Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Hipoglikemia i dieta optymalna (Przeczytany 25450 razy)
|
Opal
Go
|
" Zdrowie - to dobrostan, niezależny od wyników badań" - święte słowa
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czy ja dobrze kojarzę? "Business is businesssssss..." A "petunie" nie śmierdzą.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Jeszcze raz, chodzi mi o te wypowiedzi:
utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi (przyjęto normę 80-120mg%)
to 105 mg/dl no tak, mnie dokladnie o to chodzilo, ale tez wiecej nie pisze, bo siem nie znam powiedzialam, co wiedzialam Dziękuję za podpowiedź Czy ja dobrze kojarzę? "Business is businesssssss..." A "petunie" nie śmierdzą. Oczywiście, że nie śmierdzą, a "petunie" w paseczki na kwiatkach, to nawet ślicznie pachną Miłego dnia
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Miłego dnia Wzajemnie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Ciekawostka węglowodanowa: u mężczyzny o masie należnej 70kg, organizm ma zapasu cukru w glikogenie około 300-400g. Ze 100g białka referencyjnego organizm może wytworzyć w razie potrzeby około 58g cukru. Ze 100g alaniny organizm może wytwożyć około 90-95 g cukru. Ze 100g łańcucha alifatycznego 3lub4lub5 - węglowego organizm może wytwożyć około 80-120g cukru. Ze 100g acetylo-CoA organizm wyższy nie wytworzy ani grama cukru. Ze 100g palmitynianu, czy innego tłuszczu organizm wyższy nie wytworzy ani grama cukru... Ze 100g nadmiaru cukru organizm może wytworzyć sobie w sprzyjających warunkach ... każdy "syndrom metaboliczny"... Ze 100g/D nadmiaru - wystarczy...
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jedzenie tłuszczu normalizuje stężenia glukozy jak jej jest za dużo we krwi, normalizuje też stężenia glukozy we krwi jak jej jest za mało. Osobie z hipoglikemią szczególnie polecałabym Dietę Optymalną. Najlepiej zacząć od śmietany 30% na śniadanie albo od frytek albo pomidorów z majonezem ... jak nie ma przeciwskazań... do takich produktów. Może też zacząć jeść te produkty, które wymienia dr JK na frontowej stronie, byleby jadła CO JEJ SMAKUJE!!! (Wiele osób wciska w siebie to, na co nie ma ochoty...)
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ze 100g nadmiaru cukru organizm może wytworzyć sobie w sprzyjających warunkach ... każdy "syndrom metaboliczny"...
A Med. Dal. Wsch. poda w jakim metamerze kręgosłup-obwód umiejscowi się choroba. Medycyna akademicka TEGO NIE WIDZI. Ma problem jeszcze z ... uznaniem Biblii jako narzędzia w przewidywaniu choroby (ba... neguje medycynę obserwacyjną tą sprzed 5000lat!!!): "Dyskusja kogoś kto opiera się na racjonalnych wynikach badań z kimś kto opiera się na biblii nie ma zwyczajnie sensu."(cyt z Bruford z forum dobradieta.pl). Ma sens Bruford - klucz jest aż nadto widoczny. Kiedyś o tym prostym fakcie napiszę, na razie krytykują w ogóle sens rotacji czyżby proponowali leczenie Dobrym Słowem? Jeżeli chodzi o mnie to w sumie zgoda - de facto, uznaję "wyższość" leczenia Dobrym Słowem nad tym co się wrzuca do organizmu, choć tak dokładnie koreluje jedno z drugim. Medycyna akademicka ma jeszcze spore ... zaległości... nazwijmy to najogólniej w pojęciu efektu placebo ("wiara Twoja Cię uzdrowiła", " Powiedz tej górze by się przeniosła, powiedz to oczekujac, że się przeniesie...").
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Parę lat temu w tv dyskutowano na temat leków homeopatycznych. Ich zwolennicy jako koronny argument za przedstawili tezę, że 40% ludzi reaguje pozytywnie na placebo. Do dziś się zastanawiam, czy recepty przynajmniej po części nie są pisane na potrzeby "czarów", no bo jeśli placebo ma pomóc... Sprzedaje się złudę pomocy? A jak to nie jest wystarczające to przecież można wystawić więcej recept?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Parę lat temu w tv dyskutowano na temat leków homeopatycznych. Ich zwolennicy jako koronny argument za przedstawili tezę, że 40% ludzi reaguje pozytywnie na placebo. Do dziś się zastanawiam, czy recepty przynajmniej po części nie są pisane na potrzeby "czarów", no bo jeśli placebo ma pomóc... Sprzedaje się złudę pomocy? A jak to nie jest wystarczające to przecież można wystawić więcej recept?
tylko jak wytlumaczyc,ze homeopatia dziala na te wieksze i mniejsze zwierzeta??przeciez zwierzeta nie umieja myslec....a moze jednak `??
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
tylko jak wytlumaczyc,ze homeopatia dziala na te wieksze i mniejsze zwierzeta??przeciez zwierzeta nie umieja myslec....a moze jednak `?? zwierzeta maja to o co sie podejrzewa kobiety: instynkt
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Adampio", kobiety mają intuicję, a zwierzęta instynkt.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Chyba, żeby wziąć pod uwagę instynkt macierzyński, ale porównywanie nas do zwierząt mi się nie podoba. Czyżbyś myślał, że mężczyźni kierują się rozumem, a kobiety instynktem? strzal w 10
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz minusa.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Masz minusa.
Ja kobiet nie porownuje do zwierzat !!!! Skad takie podejrzenie. Same sie chwalicie, ze dzialacie intuicyjnie i instynktownie. Skad ja to znam, powiedzenie typu " wiedzialam,ze tak bedzie, intuicja mi tak podpowiedziala..itd " Albo powiedzenie typu "kobieca intuicja", ja tego nie wymyslilem, to stare jak swiat
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Intuicję łatwo sprawdzić w punkcie toto.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
tylko jak wytlumaczyc,ze homeopatia dziala na te wieksze i mniejsze zwierzeta??przeciez zwierzeta nie umieja myslec....a moze jednak `?? Działa tak samo jak łyk powietrza. Organizm poradził sobie z chorobą, a sukces przypisano homeopatii.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|