Radzio
Go
|
Budyń! Sos! "Pińć" lat zdobywanego doświadczenia! ...
Uczyć się na cudzych błędach- nonsens. Uczyć kogoś na własnych błędach- nonsens. ...
Nieść pomoc sobie w oparciu o własne błędy- logiczne i zasadne. Nieść pomoc komuś w oparciu o jego błędy- logiczne. ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Budyń! Sos! "Pińć" lat zdobywanego doświadczenia! ...
Uczyć się na cudzych błędach- nonsens. Uczyć kogoś na własnych błędach- nonsens. ...
Nieść pomoc sobie w oparciu o własne błędy- logiczne i zasadne. Nieść pomoc komuś w oparciu o jego błędy- logiczne. ...
A głowa i plecy Cię nie bolą? Od tego uczenia i noszenia?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nieść pomoc to bardzo szkodliwe dla zdrowia!
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Był gol?
|
|
|
|
|
|
|
|
mariola_w
Go
|
Jeśli ktoś z jakichś tam sobie względów bliżej nieznanych nie chce, nie może jeść śmietanki, można budyń zrobić na mleku kokosowym. Jest równie pyszny. Ostatnio odkryłam budyń o smaku kawy, śmietanka - odpowiednia ilość , 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub jeszcze lepiej mocno zaparzonej kawy espress (pół filiżanki), żóltka - daję 2-3, ale można więcej, odrobina cukru (daję na czubku łyżeczki) i płaska łyżeczke mąki ziemniaczanej. Polecam, niebo w gębie. Dodatkowo daję kawałek masła do gorącego budyniu i rozkoszuję się cudownym smakiem i aromatem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To samo co do omletów-beretów Radzia: Tyle roboty?! Ja polecam nalać do kubka 0,3 0,2 śmietanki, kilka żółtek, łyżeczka sacharozy lub miodu, zabełtać i Viola!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale jak się pianę ubije, to inny smak jest i konsystencja.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, tak to gluty trochę, ale z czasem coraz mniej się chce "fontann i fajerwerków". Bardziej na potrzeby ciała się patrzy, bez chcic i cieknącej śliny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mądrale jesteście obaj Ja to mogę jedynie wykwintne ziemniaczki dostać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś za mną chodziło dzisiaj, porozglądałem się po szafkach w kuchni i zrobiłem czekoladowy budyń żółtkowy na mleku kokosowym. -1/2 tego gęstego z puszki mleczka kokosowego -6 kostek czekolady 70% -5 żółtek No mordęga taka sama jak przy wersji śmietankowej Wyszedł ładny, lśniący, czuć kokos tłumiony nieco przez czekoladę, moim zdaniem nie jest równie pyszny, co wersja mleczna, ale od biedy ujdzie, dla bezmlekowców, DDPowców i innych paleolaktointolerant-niezła podróba.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ciekawe.
|