Autor
|
Wtek: Eurowybory (Przeczytany 118452 razy)
|
michal
Go
|
viola: ,,Totalniacy'' ostro pracują, więc póki możemy, cieszmy się w Internecie względną wolnością słowa, bo te sk*******y takiej ,,rozpusty'' oczywiście nie mogą przeżyć. Nim jednak salwa padnie, niech chmury dopisują. May the Gods keep the wolves in the hills and the women in our beds!
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
viola: ,,Totalniacy'' ostro pracują, więc póki możemy, cieszmy się w Internecie względną wolnością słowa, bo te sk*******y takiej ,,rozpusty'' oczywiście nie mogą przeżyć. Nim jednak salwa padnie, niech chmury dopisują. May the Gods keep the wolves in the hills and the women in our beds!piękny cytat z Iliady Homera, to może ja w naszym języku "Niech Bogowie Zachowają Wilki w Górach i Kobiety w Naszych łóżkach" zdaje się, że powiedział to Menelaos król Sparty na powitanie Parysa....a ten "wystawił Go do wiatru" porywając jego piękną żone Helenę Jednym słowem Unia rozpowszechniła internet, dofinansowała a teraz chce nam go ograniczyć, wykorzystując nas, tak jak Parys wykorzystał gościnność Menelaosa..... oj nieładnie....
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
viola: ,,Totalniacy'' ostro pracują, więc póki możemy, cieszmy się w Internecie względną wolnością słowa, bo te sk*******y takiej ,,rozpusty'' oczywiście nie mogą przeżyć. Nim jednak salwa padnie, niech chmury dopisują. May the Gods keep the wolves in the hills and the women in our beds!piękny cytat z Iliady Homera, to może ja w naszym języku "Niech Bogowie Zachowają Wilki w Górach i Kobiety w Naszych łóżkach" zdaje się, że powiedział to Menelaos król Sparty na powitanie Parysa....a ten "wystawił Go do wiatru" porywając jego piękną żone Helenę Jednym słowem Unia rozpowszechniła internet, dofinansowała a teraz chce nam go ograniczyć, wykorzystując nas, tak jak Parys wykorzystał gościnność Menelaosa..... oj nieładnie.... oj,oj,....uwaga to wlasnie On rozpoczol wojne trojanska.
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a malotego, dzisiaj sa Czajkowskiego urodziny!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
My się "wojny trojańskiej" nie obawiamy. .........pewnie nie, nie doslownie. Ale sprobuj popatrzec na swoje zycie przez pryzmat "konia" a pewnie znajdziesz wiele refleksji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Myślę o czasach współczesnych i DD. Adampio, masz nastrój refleksyjny, a ja ciągle mam żarty w głowie ( fajnie jest jak nic nie dolega).
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Znam się na wszelkich kocich maściach, a nie mam pojęcia o żółwiach - sorry. Nic nie szkodzi, znam się z zawodu na wszelkich maściach zwierząt hodowlanych (u konia ten kiciuś miałby na moje oko maść: karokasztanosiwotarantowatą - jeśli dobrze pamiętam, bo nigdy nie lubiłem uczyć się o koniach), ale nie wszyscy muszą wiedzieć, że szylkret to taki tam ogólnie pojęty "kolagen", niezależnie czy u kota, czy u żółwia :)zdecydowanie u zolwia: "szylkret masa rogowa z pancerzy żółwi morskich, używna (zwł. dawn.) do wyrobu grzebieni, guzików itd. oraz do inkrustacji. Etym. - nm. Schildkröte 'żółw'; Schild 'tarcza, puklerz'; Kröte 'ropucha'."czyli jak na polski przetlumaczyc? , zolw to nie zolw tylko garbata ropucha???
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
są rodzynki wyborcze!
Polska Partia Pracy - "(...) poziom minimalnej płacy gwarantowanej, nie niższy niż 68 % średniej płacy. Przyjęcie tego rozwiązania pozwoli na zwiększenie konsumpcji społeczeństwa i wewnętrznego popytu. To z kolei da impuls do rozwoju gospodarczego kraju (...) najważniejsze punkty programu (...): Praca dla każdego. Wprowadzenie 35-godzinnego tygodnia pracy z zachowaniem dotychczasowej płacy (...)".
Na stronie www plakat ze zdjęciem twarzy i plikiem pieniędzy w zębach, oraz komentarz: "Tym się chcecie nażreć?!".
Dla niezorientowanych: Stymulacja popytu wewnętrznego, nie przez obniżenie obciążeń, ale przez w praktyce: danie każdemu większej ilości pieniędzy. Równie dobrze można by je dodrukować, albo dopisać na każdym banknocie jedno zero na końcu nominału. Skutek wiadomy: inflacja, albo wzrost cen. Krótkotrwały efekt - miałem 1000 zł/m-c, mam 2500zł. Kupuję więcej. Sprzedawcy, za działaniem producentów, podniosą ceny. Efekt: za czas X mając 2500zł znowu można kupić tyle samo, co X wstecz, za 1000zł. Spirala. Sztuczny popyt, pusty pieniądz, brak realnej wartości. Idąc dalej: jak bardzo wzrośnie popyt wewnętrzny (wg PPP, koło zamachowe gospodarki), gdyby każdemu przyznać minimalny zasiłek 90% średniej płacy? Pytanie drugie: Na jak długo? Pytanie trzecie: Co dalej? Zwiększyć znowu płace i odsunąć w czasie egzekucję rynku? Pytanie czwarte: Czy gdyby wszystkie pieniądze w Polsce, podzielić pzez liczbę obywateli, to będzie sprawiedliwe? Pytanie piąte: Czy nie jest aby tak, że znakomita większość klientów MOPSu, opieki społecznej, po wygraniu 6 w totolotka, nie korzystałaby z pomocy społecznej po raz kolejny, np. po 12 m-ach? Pytanie szóste: Wpisz sam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Na Kujawach nie mam na kogo głosować!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A na Ciebie już na pewno nie można ?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Dziś dobry dzień na naukę Demokracji. Idziemy pokazać naszemu dziecku lokal wyborczy, kabinę do głosowania, damy postawić krzyżyk tam gdzie trzeba. Niech się dziecina uczy!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też obiecałam synowi, że go zabiorę na wybory, tylko nie wiem, gdzie trzeba postawić krzyżyk
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Przeważnie w kratce się stawia.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
U mnie dobre jest na dziś: "ene, due, rike, fake..." http://tiny.pl/3cz3 - PS ale jest kilka osób na które warto głosować! PRZYPOMINAM: DO 22 CISZA WYBORCZA.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja skreślam na "chybił-chybił"
|
|