Autor
|
Wtek: CHOLESTEROL (Przeczytany 687478 razy)
|
Kryanna
Go
|
Na chudy twaróg się przerzucić? To mi dało do myślenia, chyba bezsenną noc będę miała
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Jak to co mi trzeba? Zdrowia, szczęścia, pomyślności, kasy nieco i optymalnie dużo dobrego humoru!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A o takie sprawy to najlepiej samemu sobie zadbać... A jak się chce, aby państwo wiedziało lepiej, to tylko na PiS głosować. Nawet macice prywatne chcą znacjonalizować do reszty!
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Na chudy twaróg się przerzucić? To mi dało do myślenia, chyba bezsenną noc będę miała Aby odpowiedzieć sobie na to pytanie, wystarczy rozejrzeć się po przychodni, popatrzeć się na stan ludzi tam uczęszczających i korzystających ze służby zdrowia... Zniekształcone, schorowane, ludzkie, bezzębne zombie. Z reguły. Także nogi za pas, i słonina w rękę.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A o takie sprawy to najlepiej samemu sobie zadbać... A jak się chce, aby państwo wiedziało lepiej, to tylko na PiS głosować. Nawet macice prywatne chcą znacjonalizować do reszty! Nie na darmo bulą 500zeta, to mogą sobie decydować.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Na chudy twaróg się przerzucić? To mi dało do myślenia, chyba bezsenną noc będę miała Aby odpowiedzieć sobie na to pytanie, wystarczy rozejrzeć się po przychodni, popatrzeć się na stan ludzi tam uczęszczających i korzystających ze służby zdrowia... Zniekształcone, schorowane, ludzkie, bezzębne zombie. Z reguły. Także nogi za pas, i słonina w rękę. Nie zdążyłam się tam rozejrzeć, bo i chęci na to nie było. Jeszcze bym kogoś znajomego wypatrzyła? Robić współczującą minę - toż zmarszczki się pewnie robią od tego, a i cierpliwością nie grzeszę aż taką żeby wysłuchiwać cudze bolączki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Na chudy twaróg się przerzucić? To mi dało do myślenia, chyba bezsenną noc będę miała Aby odpowiedzieć sobie na to pytanie, wystarczy rozejrzeć się po przychodni, popatrzeć się na stan ludzi tam uczęszczających i korzystających ze służby zdrowia... Zniekształcone, schorowane, ludzkie, bezzębne zombie. Z reguły. Także nogi za pas, i słonina w rękę. Nie zdążyłam się tam rozejrzeć, bo i chęci na to nie było. Jeszcze bym kogoś znajomego wypatrzyła? Robić współczującą minę - toż zmarszczki się pewnie robią od tego, a i cierpliwością nie grzeszę aż taką żeby wysłuchiwać cudze bolączki. no, ale oni tylko chudy, najczęściej
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
no, ale oni tylko chudy, najczęściej Nie bądź złośliwy - chyba jakąś śmietankę 0% do tego dodają?!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wklejam z dzisiejszej poczty: "Witam. Od kilku miesięcy staram się jeść optymalnie ( nie przekraczam 50g ww, glownie z ziemniakow i warzyw, białko 120g, glownie z jaj, mięsa i podrobów, i od 200 do 300g tłuszczów nasyconych pochodzenia zwierzęcego), ponadto ćwiczę siłowo kilka razy w tygodniu. Mam 33 lata, 175 cm wzrostu i ważę 68 kg. Niedawno zrobiłem badania krwi, prawie wszystkie wskaźniki wyszły idealnie, niepokoi mnie tylko wysoki poziom cholesterolu. Całkowity cholesterol wyszedł mi 350 mg/ml, HDL 78 mg/ml i trojglicerydy rowniez 78 mg/ml. Czy takie wyniki są normalne? Czy może powinieniem się zgłosić do lekarza? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam." Jak te "normy" potrafią ze zdrowej osoby zrobić nieszczęśnika, a w zasadzie zakładnika "służby chorobie" - Pójdzie do lekarza zdrowy, a z gabinetu wyjdzie już "chory" z receptą na statyny! Takie wyniki jeszcze kilka dekad temu nazad, były prawidłowe, ale dziś trzeba wspierać przemysł farmaceutyczny, więc robią ze zdrowych "chorych" i to zgodnie z prawem! Samodzielnie proszę decydować, czy być chorym zgodnie z normami, czy zdrowym niezależnie od norm.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a nich mnie drzwi ścisną . najlepiej pójść do szpitala na normy i niech nogi obetną lub krew przepompują . Moda jest taka , że jak się ma ''chody'' to się kładzie do szpitala na kompleksowe badania. I wykrywają po ''znajomości'' . Przebadawują kompleksowo całe ciało za darmo w poszukiwaniu potencjalnych miejsc konfliktowych i problemów. Miałem nawet taką ofertę . Czy może powinieniem się zgłosić do lekarza Ale takich osób jest sporo. Mój znajomy całkiem zdrowy (59 lat) poszedł do dilera statyn (jeszcze nie wiedział, że to oszust) na badania, bo profilaktycznie, modnie, w razie czego , licho nie śpi. Wrócił chory . Reklamówkę leków. Bo jest pan w grupie ryzyka (ciekawe bo jego rodzice są po 90-tce i nie są . I co ciekawe dużo osób się nie chwali tym, że łyka produkty syntezy chemicznej. Np mój zmarły niedawno wujek (nikt nie wiedział, że go ''leczono'' ) . 3 lata łykał ( znajomy) - dopóki się nie zgadaliśmy . Pływa, biega, jeździ na rowerze. Normalnie uwalają zdrowych ludzi. Musiałem go powstrzymywać, bo chciał iść do konowała i coś mu zrobić (za te 3 lata) . Analogicznie mój ojczulek. 9 lat. Przestał łykać, przeszły choroby . Bo jakieś tam łamanie z krzyżu to nie choroba. Tatinek także podobno chciał też napluć mu w twarz. Znając jego to całkiem możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Eee, tam, to przez ćwiczenia siłowe, Doktor zakazał przecież. Ja ostatnio oddawałem krew i kiedy mnie pan miły doktor badał, a ja się rozebrałem, popatrzył i zapytał: "A wie pan, że od ćwiczeń siłowych twardnieją naczynia i po 40 te mięsnie panu się zamienią w tłuszcz"? Ja mówię: "Czyli już za pół roku zacznę się sypać"? Popatrzył w kartę i zdumiony: "Ale wyniki ma pan znakomite"! Co oni by bez tych wyników zrobili?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no faktycznie, zdrowo wygląda. to może być utajone. Konowały mówią, że cukrzyca rozwija się podstępnie i nie daje znaków ostrzegawczych wcześniej. Można ją wykryć tylko we krwi. Popatrzył w kartę i zdumiony: "Ale wyniki ma pan znakomite"! czyli cholesterol w normie < 190 całkowity
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba nie, nie wiem, nie czytam, ostatnio jak czytałem, to 225 czy coś...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
nie przekraczam 50g ww, głownie z ziemniaków i warzyw, białko 120g, głównie z jaj, mięsa i podrobów, i od 200 do 300g tłuszczów nasyconych pochodzenia zwierzęcego,
Mam 33 lata, 175 cm wzrostu i ważę 68 kg. Całkowity cholesterol wyszedł mi 350 mg/ml, HDL 78 mg/ml i trójglicerydy również 78 mg/ml. Czy takie wyniki są normalne? Czy może powinienem się zgłosić do lekarza? cholesterol całkowity = HDL+LDL+1/5(TRIG) czyli HDL = 78 = super TRIG = 78 = super LDL = 256 czyli przejedzenie. Jak to możliwe? Pewne światło jest w tym linku: http://www.dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=22
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bardzo dobry artykuł.także mnie się wydaje, że przejedzenie. To są ogromne ilości. 68 kg i tyle żarcia? Moje wymiary prawie, ale nie dałbym rady raczej tego wcisnąć. Szczególnie białka. Nie ma szans. a tyle żarcia potrzeba, aby coś z tym nadmiarem zrobić, zutylizować Nie kładłbym się do szpitala z powodu norm . Normatywne wyniki.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dać się da, tylko po co? Chyba na masę i na LDL. śniadanie: (480g) - żółtko 20szt - 18g cukru - 125g śmietanki 30% - blender obiadokolacja: (480g) - żółtko 20szt - 18g cukru - 125g śmietanki 30% - blender razem BTW 115:290:50 (3300kcal)Pomijam taki drobiazg, że po dwóch takich kolejnych dniach, można by z radością odstawić jaja na miesiąc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|