forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-29, 15:20:02

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669838 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  CHOLESTEROL
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 53 Do dou Drukuj
Autor Wtek: CHOLESTEROL  (Przeczytany 690867 razy)
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #680 : 2016-06-03, 10:11:37 »

olej kokosowy kosztuje z 70-100 za kilogram.

masło  13 zł za kilogram.    Nawet gdyby było po tyle samo wybrałbym masło.

Cytuj
wyzszych temperaturach

a do czego używasz aż takich wysokich temperatur? frytki i placki to łój (nasycone) i chyba nie da rady go przegrzać . Łój z młodych opasów - 2 zł za kilogram.
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #681 : 2016-06-03, 10:13:29 »

A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Rolling Eyes
Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież.  Cool
Zapisane
Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #682 : 2016-06-03, 10:16:32 »

Łoju u mnie w mieście dostać nie mogę.  Często smazę na smalcu gęsim.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72263


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #683 : 2016-06-03, 10:19:01 »

U mnie w domu właśnie topi się 3 kg słoniny na smalec. Aż pachnie... Very Happy
Po co mi inny tłuszcz do smażenia?
Zapisane

Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #684 : 2016-06-03, 10:22:46 »

A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Rolling Eyes
Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież.  Cool
Głównie ziemniaki i mięso.  Ale rozumiem,  że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak?
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #685 : 2016-06-03, 10:23:32 »

A to klarowana słonina będzie ? Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #686 : 2016-06-03, 10:29:44 »

A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Rolling Eyes
Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież.  Cool
Głównie ziemniaki i mięso.  Ale rozumiem,  że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak?

Jasne, tu się karkowe, panierowane smaży na maśle nieklarowanym tak, aby coś w tym mięsie jeszcze wartościowego zostało prócz akrylamidu, który tak smakuje, bo jest wyjątkowo cennym związkiem do biosyntez w organizmie. Właśnie dlatego jest "naukowo" taki niezdrowy, a do tego "rakotwórczy".  Laughing
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #687 : 2016-06-03, 14:02:06 »

I kreatyna jeszcze
Kreatynę zostaw, ale stosuj ją w cyklach, 6-8 tygodni, kiedy w cyklu treningowym zaczynasz wciskać pedał do podłogi, potem przerwa tej samej długości co cykl.
Obecne zalecenia stałej suplementacji, mają na celu zwiększenie sprzedaży.
BCAA i reszta to syf obciążający organizm, mniej suplementów, więcej żółtek z twarogiem. Cool
Trafna diagnoza .Co za umiejętność dostrzegania problemów u innych ,i jaki brak odpowiedzialności za skutki .
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #688 : 2016-06-03, 14:49:14 »

O właśnie. Very Happy
A Tobie skąd o tym wiedzieć? Shocked
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #689 : 2016-06-03, 14:57:51 »

Zmienil maslo na nieklarowane i mu sie rozumowanie polepszylo  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #690 : 2016-06-28, 13:42:39 »

Dziś zrobiłem ponowne badania i jestem w szoku.

Chilesterol całkowity wzrósł do 500, ale trojglicerydy z 78 skoczyly mi na 250! A HDL z 78 spadł na 66.

Co mam robić,  czym to może być spowodowane?
Zapisane
Anulka177
Jr. Member
**
Pe: Kobieta
wiadomoci: 3981



Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #691 : 2016-06-28, 13:52:06 »

Błędami w diecie?  Rolling Eyes Z tego, co pisał doktor wynika jasno, że trójglicerydy powyżej 100 to za dużo węglowodanów w diecie.
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #692 : 2016-06-28, 13:53:30 »

Jakieś stany zapalne, infekcje, naprawia się ciało i cholesterol wywala.
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #693 : 2016-06-28, 13:55:09 »

a te suple co bierze?   Rolling Eyes
Zapisane
Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #694 : 2016-06-28, 13:56:23 »

Tylko, ze ja nie przekraczam 50g ww dziennie. Dostarczam je w ziemniakach - 150g, oraz warzywach,  czasem w owocach. Czy zmniejszyc jeszcze bardziej tę pulę?

Może to przez alkohol.  Dwa tygodnie temu mocno przesadziłem ale od tamtej pory tylko jedno piwo.
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #695 : 2016-06-28, 13:57:45 »

na 90 % przez alkohol.  ( TRG )
Zapisane
Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #696 : 2016-06-28, 13:57:54 »

Z supli to tylko BCAA i kreatyna. Białka nie jem od kilku tygodni.

Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #697 : 2016-06-28, 14:15:42 »

Ale czujesz się dobrze?
Ja bym poodżywiał się prawilnym ŻO przez kilka tygodni, bez supli i alkoholu, bez ćpania i niedosypiania, bez bardzo mocnych treningów, jadłbym kilka żółtek na maśle rano, tłuste mięso na obiad i trochę skrobi, ewentualnie z odrobiną twarogu, na wieczór.
A po tym czasie zrobił ponowne badania. Very Happy
Zapisane
Jynx
Go


Email
Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #698 : 2016-06-28, 14:20:25 »

Czuję się świetnie.  Alkohol pije sporadycznie. Bylem na wyjezdzie integracyjnym dwa tygodnie temu stąd ten jeden raz Smile
Na śniadanie zjadam dwa jajka i dwa żółtka na boczku. Obiad karkowka z ziemniakami na kolację bita smietana albo jajka w roznej postaci. Czasem lody optymalne. Kaloryczność dzienna to okolo 2000. Treningi 6 razy w tygodniu plus codziennie aeroby.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72263


Odp: CHOLESTEROL
« Odpowiedz #699 : 2016-06-28, 14:27:44 »

Z czegoś te trójglicerydy powstać musiały. Jeśli nie alkohol, to nadmiar węglowodanów...

"Z glukozy powstają trójglicerydy, a dopiero z trójglicerydów cholesterol."

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=703
Zapisane

Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 53 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.233 sekund z 19 zapytaniami.