Autor
|
Wtek: Co słychać u "Adampia" (Przeczytany 48860 razy)
|
renia
|
"Adampio", chciałabym się dowiedzieć, czy już ukończyłeś swoje studia psychologiczne i jakie masz plany? Czy chcesz już zakończyć naukę, czy ją kontynuować?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"Adampio", chciałabym się dowiedzieć, czy już ukończyłeś swoje studia psychologiczne i jakie masz plany? Czy chcesz już zakończyć naukę, czy ją kontynuować?
Uhe juz zapomnialem kiedy. To nie byly sensu stricto studia w wydaniu poslkim a 3 letnie studia w wydaniu dunskim. Zakonczylem je ocena 10-tka . 12-stka najwyzsza. Nigdy nie myslalem o tym aby pracowac jako psycholog. Niemniej jednak w moim poprzednim zyciu musialem byc jakims Jung-iem albo Kirkegaardem, bo strasznie mnie to interesowalo. Majac 15 lat czytalem "Wstep do psychoanalizy", ktora ponownie przerabialem kazdego roku do momentu kiedy juz fragmenty recytowalem z pamieci. Przydatne w zyciu codziennym, ale nie wolno stosowac !!!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję, że mi dałeś odpowiedź, bo kiedyś pisałeś, że jak ukończysz te studia, to nie wiesz co będziesz robił dalej. Jeśli żejesz po staremu, a wiedzę chciałeś mieć dla siebie (ze względu na wcześniejsze wcielenia ), to też dobrze. Ja skończyłam roczne studium psychologiczne (chyba to pisałam) i pamiętam, jak przy omawianiu różnych metod psychoterapeutycznych, czekałam na tę "prawidłową", "najlepszą". Gdy się okazało, że takiej nie ma, to czułam się rozczarowana (myślałam o terapii dla siebie na nerwicę). Różne terapie, przez różne osoby uważane są za najlepsze i nie znalazłam cudownego środka.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dziękuję, że mi dałeś odpowiedź, bo kiedyś pisałeś, że jak ukończysz te studia, to nie wiesz co będziesz robił dalej. Jeśli żejesz po staremu, a wiedzę chciałeś mieć dla siebie (ze względu na wcześniejsze wcielenia ), to też dobrze. Ja skończyłam roczne studium psychologiczne (chyba to pisałam) i pamiętam, jak przy omawianiu różnych metod psychoterapeutycznych, czekałam na tę "prawidłową", "najlepszą". Gdy się okazało, że takiej nie ma, to czułam się rozczarowana (myślałam o terapii dla siebie na nerwicę). Różne terapie, przez różne osoby uważane są za najlepsze i nie znalazłam cudownego środka. Tak bo moge kontynuowac jeszcze 2 lata w Kopenhadze .....ale nie widze celu ani sensu. Co chcialem w tej dziedzinie osiagnac osiagnalem......satysfakcje i wiedze.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gratuluję dzisiątki (trafiłeś w dziesiątkę)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gratuluję dzisiątki (trafiłeś w dziesiątkę) ! Renia, cale moje zycie bylo w okolicach 2-ki. Wiec wielkie szczescie, ze sport i nauka oscyluje w okolicach 10-ki. Od momentu, kiedy moglem wziac zycie w moje rece, wydaje mi sie, ze idzie lepiej. Ze sportem nigdy nie mialem problemow. Cale moje zycie traktowalem jak 25 metrowy basen. Ze startu do mety. Normalnie mowi sie sie od pczatku do konca. Czyli niczym sie nie roznimy. Bo gdzie roznica.? Albo od narodzin do smierci albo od startu do mety!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Adampio", czy możesz mi powiedzieć, czemu tak nisko oceniasz swoje życie? Tylko na 2? Nie wiem, czy myślisz o swerze życia prywatnego, czy zdrowotnego? Wyglądasz na szczęśliwego, zdrowego, wysportowanego, masz dorosłe dzieci, kochającą żonę, dobrą pracę, super "furę" i czego jeszcze można chcieć?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
adampio jaką masz "fure", przyznaj się
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Gratuluję dzisiątki (trafiłeś w dziesiątkę) ! Renia, cale moje zycie bylo w okolicach 2-ki. Wiec wielkie szczescie, ze sport i nauka oscyluje w okolicach 10-ki. Od momentu, kiedy moglem wziac zycie w moje rece, wydaje mi sie, ze idzie lepiej. Ze sportem nigdy nie mialem problemow. Cale moje zycie traktowalem jak 25 metrowy basen. Ze startu do mety. Normalnie mowi sie sie od pczatku do konca. Czyli niczym sie nie roznimy. Bo gdzie roznica.? Albo od narodzin do smierci albo od startu do mety! To jest bardzo dluga historia. W Polsce nie mialem mozliwosci o kontroli mojego zycia, robili to za mnie "inni". Dopiero jak wyladowalem w Kopenhadze rozpoczal sie nowy roszdzia mojego zycia. Wiem, ze brzmi to cholernie tajemniczo, bo jest i nie chce na ten temat rozmawiac. Dzisiaj jest 10-na.To sie liczy.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
adampio jaką masz "fure", przyznaj się Viola, jestem normalnym czlowiekiem i dlatego moj samochod jest zupelnie normalny. Opel Zafira.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
adampio jaką masz "fure", przyznaj się Viola, jestem normalnym czlowiekiem i dlatego moj samochod jest zupelnie normalny. Opel Zafira. Normalni ludzie też jeżdżą fajnymi autkami Kiedyś miałam Opla, bardzo go lubiłam, teraz jeżdżę "japońcem", suzuki swift, nie narzekam, to auta które się nie psują. (buu obym nie zapeszyła).
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
adampio jaką masz "fure", przyznaj się Viola, jestem normalnym czlowiekiem i dlatego moj samochod jest zupelnie normalny. Opel Zafira. Normalni ludzie też jeżdżą fajnymi autkami Kiedyś miałam Opla, bardzo go lubiłam, teraz jeżdżę "japońcem", suzuki swift, nie narzekam, to auta które się nie psują. (buu obym nie zapeszyła). Auta, ktore sie nie psuja? A to dobre. Zastanawiam sie na zmiana na Skode SuperB, wygrala wszystkie testy. Z Opla jestem bardzo zadowolony, jest to moj 5-ty Opel. Do dzis nie kosztowal mnie ani korony, oczywiscie przegladow nie biore pod uwage. Chodzi mi o reperacje, jak na razie "0".
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
[
. Z Opla jestem bardzo zadowolony, jest to moj 5-ty Opel. Do dzis nie kosztowal mnie ani korony, oczywiscie przegladow nie biore pod uwage. Chodzi mi o reperacje, jak na razie "0".
to dlaczego utarło się powiedzenie kto ma Opla ten ma hopla każda fura nowa parę lat powinna wytrzymać bez remontów klasa zależy tylko od tego ile wytrzyma co ile lat zmieniasz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Auta, ktore sie nie psuja? A to dobre. Zastanawiam sie na zmiana na Skode SuperB, wygrala wszystkie testy. Z Opla jestem bardzo zadowolony, jest to moj 5-ty Opel. Do dzis nie kosztowal mnie ani korony, oczywiscie przegladow nie biore pod uwage. Chodzi mi o reperacje, jak na razie "0". "Adampio", jeśli chcesz zmienić samochód, to może ten się Tobie spodoba? Super bezpieczny .
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
[
. Z Opla jestem bardzo zadowolony, jest to moj 5-ty Opel. Do dzis nie kosztowal mnie ani korony, oczywiscie przegladow nie biore pod uwage. Chodzi mi o reperacje, jak na razie "0".
to dlaczego utarło się powiedzenie kto ma Opla ten ma hopla każda fura nowa parę lat powinna wytrzymać bez remontów klasa zależy tylko od tego ile wytrzyma co ile lat zmieniasz? Z tym hoplem to chyba trafiles zmieniam co 4 - 5 lat. Ostatnio malem Seata, ktorego zmienilem po 2 latach byl slaby, maly itd.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja Ci powiem tak, Renia, ceny samochodow sa w Danii tak wysokie, ze za cene tego Volva kupionego w Danii kupi niemiec trzy Merce w Niemczech.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ja Ci powiem tak, Renia, ceny samochodow sa w Danii tak wysokie, ze za cene tego Volva kupionego w Danii kupi niemiec trzy Merce w Niemczech. To faktycznie nie opłaca sie kupować w Danii samochodu.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wlasnie sprawdzilem: 285 koni cena: 889 495 dkr ( okolo 400 000 polskich zlociszy ) kupione na raty, bo to jedyny sposob bedzie kosztowalo okolo 20 000 dkr miesiecznie, czyli srednia dunska pensje.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Renia, strasznie sie ciesze, ze syn jest zdrowy i ze 2-gi rzucil palenie. Jest superowo!!!!! Trzymaj sie!!!! A jakby co to wiesz gdzie ..............
|
|
|
|
|
|
|
|
|