forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-25, 19:27:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Omlet "wykop"
« poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Omlet "wykop"  (Przeczytany 27812 razy)
adampio
Gość

Email
Omlet "wykop"
« : 2009-05-07, 21:30:19 »

jedno jajo
min 4 zoltka
100 gr masla
2 lyzeczki niskoslodzonego dzemu rozmieszanego z podwojna iloscia smietany jako polewa na omleta

Nie licze bo nie ma takiej potrzeby. Na takim omlecie robi sie 250 dlugosci basenu w 3 godziny, oczywiscie z MP3 na uszach i  sluchajac Queen-u.
michal
Gość

Email
Odp: Omlet "wykop"
« Odpowiedz #1 : 2009-05-07, 21:38:35 »

Dobre, często jem coś takiego, tylko że żółtek więcej. Pływać nie pływam, muzyki też nie słucham, ale power jest. Smile
adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #2 : 2009-05-07, 23:07:09 »

Dobre, często jem coś takiego, tylko że żółtek więcej. Pływać nie pływam, muzyki też nie słucham, ale power jest. Smile

minimum sa 4 zoltka, ja zjadam do osmiu....ale to wg potrzeb i zamiast dzemu biore 100 gr jagod  Very Happy

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3 : 2009-05-07, 23:24:20 »

Adampio, a skąd taka nazwa "wykop"?

michal
Gość

Email
« Odpowiedz #4 : 2009-05-07, 23:30:05 »

Adampio, a skąd taka nazwa "wykop"?

Zjedz, to wystrzeli (wykopie) Cię na księżyc... Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #5 : 2009-05-07, 23:35:55 »

No.. no.. Shocked myślałam, że ta nazwa jest z wykop :lol:alisk

renia
Hero Member

« Odpowiedz #6 : 2009-05-07, 23:36:37 »

wykopalisk

adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #7 : 2009-05-08, 23:01:25 »

Renia, nie sadze abys nie wiedziala co "wykop" znaczy i biore to jako zart.
Michal dobrze trafil na tlumaczenie slowa. Tobie, kobiecie, proponuje to sniadanko z polowa masla. Very Happy
Podejrzewam, ze to bedzie Twoj jedyny posilek tego dnia, no moze zjesz jedna mala "kanapeczke" bez chleba.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #8 : 2009-05-09, 00:25:44 »

Tak żartowałam Embarassed

adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #9 : 2009-05-11, 21:03:35 »

jedno jajo
min 4 zoltka
100 gr masla
2 lyzeczki niskoslodzonego dzemu rozmieszanego z podwojna iloscia smietany jako polewa na omleta

Nie licze bo nie ma takiej potrzeby. Na takim omlecie robi sie 250 dlugosci basenu w 3 godziny, oczywiscie z MP3 na uszach i  sluchajac Queen-u.

Dzisiaj zamiast dzemu dodalem tzatziki, to tez cukier, tylko nie prosty i efekt na basenie byl troche inny. Czasami sam sie zastanawiam nad tym, czy to ja jestem chory na glowe czy tez to co kiedys jadlem bylo chore?

Chodzi mi o to, ze nigdy nie bylem tak skoncentrowany nad tym co jem, jakie beda skutki tego co zjem, porownania, tabele, cuda nie widy.......
Nie, nie chodzi o to, ze zaluje, szkoda mi czasu.....NIE. Wrecz odwrotnie, poswiecam duzo wiecej czasu mojej kuchni, kuchni optymalnej, do ktorej mialem zawsze "poped" ale po spotkaniu Kristana mam jeszcze wiekszy i zaped i chec aby kombinowac. Mysle, ze kiedysotworzymy pierwsza w Polsce knajpke tak na prawde optymalna.....moze w Sopocie?????!!!! Marzenia scietej glowy, ale bez marzen jest zycie jak paier toaletowy: dlugie, zolte i pachnace bananami. Boze, jak to wszystko sie zmienia, kiedys sie mowilo: dlugie i szare jak papier toaletowy a dzi wszystkie owoce swiata plus zo rusc to inny kolor.

A niech tam. Daj im Boze zdrowie.

renia
Hero Member

« Odpowiedz #10 : 2009-05-11, 21:19:56 »

Adampio otwieraj knajpę optymalną w Sopocie Very Happy. Ja na pewno bedę optymalną klientką.  Wink

Ruler
Gość

Email
« Odpowiedz #11 : 2009-05-17, 10:57:21 »

O! jestes fanem Queen? Very Happy
QUEEN RULEZ
adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #12 : 2009-05-17, 17:04:20 »

QUEEN RULEZ

Fan- to malo powiedziane Ruller.

Mam ich cala dyskografie na winylu, na CD w formie MP3 i MP 4, wszystko co dostepne na wideo, koncerty single  itd.

Z ta muzyka sie wychowalem. Ach duzo by gadac.

Juz od dludiego czasu mysle o skomponowaniu omleta pod nazwa Queen ale brakuje mi natchnienia. Probowalem zaczac od mieszaniny indyjskiej z angielska ale wydaje mi sie, ze bedzie to nudne wydanie. To musi byc polaczenie perfekcji z moca, slodycza i gorycza i kwasnym, piekna i prostoty z bogactwem uczuciowym i do tego dobrze wygladajacy.

Jak na razie brak mi skladnikow......nic na sile, poczekam i dorosne do tego omleta.
adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #13 : 2009-05-17, 17:07:33 »

QUEEN RULEZ

Fan- to malo powiedziane Ruller.

Mam ich cala dyskografie na winylu, na CD w formie MP3 i MP 4, wszystko co dostepne na wideo, koncerty single  itd.

Z ta muzyka sie wychowalem. Ach duzo by gadac.

Juz od dludiego czasu mysle o skomponowaniu omleta pod nazwa Queen ale brakuje mi natchnienia. Probowalem zaczac od mieszaniny indyjskiej z angielska ale wydaje mi sie, ze bedzie to nudne wydanie. To musi byc polaczenie perfekcji z moca, slodycza i gorycza i kwasnym, piekna i prostoty z bogactwem uczuciowym i do tego dobrze wygladajacy.

Jak na razie brak mi skladnikow......nic na sile, poczekam i dorosne do tego omleta.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #14 : 2009-05-17, 17:09:08 »

Jak podwójnie poczekasz, to tych składników może być za dużo. Very Happy

adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #15 : 2009-05-17, 17:09:23 »

UPS....a dlaczego dwa razy? Az tak zle ze mna nie jest!!!!

sorry mam problemy z "wyskakujacym" internetem a Firefox po prostu wysyla wszystko.
Ruler
Gość

Email
« Odpowiedz #16 : 2009-05-17, 17:44:35 »

To musi byc polaczenie perfekcji z moca, slodycza i gorycza i kwasnym, piekna i prostoty z bogactwem uczuciowym i do tego dobrze wygladajacy.

Nie łatwe zadanie sobie postawiłeś no ale jeśli ma byś to nazwa zawierająca słowo Queen, to bardzo trafnie go opisaleś. Taja jak zespól wszechetronny(bardzo szerokie pole twórczości) i jednocześnie doskonały.

Ok jako miłośnik Qeenu czekam na przepis:)

Byłeś na jakimś ich koncercie?
Ja niestety nie:( i najgorsze jest to ze juz nie bede sam wiesz dlaczego.
Zainteresowalem sie Queen'em okolo 1992/93 a wtedy to juz i tak było po ptokach jesli chodzi i koncerty.
adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #17 : 2009-05-17, 19:48:54 »

To musi byc polaczenie perfekcji z moca, slodycza i gorycza i kwasnym, piekna i prostoty z bogactwem uczuciowym i do tego dobrze wygladajacy.

Nie łatwe zadanie sobie postawiłeś no ale jeśli ma byś to nazwa zawierająca słowo Queen, to bardzo trafnie go opisaleś. Taja jak zespól wszechetronny(bardzo szerokie pole twórczości) i jednocześnie doskonały.

Ok jako miłośnik Qeenu czekam na przepis:)

Byłeś na jakimś ich koncercie?
Ja niestety nie:( i najgorsze jest to ze juz nie bede sam wiesz dlaczego.
Zainteresowalem sie Queen'em okolo 1992/93 a wtedy to juz i tak było po ptokach jesli chodzi i koncerty.

Nie, niestety tez nie. Bylem na Slade, Led Zeppelin, Deep Purple.........ale na koncercie Queen tez nie bylem. Jak zmarl to plakalem jak male dziecko!
Do dzis mam tradycje, ze 24.11. kazdego roku czcze jego muzyczna kariere, super kariere. Zawsze go kochalem, jako muzyka i bede.
A omlet w koncu zrobie.
adampio
Gość

Email
« Odpowiedz #18 : 2009-05-17, 21:18:39 »

Ruller, mam przyjaciol, ktorzy mieszkaja w Krakowie na czyzynach, a Ty gdzie siedzisz?
Ruler
Gość

Email
« Odpowiedz #19 : 2009-05-18, 22:58:09 »

Na czyzyach mieszkalem jakies 3 lata temu, pozniej na bierzanowie. Teraz to siedze w Londynie(juz od jakiegos roku) w okolicach North Acton i raczej zapowiada sie ze zostane na wyspach jakis czas. Podoba mi sie tutaj klimat i jeszcze kilka innych rzeczy.
Oj ciezko tutaj kupic dobre optymalne zarcie ale robie co moge. Czasem mam dostawy z PL Smile
Strony: [1] 2 3 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 20 zapytaniami.