renata
Go
|
Może ktoś mi powie czy sery pod różna postacia np. homogenizowane,topione są dobre dla chorego na białaczkę .Mój syn leży w szpitalu na Hematologi w Katowicach a niepokoji mnie to ,że synowa moja dostarcza mu dużo serków.Bardzo delikatnie powiedziałam ,żę moim zdaniem nie powinien jeść nabiału kojarzy mi się to z jego choroba. Syn twierdzi ze w szpitalu jego dieta jest głównie oparta na serkach. Pozdrawiam i czekam może ktoś mi napisze co z tymi serkami?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Zaryzykuję radę by synowi serwować pasztet, wątróbkę, boczek i (przede wszystkim!!!) żółtka, dużo żółtek. Tłuste rosoły.
Proszę przeczytać książki Dr Jana Kwaśniewskiego, na forum wątek o białaczce, skontaktować się z @ Lekarką.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Póki co serki mogą zostać. Dodałabym śmietanę. NIECH ODSTAWI WSZYSTKIE ZBOŻA. Jest ku temu okazja. Śniadania swoje, BEZ ZBÓŻ, obiady szpitalne (też bym wybierała obiady bez zbóż). Z tymi granulocytami-neutrofilami to podtrzymuję obietnicę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oscypki są best of the best, ale muszą być kupione na miejscu w bacówce, najlepiej jeszcze ciepłe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciepłe są pyszne, ale mają mało tego "skrzypienia" w zębach, które uwielbiam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
A zatrucie ca, czy jak to tam nazywają, miażdżyca, niedobór witamin i minwrałów, zamiast tego trzeba sobie zrobić jaki ser wegański, a nie męczyć się z tymi niestrawnymi produktami odzwierzęcymi!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No niestety, wszystko co dobre, to albo niezdrowe, albo nielegalne, albo po angielsku...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
W mordkę! I ten chorysterol z koronaświrusem na dodatek!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Korona hitem 21 wieku, nawet przemysł zbrojeniowy zmilkł, bo pokój na świecie zapanował
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Pandemia strachu" zapanowała...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Strasze, że tak niewielu zawdzięcza tak wiele licznym...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member