Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pomocy (Przeczytany 17427 razy)
|
stasb
Go
|
|
Pomocy
« : 2009-05-17, 11:30:57 » |
|
Witam Jestem nowym forumowiczem, także nowym "optymalnym". W cudzysłowie ponieważ co prawda jem potrawy optymalne to pewnie w nieodpowiednich proporcjach, no i nie zrezygnowałem całkowicie z cukru choć zamiast 2 łyżeczek kawę słodzę pół łyżeczki a herbatę wcale. Efekt po 3 tygodniach przytyłem 2 kilogramy, a to ich nadmiar jest główną przyczyną mojej DO. Mam 40 lat 190 cm wzrostu i 115kg wagi. Pomóżcie jak ustalać współczynnik BTW, a może ktoś pomógłby mi ustalić moją indywidualną dietę ?? Byłbym baaardzo wdzięczny. mój adres mailowy stasb@vp.pl
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
Olej kokosowy jest doskonały do elongacji (obniża poziom LDL surowiczego) ponieważ KKT (krótkołancuchowe kwasy tłuszczowe - do C14) stanowią, aż 65%. A więc na dietach mieszanych jego stosowny dodatek chroni przed tyciem (w tym tyciem alkoholowym) i paroma jeszcze przypadłościami. Na Diecie Optymalnej - niejadalny - jak każdy olej!
Drogi Adminie. Moglbys wymienic te inne przypadlosci? To sie moze przydac na dietach mieszanych.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam Jestem nowym forumowiczem, także nowym "optymalnym". W cudzysłowie ponieważ co prawda jem potrawy optymalne to pewnie w nieodpowiednich proporcjach, no i nie zrezygnowałem całkowicie z cukru choć zamiast 2 łyżeczek kawę słodzę pół łyżeczki a herbatę wcale. Efekt po 3 tygodniach przytyłem 2 kilogramy, a to ich nadmiar jest główną przyczyną mojej DO. Mam 40 lat 190 cm wzrostu i 115kg wagi. Pomóżcie jak ustalać współczynnik BTW, a może ktoś pomógłby mi ustalić moją indywidualną dietę ?? Byłbym baaardzo wdzięczny. mój adres mailowy stasb@vp.pl stasb, Ty prawie optymalny forumowiczu , nikt za Ciebie roboty nie zrobi. Siadaj do komputerka i czytaj, czytaj i czytaj. Zapoznaj sie z podstawami diety tu: http://www.dr-kwasniewski.pl/. Kup ksiazke " Zywieniw Optymalne", "Ksiazka Kucharska", "Tluste Zycie", "Jak Nie Chorowac" i voila juz wiesz o co chodz, co mozesz a czego nie mozesz jesc i ile mozesz a ile nie powinienes jesc. A na poczatek zejdz z B do 70 gr T do 150 a W: do 50 zjadaj duzo zoltek i min 2 godz motionu 3 razy w tygodniu a efekt murowany
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"adampio", a nie łatwiej na początku jeść gotowe zestawy, podane w książkach J.Kwaśniewskiego? Są zbilansowane, wystarczy jeść do syta, a stopniowo nauczyć się, jak obliczyć swoję zapotrzebowanie na BTW.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
"adampio", a nie łatwiej na początku jeść gotowe zestawy, podane w książkach J.Kwaśniewskiego? Są zbilansowane, wystarczy jeść do syta, a stopniowo nauczyć się, jak obliczyć swoję zapotrzebowanie na BTW.
Pewnie latwiej i lepiej, ale nia ja sie ma 30 kg nadwage. Ja przy takiej nadwadze jadby tak: sniadanie: omlet albo co kto lubi na minimum 6 zoltkach, jednym jajku i 50 gr masla jak glod by mnie dopadl w ciagu dnia to jadlbym podroby z tluszczem a na kolacje same weglowodany w postaci warzyw typu ziemniaki, fasolka, groszek, bez bialka i tluszczu .............i patrzyl na wage, ktora powinna bardzo szybko spadac. B 70 gr T 150 gr W 30-50 gr Tak bym jadl i sluchal obserwowal
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"adampio", a nie łatwiej na pocz±tku je¶ć gotowe zestawy, podane w ksi±żkach J.Kwa¶niewskiego? S± zbilansowane, wystarczy je¶ć do syta, a stopniowo nauczyć się, jak obliczyć swoję zapotrzebowanie na BTW.
Pewnie latwiej i lepiej, ale nia ja sie ma 30 kg nadwage. Przykro mi bardzo , ale masz rację .
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Reniu, przygladam sie Twojemu awatarowi i zastanawiam sie, czy to jest truskaweczka?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam Jestem nowym forumowiczem, także nowym "optymalnym". W cudzysłowie ponieważ co prawda jem potrawy optymalne to pewnie w nieodpowiednich proporcjach, no i nie zrezygnowałem całkowicie z cukru choć zamiast 2 łyżeczek kawę słodzę pół łyżeczki a herbatę wcale. Efekt po 3 tygodniach przytyłem 2 kilogramy, a to ich nadmiar jest główną przyczyną mojej DO. Mam 40 lat 190 cm wzrostu i 115kg wagi. Pomóżcie jak ustalać współczynnik BTW, a może ktoś pomógłby mi ustalić moją indywidualną dietę ?? Byłbym baaardzo wdzięczny. mój adres mailowy stasb@vp.pl Podobny problem masz ru od poczatku: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1452.300
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Reniu, przygladam sie Twojemu awatarowi i zastanawiam sie, czy to jest truskaweczka?
Na truskawki przyjdzie sezon (chociaż już sprzedajemy polskie z południa), to są poziomki. Nie przepadam za owocami, ale takie poziomki, zrywane prosto z krzaczka, są rozkoszą w ustach.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Na truskawki przyjdzie sezon (chociaż już sprzedajemy polskie z południa), to są poziomki. Nie przepadam za owocami, ale takie poziomki, zrywane prosto z krzaczka, są rozkoszą w ustach. Ja owocow tez nie za bardzo, choc truskawki kocham, i kilka zjem. Jagodowe owoce nie maja w sobie duzo cukru. Takie truskawki, jagody, poziomki, jerzyny maja okolo 10 gr weglowodanow w 100 gr a jagody maja duzo luteiny, ktora poprawia mi ostrosc wzroku, ktora sie "tepi" po calodzienny siedzeniu w przacy przed komputerem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też najbardziej lubię owoce jagodowe. Za truskawkami nie przepadam, lubię poziomki, maliny, jagody (najbardziej te amerykańskie, czy jak niektórzy mówią "borówki kanadyjskie", mamy je nawet w ogródku).
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja też najbardziej lubię owoce jagodowe. Za truskawkami nie przepadam, lubię poziomki, maliny, jagody (najbardziej te amerykańskie, czy jak niektórzy mówią "borówki kanadyjskie", mamy je nawet w ogródku). smieszna nazwa: jagody amerykanskie zwane borowka kanadyjska jako jedyna jagoda dostepna na rynku dunskim to prawda, ze innej jagody tu sie nie kupi. Dlaczego? Pewnie jeden z importerow zna ministra handlu, ktory jest importerowi jago winien jakas przysluge itd itp. Zupelnie tak jak w filmie " Kariera Nikosia Dyzmy", nota bene wg mnie najlepsza Polska komedia nowych czasow.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też najbardziej lubię owoce jagodowe. Za truskawkami nie przepadam, lubię poziomki, maliny, jagody (najbardziej te amerykańskie, czy jak niektórzy mówi± "borówki kanadyjskie", mamy je nawet w ogródku). smieszna nazwa: jagody amerykanskie zwane borowka kanadyjska jako jedyna jagoda dostepna na rynku dunskim to prawda, ze innej jagody tu sie nie kupi. Dlaczego? Pewnie jeden z importerow zna ministra handlu, ktory jest importerowi jago winien jakas przysluge itd itp. Zupelnie tak jak w filmie " Kariera Nikosia Dyzmy", nota bene wg mnie najlepsza Polska komedia nowych czasow. A znasz to: synek mówi do taty: -co to jest? -to są czarne jagody (odpowiada tata) -a czemu one są czerwone?(synek) -bo są jeszcze zielone
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dobre
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobre Ale dojrzałe smaczniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Dobre Ale dojrzałe smaczniejsze. Reniu, wszystko co dojrzale jest smaczniejsze, to dlaczego nie owoce Np. wino
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
smieszna nazwa: jagody amerykanskie zwane borowka kanadyjska jako jedyna jagoda dostepna na rynku dunskim to prawda, ze innej jagody tu sie nie kupi. Dlaczego? Pewnie jeden z importerow zna ministra handlu, ktory jest importerowi jago winien jakas przysluge itd itp. Zupelnie tak jak w filmie " Kariera Nikosia Dyzmy", nota bene wg mnie najlepsza Polska komedia nowych czasow. To pewnie jakaś nowość na naszym rynku, bo chyba się nie przejęzyczyłeś Na naszych krzewach uprawiamy borówkę amerykańską lub jagodę kamczacką. Obie lubią kwaśne podłoże. Borówka amerykańska ma okrągłe, czasami wielkości złotówki owoce. Jagoda kamczacka ma podłużne owoce, jest mniej wymagająca i owoce można zbierać w dłuższym okresie. U jednych i drugich jagodowych ważna jest duża podaż wody. Pełno mam tego u siebie na działce i pełno z tym "zachodu".
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
smieszna nazwa: jagody amerykanskie zwane borowka kanadyjska jako jedyna jagoda dostepna na rynku dunskim to prawda, ze innej jagody tu sie nie kupi. Dlaczego? Pewnie jeden z importerow zna ministra handlu, ktory jest importerowi jago winien jakas przysluge itd itp. Zupelnie tak jak w filmie " Kariera Nikosia Dyzmy", nota bene wg mnie najlepsza Polska komedia nowych czasow. To pewnie jakaś nowość na naszym rynku, bo chyba się nie przejęzyczyłeś Na naszych krzewach uprawiamy borówkę amerykańską lub jagodę kamczacką. Obie lubią kwaśne podłoże. Borówka amerykańska ma okrągłe, czasami wielkości złotówki owoce. Jagoda kamczacka ma podłużne owoce, jest mniej wymagająca i owoce można zbierać w dłuższym okresie. U jednych i drugich jagodowych ważna jest duża podaż wody. Pełno mam tego u siebie na działce i pełno z tym "zachodu". Szkoda, ze jestes tak daleko, bo normalnie bylbym u Ciebie za godzine.......brak mi luteiny i nie tylko mnie.....zona tez okularnica a 120 gr kosztuje na polskie zlote 12.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Szkoda, ze jestes tak daleko, bo normalnie bylbym u Ciebie za godzine.......brak mi luteiny i nie tylko mnie.....zona tez okularnica a 120 gr kosztuje na polskie zlote 12.
Zapraszam serdecznie. Ja z mężem możemy bez okularów nawlec najmniejszą igłę Jedyne okulary jakie potrzebujemy, to polimery chroniące przed słońcem
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Szkoda, ze jestes tak daleko, bo normalnie bylbym u Ciebie za godzine.......brak mi luteiny i nie tylko mnie.....zona tez okularnica a 120 gr kosztuje na polskie zlote 12.
Zapraszam serdecznie. Ja z mężem możemy bez okularów nawlec najmniejszą igłę Jedyne okulary jakie potrzebujemy, to polimery chroniące przed słońcem No to nie dziwi, majac tyle luteiny "pod oknem". Zazdroszcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|