Autor
|
Wtek: Ile jaj dziennie? (Przeczytany 45180 razy)
|
Dawid1990
Go
|
Ile jaj dziennie może jadać 18latnia osoba, uprawiająca sport?? Ile wy jecie? Tylko mi nie piszcie że mam jeść same żółtka bo na wymioty mnie bierze
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
Osiemnascie lat trudno powiedziec . Ja mam trzy cale + trzy zoltka ... Codziennie zoltka daja ladny kolor skory i sa chyba lepsze od capivitu
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Jaja są wybitnie miażdżycorodne, więc nie powinno się ich jeść. Żółtka są jeszcze bardziej miażdżycorodne i powiny być zakazane do spożycia przez niektórych. Tylko mi nie piszcie że mam jeść same żółtka bo na wymioty mnie bierze W twoim przypadku problem jedzenia żółtek znalazł szczęśliwe, samoistne rozwiązanie... A do tego ktoś mądry napisał, ża jajka wychodzą z kurzej pupki (link jest gdzieś na tym Forum), więc problem jajek jest załatwiony.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się je codziennie żółtka, to wygląda się jak "Żółtek" .
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
ktoś mądry napisał, ża jajka wychodzą z kurzej pupki (link jest gdzieś na tym Forum) http://tiny.pl/zmkj - cyt: "ja nie jem jaj bo są z pupy kury na co dowodem jest ich smak i zapach !! bleeee"
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wolę te od koguta.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ile jaj dziennie? Tyle, żeby po zjedzeniu nie gdakać i móc miło pomyśleć o kurach
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
Jak się je codziennie żółtka, to wygląda się jak "Żółtek" .
jak złota pomarancza zaoszczedzisz na lampach bronzujacych :p
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I do tego w nocy się świeci (na żółto) !
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja zjadam średnio 5 żółtek dziennie.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Ja zjadam średnio 5 żółtek dziennie.
Chciałbym móc tyle jeść. Bywa, że zjadam jajecznicę na smalcu i boczku z 150g żółtek (ilościowo różnie wychodzi, ale przynajmniej 2 razy więcej jak 5 sztuk) i jestem głodny po 5 godzinach... Po całych jajkach dłużej czuję się syty. Nie wiem jak to wyjaśnić. Jadam dwa razy dziennie, ale to dopiero obiado-kolacja z wątróbki, ziemniaków, smalcu i cebuli zjedzona koło 17 trzyma jak należy, czyli do następnego poranka -- jajecznica trzyma licho. W "Tłustym życiu" jest napisane, że Doktor zjada około 1450 kcal (w porywach do 1700), ja ważę kilka kilogramów mniej od niego, a zjadam około 2500 i nie wiem czy coś jest ze mną nie tak. Proporcja się zgadza. Z zazdrością czytam te posty i słucham tych wypowiedzi, w których Optymalni mówią, że mało jedzą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisz, jak długo jesteś na DO?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no a jak dlugo jestes na ZO? bo tak mi sie zdaje, ze z biegiem czasu organizm uczy sie oszczedzac, na przyklad zwieksza sie absorbcja aminokwasow (powiedzmy jak robie takie 24h przerwy od jedzenia). to raz. a dwa, ze nim wiecej sie je, tym wiecej trzeba jesc. to tez takie moje wrazenie, ze powiedzmy nm wiecej W, tym wiecej bialka trzeba, tym znowu wiecej energii. no i chyba podobnie jak za duzo tluszczu, choc nie tak drastycznie.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Wielkanoc-teleekspres: Król Kazimierz Wielki zjadał 12 jaj/żółtek na sniadanie - dzis nałuka poszła tak w pierjot i łudowodniła ,że zdrowy człek może zjadać JEDNO DZIENNIE , chory natomiast jedno na tydzień... Dlaczego Nasz Kaziu był Wielki - My wiemy , inni niech szukają.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Napisz, jak długo jesteś na DO?
Od 1 grudnia 2008.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
Chciałbym móc tyle jeść. Bywa, że zjadam jajecznicę na smalcu i boczku z 150g żółtek (ilościowo różnie wychodzi, ale przynajmniej 2 razy więcej jak 5 sztuk) i jestem głodny po 5 godzinach... Po całych jajkach dłużej czuję się syty. Nie wiem jak to wyjaśnić. Jadam dwa razy dziennie, ale to dopiero obiado-kolacja z wątróbki, ziemniaków, smalcu i cebuli zjedzona koło 17 trzyma jak należy, czyli do następnego poranka -- jajecznica trzyma licho. W "Tłustym życiu" jest napisane, że Doktor zjada około 1450 kcal (w porywach do 1700), ja ważę kilka kilogramów mniej od niego, a zjadam około 2500 i nie wiem czy coś jest ze mną nie tak. Proporcja się zgadza. Z zazdrością czytam te posty i słucham tych wypowiedzi, w których Optymalni mówią, że mało jedzą. nie bój nic. Na moje skromne oko wszystko jest OK. A ponieważ są tzw. święta - które w moim mniemaniu tyle mają wspólnego z wielbieniem Boga, co DO z piramidą zdrowego żywienia - to polecam Ci do dokładnej analizy ten werset biblijny: List do Galatów 6:4Jeśli po całych jajkach czujesz się z rana bardziej syty, być może Twój organizm ma ochotę na więcej białka z rana. PS. też kiedyś miałem podobny "problem", ponieważ JK napisał że na DO wypróżniamy się co 2-3 dni, a ja niestety robiłem to codziennie. I bądź tu mądry - jak nic, coś ze mną nie tak.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
PS. też kiedyś miałem podobny "problem", ponieważ JK napisał że na DO wypróżniamy się co 2-3 dni, a ja niestety robiłem to codziennie. I bądź tu mądry - jak nic, coś ze mną nie tak. a teraz robisz co 3 dni? tak jak przeczytałes i zinterpretowałeś? gratuluje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|