Gavroche
|
Chciałabym spytać jak często można jeść podroby? Czy faktycznie nie częściej niż raz na dwa tygodnie? Szczególnie o wątróbkę chodzi.
Raz na tydzień jest ok, tak ze 100-150g, ale jedząc podroby trzeba jeść mleczne. Ja jem jak mnie naleci, czasem kilka dni pod rząd, a potem ze dwa miesiące przerwy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja jem częściej. Ale wątróbkę mam ''rozrzedzoną'' w pasztecie. Nie wiem czy można się tym przejeść. Organizm mi mówi - stop. Czarnego salcesonu np nie zjem 3 dni pod rząd. Mnie odpowiadają mniejsze ilości częściej, aniżeli nachapać się po korek wątroby raz na tydzień. I tak jak Gavro przypomniał, na pewno nie można rotować przy tym mlecznych.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A dlaczego z mlecznymi?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie, że razem. Ogólnie nie unikać przy tym mlecznych. Bo puryny są neutralizowane. A jak nam wiadomo z telewizji - puryny szkodzą
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
nie, że razem. Ogólnie nie unikać przy tym mlecznych. Bo puryny są neutralizowane. A jak nam wiadomo z telewizji - puryny szkodzą Dobrze wiedzieć!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mój ojciec zrobił sobie parę kilo pasztetu i jadał go codziennie, bo nie zmieścił mu się do zamrażarki. I dzwoni i mówi, że mu się wymiotować się chce od niego. Organizm mówi jedno, a on i tak drugie. No to mu powiedziałem domyślasz się co
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo puryny są neutralizowane.
Tu nie jestem pewien. Na pewno są rozcieńczane, bo śmietanka i żółtka są bezpurynowe.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
o to w istocie rzeczy chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
mój ojciec zrobił sobie parę kilo pasztetu i jadał go codziennie, bo nie zmieścił mu się do zamrażarki. I dzwoni i mówi, że mu się wymiotować się chce od niego. Organizm mówi jedno, a on i tak drugie. No to mu powiedziałem domyślasz się co Zeby jadl ten zwymiotowany, bo od razu strawiony i organizm oszczedzi energie i enzymy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie żeby zostawił sobie na później, bo jutro też jest dzień . A po marcu przychodzi kwiecień. Najadł się już na cały rok. Zeby jadl ten zwymiotowany, bo od razu strawiony i organizm oszczedzi energie i enzymy? gdzieś tam w dżunglach tubylcy tak robią. Żują i wypluwają do wspólnej miski, i za parę godzin wspólnie to jedzą.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
gdzieś tam w dżunglach tubylcy tak robią. Żują i wypluwają do wspólnej miski, i za parę godzin wspólnie to jedzą. Sfermentowane, samo zdrowie!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak, taki, wszyscy czytalismy Przygody Tomka Wsrod Lowcow Glow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja tfn-ie oglądałem Wojciechowską - jak żuła z nimi
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I teraz chora na jakies dziwne choroby
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Kryanna
Go
|
Co tu taka cisza? Dzisiaj byłam na kontrolnym, corocznym badaniu. Mój cholesterol wynosi 283, pozostałe wyniki tyż dobre i ja samopoczucie mam niezłe, jakoś tam dożyję do samej śmierci - tak myślę
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
O matulu i co począć teraz? Już się zacząć martwić, czy dopiero po kolacji?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Normatywnie to bardzo fatalny wynik.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Normatywnie to bardzo fatalny wynik. Wiem ale co począć? Wszystkiego dobrego mieć nie można, życie nie jest usłane różami A może smalec jednak odstawić? Co radzisz adminie, ratuj, w Tobie cała moja nadzieja, plis!
|
|
|
|
|
|
|
|