Autor
|
Wtek: Moja opinia o arkadiach. (Przeczytany 135859 razy)
|
admin
Go
|
A zdradzisz nam, jakie badanie jest wiarygodne i wykazuje ewentualne zmiany miażdżycowe we wszystkich tętnicach? Nie, bo nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
A zdradzisz nam, jakie badanie jest wiarygodne i wykazuje ewentualne zmiany miażdżycowe we wszystkich tętnicach? Nie, bo nie wiem. nie wiesz? a sam przez tyle lat ie badałeś swoich naczyń ? nawe z czystej ciekawości...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
wynik dodatni? Może potwierdzać możliwość występowania miażdżycy w innych tętnicach. Kolejne badania zmiażdżycowanego dna oka służy raczej do udokumentowania cofania się zmian miażdżycowych w oku, a co za tym idzie - z dużą dozą prawdopodobieństwa - w innych tętnicach. Badanie ciśnienia krwi, próba Kwaśniewskiego, chromanie przestankowe, oscylometria i analiza składu diety - to podstawowe, bezinwazyjne metody diagnozowania miażdżycy. PS w wielu badaniach naukowych potwierdzono występowanie zmian miażdżycowych tętnic nawet przy prawidłowym lub zaniżonym lipidogramie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
nie wiesz? a sam przez tyle lat ie badałeś swoich naczyń ? nawe z czystej ciekawości... No już taki ciekawy to nie jestem, aby badać, to co poprawnie funkcjonuje, bo jeszcze z powodu "wyników" bym się rozchorować mógł! To by dopiero było! )))
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
wynik dodatni? Może potwierdzać możliwość występowania miażdżycy w innych tętnicach. Kolejne badania zmiażdżycowanego dna oka służy raczej do udokumentowania cofania się zmian miażdżycowych w oku, a co za tym idzie - z dużą dozą prawdopodobieństwa - w innych tętnicach. Badanie ciśnienia krwi, próba Kwaśniewskiego, chromanie przestankowe, oscylometria i analiza składu diety - to podstawowe, bezinwazyjne metody diagnozowania miażdżycy. PS w wielu badaniach naukowych potwierdzono występowanie zmian miażdżycowych tętnic nawet przy prawidłowym lub zaniżonym lipidogramie. ciśnienie mam niskie nawet aż za, ostatnio rano 90/60, chromania nie mam, próba Kwasniewskiego nie najgorsza...być moze wszystko jest ok....ale dno oka zbadam z ciekawości raz, zobacze co wyjdzie, za jakiś czas znowu...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
nie wiesz? a sam przez tyle lat ie badałeś swoich naczyń ? nawe z czystej ciekawości... No już taki ciekawy to nie jestem, aby badać, to co poprawnie funkcjonuje, bo jeszcze z powodu "wyników" bym się rozchorować mógł! To by dopiero było! ))) ale gdyby wyszło coś nie tak , mialbyś szanse na korekte a tak? ludzie czują się nieraz ok aż tu nagle "czas pras i po chlopie"
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Sam potrafię ocenić stan mojego zdrowia, bo istnieje wiele symptomów wskazujących , że wszystko jest ok, jak i na to, że coś się dzieje. Chwalić Kwaśniewskiego póki co, u mnie jest ok. No może mam lekką niedowagę (BMI - 24,41), ale w moim wieku, to już nawet nie wypada wyglądać jak młody "gladiator".
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Sam potrafię ocenić stan mojego zdrowia, bo istnieje wiele symptomów wskazujących , że wszystko jest ok, jak i na to, że coś się dzieje. Chwalić Kwaśniewskiego póki co, u mnie jest ok. No może mam lekką niedowagę (BMI - 24,41), ale w moim wieku, to już nawet nie wypada wyglądać jak młody "gladiator". lepsza niedowaga niż nadwaga...zresztą to BMI chyba nie należy traktować zbyt dosłownie.... bez przesady....
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...utwierdza mnie w przekonananiu iż moja droga, moje postępowanie jest prawidlowe, nie ma nic gorszego jak żyć w niepewności...
To racja! Ale zdaje sie, ze Renia znalazla "recepte". Jedzie sie do "arkadii" i tam jakas "pani andzia" twierdzi, ze wszystko jest OK, "przepisuje" ilosc gramow i mozemy sobie pospacerowac po "190 stopniach schodow" wymieniajac "plotki" o "paleniu papierosow" i nie tylko.....! Normalnie Eden!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...utwierdza mnie w przekonananiu iż moja droga, moje postępowanie jest prawidlowe, nie ma nic gorszego jak żyć w niepewności...
To racja! Ale zdaje sie, ze Renia znalazla "recepte". Jedzie sie do "arkadii" i tam jakas "pani andzia" twierdzi, ze wszystko jest OK, "przepisuje" ilosc gramow i mozemy sobie pospacerowac po "190 stopniach schodow" wymieniajac "plotki" o "paleniu papierosow" i nie tylko.....! Normalnie Eden!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
"misiek" nic nie wnosisz do tematu, więc albo przyglądaj się i milcz, albo napisz coś wreszcie rozsądnego, bo zaś popędzisz do Witka narzekać, że tu bana ci strzelili, za to, żeś "tak mądrze napisał". )))
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...napisz coś wreszcie rozsądnego...
Chetnie napisze cos "merytorycznego" ale "siem bojem" Moge napisac szczerze to co naprawde mysle, albo tak aby sprawic przyjemnosc zwolennikom konceptu "Arkadii". BTW Sam Adminie pisales, ze "byla" tylko jedna prawdziwa Arkadia!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obojętnie co napiszę i w którym wątku, to zaraz mnóstwo osób jest przeciwnego zdania i zaczyna się III wojna światowa. Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda. :-I
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Obojętnie co napiszę i w którym wątku, to zaraz mnóstwo osób jest przeciwnego zdania i zaczyna się III wojna światowa. Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda. :-I
Renia bez przesady! Po co sie denerwowac? Przecie sama lubisz zartowac i smiac sie. Wszyscy sa do wszystkich nastawieni pozytywnie, ale maja swoje zdanie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda. :-I
Przestań autobana bedziesz sobie strzelać? To nie real - nie warto ))
|
|
|
|
|
|
|
Adam319
Go
|
No zawsze sobie można sobie łyknąć panaceum, korzystając z zaawansowania technologii farmaceutycznej i żyć jak wszyscy normalni ludzie. http://www.doz.pl/leki/p948-CinnarizinumKażda droga, która prowadzi do celu, jest właściwa, czasami ta okrężna jest bezpieczniejsza i bardziej pouczająca, ważne jest by za tydzień być zdrowszym niż dziś. Wszelkie dyskusje są wskazane i ostatnio nikt tu na nikogo nie napada więc jest miło. Moim zdaniem niedocenianym dorobkiem teorii ŻO jest wskazanie właściwych produktów zawierających samoistnie właściwe proporcje (żółtko, tłusta wieprzowina), a tworzenie właściwych proporcji z oleju kokosowego z ryżem i filetem z kurczaka jak dla mnie było, jest i pozostanie patologią. Że nie wspomnę o optymalnych tortach i pączkach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda. :-I
Przestań autobana bedziesz sobie strzelać? To nie real - nie warto )) Autobana to nie mam zamiaru sobie strzelać ) , aż taką masochistką to ja nie jestem Jeśli mówicie (to nie jest komunistyczna l. mnoga), że bywało gorzej, to znaczy, że nie jest źle. ) PS. A optymalne pączki są bardzo dobre ;-I
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Bo Ty reniu odmienne zdanie traktujesz jako atak , sztuka polemiki to nie lada wyczyn...
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...niedocenianym dorobkiem teorii ŻO jest...
No, czy takim niedocenianym? Chyba przesadzasz. Kazdy kto potrafi zrozumiec zasady, akurat z tymi wymienionymi niema problemu. Pozostali podchodza do tych zagadnien "standardowo".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo Ty reniu odmienne zdanie traktujesz jako atak , sztuka polemiki to nie lada wyczyn...
Ja mam ciągle własne zdanie, nawet jesli jest ono inne niż pozostałych ( łącznie z "adminem") , ale uważam, że ocenianie postów po nicku nie jest w porządku. Jak widzę Twoją ripostę, to nie spodziewam się aprobaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|