12+ trzy rodzaje zabiegow.Nadzieja że dojdę do siebie. Jem prawie codziennie ziemniaki . Ale kombinuję jak zdobyć okolo 60 W bez nich .Pomidorow i ogorkow a także salaty teraz nie jadam.Trudno bez ziemniakow to uzbierać . A jezeli się udaje ,to ilośc jest duża . No i jak by to powiedział Czesio mam bulgoty i wiatery. Nic komfortowego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|