administ
Go
|
A jak nie ma, to dyrdymały wypisał bez żadnego "naukowego" uzasadnienia, ponieważ tysiące badań naukowych potwierdziło jedyniesłuszność beztłuszczowej diety typu 5*wio.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Co by ludziom żyło się zdrowo i dostatnio.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Odebrałem wczoraj wyniki badań... Cholesterol całk. 308 mg/dl HDL 92 mg/dl LDL 204 mg/dl Trójglicerydy 57 mg/dl Aspat 27 U/L Alat 30 U/L CRP 0,2 mg/l Jak żyć, panie tego, jak żyć ? Śniadania jeszcze nie jadłem, więc idę zrobić jaja na bekonie, bo lubię
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
A samym sokiem grapefrutowym nie da rady?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja tak kiedyś próbowałam. Do tego oliwa z oliwek, pełnoziarnisty chleb, szynka z indyka i wyciąg z karczocha. Cholesterol mi spadł i chorób przybyło od chole... sterolu...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Same specjały Cię ratowały.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na leczenie poziomu cholesterolu we krwi statyny są najlepsze. A na leczenie poziomu cukru we krwi najlepiej od razu insulina.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Ja jednak polubiłem swojego "wroga" A ostatni raz u lekarza byłem przed początkiem ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...skolko let tamu nazad?
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Dopiero 2 z małym kawałkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Da niemnogo, no zierno k ziernu i wpieriod
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...my wmiestie wpieriod, (na wsi też... )
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Na wsi toże, tam majut charoszyje jeda
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i wieprze mają lepsze...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
A w mieście to zazwyczaj tuczarnia
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Odebrałem wczoraj wyniki badań... Cholesterol całk. 308 mg/dl HDL 92 mg/dl LDL 204 mg/dl Trójglicerydy 57 mg/dl Aspat 27 U/L Alat 30 U/L CRP 0,2 mg/l
Jak żyć, panie tego, jak żyć ?
Daję Ci ocenę 4-/6 (cztery minus na sześć). Nie jest źle, ale mogłoby być trochę lepiej. Przy tym całkowitym poziomie cholesterolu (308 mg%), Twoje "HDL" wynosi 29,87% ogólnej ilości cholesterolu. Odnośnie trójglicerydów to bardzo dobrze, gdy jest ich poniżej 50 mg%. Najwyższe poziomy "dobrego" cholesterolu, jakie występowały u ludzi żywiących się optymalnie, wynosiły 170 i 193 mg%. Najniższy poziom trójglicerydów, z jakim spotkał się Doktor u pacjentów na diecie optymalnej wynosił 23 i 18 mg%.
|
|
|
|
|
|
|
|