Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: BANIALUKI PONOMAREŃKI!!! (Przeczytany 32826 razy)
|
wojteks
Go
|
...wprost przeciwnie podkreśla że wszystko wiadomości na ten temat po prostu i uporządkował. i posklejał... I na tym właśnie polega wymyślenie oryginalnej koncepcji Diety Optymalnej przez Dr Kwaśniewskiego. Wszystko pisało, wszystko było już potwierdzone w zlepkach badań - tylko nikt prócz Kwaśniewskiego tego nie widział i na to nie wpadł i nie ogłosił publicznie, a jedynie wielu mu tego wybaczyć nie może gadając, że nic nie wymyślił, albo "zerżnął" od jakiegoś Herodota, czy innych Tallerów... i "strasznie się myli i nie ma racji"... Stare chwyty socjotechniczne, stosowane od zawsze i doskonale działające na ... - nie powiem kogo. Aż dziw bierze, że w dobie globalizacji informacji jeszcze takie prostactwo działa na ludzi szczególnie w Polsce . Czekam kiedy tego Kwaśniewskiego pozwą do sądu "za plagiat" - aż się o to prosi.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A może zamknąć ten wątek, albo wywalić?, bo nic nie wnosi do dyskusji, a tylko co jakiś czas "wyciaga" go ktoś z "lamusa"?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Rób jak chcesz Toan. Wczoraj zjadlam 200g T (smalec, masło, 163cm wzrostu) i dziś o jedzeniu ani mi się nie chce wspomnieć... Przed chwilą wypiłam wodę spod ogorków. Jest wielu jeszcze ludzi, którzy myślą, że śniadanie TRZEBA zjeść. Że trzeba dociś węglowodany, dopchać tłuszczu i to samo bezwzględnie TRZEBA zrobić z białkiem.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jest wielu jeszcze ludzi, którzy myślą, że śniadanie TRZEBA zjeść. Że trzeba dociś węglowodany, dopchać tłuszczu i to samo bezwzględnie TRZEBA zrobić z białkiem Jestem jedna z nich,mimo wagi,proporcji ciagle koncentrowalam sie na jedzeniu,by jesc i nie przekroczyc BTW ale i zeby nie bylo za malo.Dopiero od niedawna zrozumialam,ze trzeba inaczej.Teorie mialam ale z ta praktyka bylo roznie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Wszyscy umia "wyczuc " punkt glodu, jak umia to b. dobrze , wtedy jedza gdy czuja glod--a, co z reszta, co jedza bo jesc trzeba trzy, piec razy dziennie ? (sniadanie, 2-gie sniadanie, obiad, podwieczorek /koniecznie slodk/, kolacja/, a po drodze jeszcze kawa, herbata, "cos na zab..itp , itd..i nadwaga i choroby i reakcja lancuchowa --jak trudno zyc bez przyzwyczajen, uzaleznien , a przeciez to takie proste.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Krwinki czerwone mogą "ciągnąć" jedynie na glukozie. Roznoszą ciepło i tlen po organizmie.
?? ale dlaczego zacytowałś mnie ?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
powstały w krwinkach kwas mlekowy jest następnie w wątrobie zamieniany z powrotem na glukoze Bo to prawda.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Go
|
A może zamknąć ten wątek, albo wywalić?, bo nic nie wnosi do dyskusji, a tylko co jakiś czas "wyciaga" go ktoś z "lamusa"?
Toan, bardzo dobry pomysł. Proszę wyrzuć ten wątek. Serdecznie pozdrawiam Zofia
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Dzięki Zofio, że zaakceptowałaś wyrzucenie swojego wątku, ale przeczytałem dokładnie wypowiedzi zawarte w nim i jednak zdecydowałem, że niech pozostanie, ponieważ jest tu kilka aspektów sprawy, które rozsądnej osobie pozwolą wyciągnąć samodzielnie wnioski. Ponomarence już wszystko jedno, a ja nie widzę też nic, co obrażałoby jego najbliższych, więc - niech zostanie.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
Dzisiaj przeczytane: http://dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=14836Jak zwykle w roli głównej kilkukrotnie przytaczany tu imć Waszak. Cala Polska wstrzymala oddech i czeka, nim pan Waszak oglosi, kto odkryl ZO, zeby Kwasniewski mogl je rozpropagowac. Znajac zycie, pewnie on...
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
A kto to jest ten "imć Waszak" , bo jakoś nie miałem przyjemności...
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
A kto to jest ten "imć Waszak"
Poznański restaurator, który rzekomo serwuje żywienie optymalne dr Kwaśniewskiego
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Prowadzi też Akadię. Startował też w wyborach samorządowych w 2002 r z ramienia (?) OSBO, moi znajomi z Poznania pytali mnie co za optymalni? Niewiele osób wtedy słyszło o JK. i optymalmych.
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
A ja słyszałam z pierwszej "ręki", że to pryncypał Trojanowskiego , ale to chyba nie możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A kto to jest ten "imć Waszak" , bo jakoś nie miałem przyjemności... A ja słyszałam, że dużo pali (papierosów). I mówi że na DO trudno przestać palić (za mało radości? ) Miaam ray jedn pacjentk, ktra pryestaa pali i... pryey 6 tzg. pryzchodyila do mnie mowic e papieros bz jej JEDZN RADOI
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
3 rzeczy robiłam na raz i wyszło to co powyżej. Miałm raz jedną pacjentkę, która przestała palić i... przez 6 tyg. przychodziła do mnie mówiąc że papieros był jej JEDYNĄ RADOŚCIĄ. Chwilami miałam pretensje do medycyny, że zaleca odstawianie papierosów=radości. Nota bene - warto weryfikować taaaaakie radości.
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Mam pytanie. Co macie do pana T.Trojanowskiego, dra Ponomarenki tudziesz Waszakow?
Konkretnie co Wam w tych ludziach nie pasuje.
Ja za bardzo nie orientuje sie jakie poglady prezentuje pan Waszak, ale jesli chodzi o srodowisko optymalnikowe to bardzo szanuje ta ekipe i uwazam, ze robia kupe swietnej roboty.
Prosze o powazne wypowiedzi. i nie schodzmy do poziomu "jest zly, bo pali papierosy", "nie zaglosuje na niego, bo wzial slob koscielny kilka miesiecy temu, pozatym podobno mial dziadka w wermahcie"
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
Poczytaj sobie Waszaka, Trojanowskiego, Wolniaka i Ponomarenkę i nie udaj, że nie wiesz o co chodzi, a jeśli naprawdę nie wiesz - to szkoda czasu aby ci tłumaczyć
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
No to dostalem powazna odpowiedz..
Ponomarenke i Trojanowskiego czytuje i nic mnie specjalnie u tych panow nie razi. Nie zgadzam sie byc moze czasem z ich pewnymi tezami, ale to samo tyczy sie innych publicystow. Chociazby JK.
Na pare wypowiedzi pana Waszaka natknalem sie. nie wiem czy sa one reprezentatywne. Nie podobal mi sie ton tego pana i to, ze "sptwierdza (rzekome) fakty" a nie podawaje argumenty. (Podobne zastrzezenie mam tez np do JK. Momentami razi mnie jego retoryka.)
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
A skąd u ciebie "zenonie" takie zainteresowanie nowymi metodami leczenia nałogu tytoniowego. Masz jakiegoś znajomego, co wymaga takiego leczenia .
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|