afmfo
Go
|
Halina Ch. Najważniejsze to odkryć jaką stosować proporcję. Oto jest pytanie. Niestety chyba nie jest ona dla każdego jednakowa.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Już od kilku lat odkrywam to co odkryte i tak się potykam ... o szczegóły. Amfo, tutaj proporcje ja zachowuję, tylko tym razem potknęłam się na ilości najbardziej wartościowego B. Tymrazem przedobrzyłam.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Już od kilku lat odkrywam to co odkryte i tak się potykam ... o szczegóły. Amfo, tutaj proporcje ja zachowuję, tylko tym razem potknęłam się na ilości najbardziej wartościowego B. Tymrazem przedobrzyłam. Szkoda na to czasu!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Szkoda na to czasu!!!!
Na co szkoda czasu?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Szkoda na to czasu!!!!
Na co szkoda czasu? Na odkrywanie tego co juz odkryte!!!!
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
To jest bardziej skomplikowane niż mi się wydawało. Już chyba wiem skąd u mnie taki ostry rzut ze spastyką i bolesnymi przykurczmi. Qrcze, skurczyłam się o 2,5 cm Chyba rzut się wycisza,wracam do ludzi. Od wczoraj jem B 35 g (z wagą w ręku) i zaczynam ... myśleć - nie żadne ok. 40 g B) Czyli 40g białka to dla Ciebie za duzo juz???
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Na odkrywanie tego co juz odkryte!!!!
źle się wyraziłam. Ja ciągle się uczę tego co odkryte i to miałam na myśli.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Czyli 40g białka to dla Ciebie za duzo juz???
Z tego wynika, że tak. Myślę, że im dłużej na DO tym bardziej trzeba się pilnować Jeszcze jedna ważna rzecz - ostatnimi czasy ok.1 - 1,5 roku jadłam: żóltka, móżdzki, rdzenie, wywary kolagenowe, podroby, rosoły wołowe z gospodarskiego chowu oraz z tłuszczów szpik wołowy i głównie słoninę oraz podgardle. Kiedyś zauważyłam, że szkodzi mi nadmiar żółtek tj 6-8 szt, teraz jadłam i jem nadal 3-4 szt. Właśnie przypomniało mi się, że gdzieś JK pisał, że: jak się zjada najlepszy tłuszcz to białko trzeba zmniejszyć.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Z tego wynika, że tak. Myślę, że im dłużej na DO tym bardziej trzeba się pilnować Jeszcze jedna ważna rzecz - ostatnimi czasy ok.1 - 1,5 roku jadłam: żóltka, móżdzki, rdzenie, wywary kolagenowe, podroby, rosoły wołowe z gospodarskiego chowu oraz z tłuszczów szpik wołowy i głównie słoninę oraz podgardle. Kiedyś zauważyłam, że szkodzi mi nadmiar żółtek tj 6-8 szt, teraz jadłam i jem nadal 3-4 szt. Właśnie przypomniało mi się, że gdzieś JK pisał, że: jak się zjada najlepszy tłuszcz to białko trzeba zmniejszyć. Mam podobne spostrzeżenia.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Właśnie przypomniało mi się, że gdzieś JK pisał, że: jak się zjada najlepszy tłuszcz to białko trzeba zmniejszyć. Halinko co to za nowosci!!!!!!hahahahaha
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Jak sie zjada najlepszej jakosci bialko to nalezy ilosc zjadanego bialka zmniejszyc!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Adampio", chyba Tobie dzisiaj klawiatura pęknie od stukania w te wykrzykniki.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Z tego wynika, że tak. Myślę, że im dłużej na DO tym bardziej trzeba się pilnować Mój organizm potrzebuje jeszcze dużo białka mimo 4 lat na DO.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"Adampio", chyba Tobie dzisiaj klawiatura pęknie od stukania w te wykrzykniki. W pracy 1-wszo majowy nastroj, nie ma co robic, wiec siedze i czytam co madrego ludziska pisza na forum.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tym białkiem jest prosta sprawa dla ludzi zdrowych (którzy nie chorowali, albo już się wyleczyli na DO), ale dla chorych, to na prawdę nie jest proste, bo zależy od choroby, jej rodzaju i nasilenia i od parametrów osoby. Ja uważam, że przy chorobach, najlepiej, żeby lekarz optymalny ustalił dzienne BTW w gramach. Samemu można długo do tego dochodzić.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Reniu to,to wiadomo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie robi tego na własną rękę. Lekarze też mają problem i tez się mylą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiedziałam, że lekarz ustalał Wam proporcje, sorry, jeśli uraziłam.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
No co Ty
|