Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: powracajaca neurastenia (Przeczytany 28299 razy)
|
ali
Go
|
[
BTW 1: do3,5: do 1,5 to sa koordynanty dobrego lotu.
Adam NIE!!!!!!!!!!!!!!!! bluźnij (dyplomatycznie powiem he he) może dla ciebie jak trenujesz podane jest W 0,8 -1 i tak jest poprawnie
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
[
Adam NIE!!!!!!!!!!!!!!!! bluźnij (dyplomatycznie powiem he he) może dla ciebie jak trenujesz podane jest W 0,8 -1 i tak jest poprawnie tylko sie nie pobijcie,koguty weglowodanow ma byc 0,8 do 1g wagi naleznej,czyli jezeli waga ma byc 60 kg dla osoby o wzroscie 164 cm,to nalezy zjadac weglowodanow ok.50g - 60g na dobe.Najlepszych weglowodanow a nie smieci. Teraz trzeba nauczyc sie co sa weglowodanowe smieci a co nie.Oczywiscie reakcjami wlasnego organizmu. Ile zjadac bialka mimo podanych proporcji nalezy ustalic sobie indywidualnie w zaleznosci od chorob aktualnych lub nabywanych bedac juz na Diecie.I wcale nie jest to takie latwe,nawet majac ustalone proporcje.A na dokladke,gdy nie umie sie obserwowac reakcji wlasnego organizmu. Nadwyzka dobrego bialka przy podazy malej ilosci dobrych weglowodanow powoduje,ze chorujemy.Nadwyzka weglowodanowych smieci powoduje,ze chorujemy,jezeli dostarczymy w czasie choroby zbyt mala ilosci bialka. Dlatego zadne proporcje,nawet te zlote przy braku obserwacji wlasnego organizmu niczego tutaj nie zalatwia za nas. Obserwowac i ODPOWIEDNIO reagowac jest celem Diety doktora J.Kwasniewskieg. A najlepiej,to jesc malo,raz dziennie albo zapomniec wogole o jedzeniu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja miałam neurostenię (nerwicę lękową ),ale nie powracającą, lecz w ogóle nie odchodzącą, towarzyszyła mi codziennie( taka wierna ). Właśnie dzisiaj rano pomyślałam sobie jakie fajne jest życie bez lęku. Rok temu to jeszcze budziłam się codziennie z galopującym sercem, gorącymi potami, a najgorsze było (nie liczę bólu i "fikołków"serca) uczucie umierania. Właśnie minął mi rok na DO. Jestem naprawdę szczęśliwa.Tyle lat walczyłam z moimi chorobami, nic mnie nie cieszyło, nie chciało mi się robić żadnych planów na przyszłość. Byłam bardzo "stara". (drugiego maja skończyłam piędziesiątkę i nareszcie jestem młoda )
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ja miałam neurostenię (nerwicę lękową ),ale nie powracającą, lecz w ogóle nie odchodzącą, towarzyszyła mi codziennie( taka wierna ). Właśnie dzisiaj rano pomyślałam sobie jakie fajne jest życie bez lęku. Rok temu to jeszcze budziłam się codziennie z galopującym sercem, gorącymi potami, a najgorsze było (nie liczę bólu i "fikołków"serca) uczucie umierania. Właśnie minął mi rok na DO. Jestem naprawdę szczęśliwa.Tyle lat walczyłam z moimi chorobami, nic mnie nie cieszyło, nie chciało mi się robić żadnych planów na przyszłość. Byłam bardzo "stara". (drugiego maja skończyłam piędziesiątkę i nareszcie jestem młoda ) Ten wewnętrzy spokój na Diecie Optymalnej mnie wręcz rozpieszcza, to jest naprawdę cudowne uczucie, aż wierzyć mi się nie chce co potrafią z człowiekiem zrobić "odpowiednie proporcje".
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
[
Adam NIE!!!!!!!!!!!!!!!! bluźnij (dyplomatycznie powiem he he) może dla ciebie jak trenujesz podane jest W 0,8 -1 i tak jest poprawnie Ali i Kodar, ja Was na prawde nie pojmuje. Jestem w pracy i dokladnie nie pamietam na ktorej stronie, ale wezcie sobie ksiazke kucharska i wydaje mi sie, ze na stronie 16 podaje pan dr. Jan Kwasniewski optymalne ilosci weglowodanow przed przebudowa organizmu i po przebudowie organizmu, gdiz wlasnie podaje B:T, ktore jest 1:1,5 !!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Adampio, chyba ma być nie B:T, tylko B:W.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zacytuję Tobie z "Ksiażki Kucharskiej" J.K. [i][/i]Po przystosowaniu się organizmu do nowej diety zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Zmniejsza się również, gdy spożywa się białko o najwyższej wartości biologicznej. Wówczas proporcja między białkiem i węglowodanami jak 1:0,5 nie obowiązuje. Może być 1:1, lub nawet 1:1,5.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
to nie czerpanie energii i z tłuszczów i z węglęwodanów (jedzenie korytkowe oczywiscie, ze B:W, sorry
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Zacytuję Tobie z "Ksiażki Kucharskiej" J.K. [i][/i]Po przystosowaniu się organizmu do nowej diety zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Zmniejsza się również, gdy spożywa się białko o najwyższej wartości biologicznej. Wówczas proporcja między białkiem i węglowodanami jak 1:0,5 nie obowiązuje. Może być 1:1, lub nawet 1:1,5. Dziekuje Renia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Służę pomocą
|
|
|
|
|
|
|
dantar66
Go
|
Dziekuje Wam wszystkim za zainteresowanie moim problemem i podpowiedzi. próbujemy modyfikować dietę, aż do skutku. Jedno jest pewne węglowodanów trzeba pilnować. Po przeanalizowaniu białka uważam, że jest dobrze, jest najwyższej jakości, więc wystarczy ok. 40 do 50 gramów. Móżdżek zostnie włączony do diety, jutro robie kotlety mielone z móżdżkiem. Prócz tego wpadliśmy na pomysł zbadać jescze raz , czy aby nie ma znowu lamblii ( juz raz były leczone). jak będą wyniki to napiszę. Nie chce mi sie wierzyć, żeby lamblie neurastenię mogly powodować, ale chyba utrudniają jej leczenie. sama jestem ciekawa, jaki będzie wynik. Pozdrawiam wszystkich serdecznie dani
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
To ma sens. Lamblie żywią się weglowodanami. Wyżrą połowe i po proporcji a niedobór węgli powoduje sensacje nerwicowe, ketony i inne z tym zwiazane problemy. Ot i cała filozofia.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Dodam jeszcze, że ketony powodują zakwaszenie a to jest doskonałe środowisko dla lambli. Tak więc nie jest łatwo pozbyć sie tego świństwa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też tak pomyślałam, że przy lambliach mogą być takie same objawy, jak przy niedoborze węglowodanów, czyli: ciała ketonowe w moczu, w nocy bezsenność, rano koszmary, a w dzień senność. Oprócz tego brak koncentracji, bóle głowy, otumanienie, zmęczenie i kołatanie serca.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
zastanawiam sie nad kwasnym srodowiskiem i bakteriami. Zadne bakterie nie lubia kwasnego srodowiska, malo tego w tym srodowisku gina. Ale moze z lambiami jest odwrotnie. Nie wiem, nie znam sie. Osobiscie lecze tego typu baktusy chlorem i maslem. Maslo na sniadanie a chlor na 2-gie sniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
zastanawiam sie nad kwasnym srodowiskiem i bakteriami. Zadne bakterie nie lubia kwasnego srodowiska, malo tego w tym srodowisku gina. Ale moze z lambiami jest odwrotnie. Nie wiem, nie znam sie. Osobiscie lecze tego typu baktusy chlorem i maslem. Maslo na sniadanie a chlor na 2-gie sniadanie. a chlor na drugie sniadanie w czym?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
zastanawiam sie nad kwasnym srodowiskiem i bakteriami. Zadne bakterie nie lubia kwasnego srodowiska, malo tego w tym srodowisku gina. Ale moze z lambiami jest odwrotnie. Nie wiem, nie znam sie. Osobiscie lecze tego typu baktusy chlorem i maslem. Maslo na sniadanie a chlor na 2-gie sniadanie. a chlor na drugie sniadanie w czym? kochana Violu, tylko nie w czym a gdzie......na basenie sorry, joke
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
zastanawiam sie nad kwasnym srodowiskiem i bakteriami. Zadne bakterie nie lubia kwasnego srodowiska, malo tego w tym srodowisku gina. Ale moze z lambiami jest odwrotnie. Nie wiem, nie znam sie. Osobiscie lecze tego typu baktusy chlorem i maslem. Maslo na sniadanie a chlor na 2-gie sniadanie. a chlor na drugie sniadanie w czym? kochana Violu, tylko nie w czym a gdzie......na basenie sorry, joke no ale mnie przyćmiło, faktycznie, jak mogłam na to nie wpaść, awaria na łączach....
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
zastanawiam sie nad kwasnym srodowiskiem i bakteriami. Zadne bakterie nie lubia kwasnego srodowiska, malo tego w tym srodowisku gina. Ale moze z lambiami jest odwrotnie. Nie wiem, nie znam sie. Osobiscie lecze tego typu baktusy chlorem i maslem. Maslo na sniadanie a chlor na 2-gie sniadanie. a chlor na drugie sniadanie w czym? kochana Violu, tylko nie w czym a gdzie......na basenie sorry, joke no ale mnie przyćmiło, faktycznie, jak mogłam na to nie wpaść, awaria na łączach.... Kazdemu sie moze przytrafic. Nawet optymalnemu heheho, hejze, hola........pozdrawiam A propos, ogladam "kocham Polske", tak chyba sie nazywa ten program na TV2, strasznie mnie podnosi na duchu!!!!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
heheho, hejze, hola........pozdrawiam
A propos, ogladam "kocham Polske", tak chyba sie nazywa ten program na TV2, strasznie mnie podnosi na duchu!!!!
No podobno ciekawy ten program, jeszcze nie miałam okazji tego ogladać, muszę kiedyś zobaczyć, z opowiadań znajomych wiem że jest ciekawy z dozą humoru, a Kurzajewski ponoć fajnie go prowadzi. Na duchu ? My forumowicze działamy najbardziej kojąco na twoją wyemigrowaną duszyczkę, czyż nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|