Diogenes z Synopy
Go
|
olej kokosowy kosztuje z 70-100 za kilogram. masło 13 zł za kilogram. Nawet gdyby było po tyle samo wybrałbym masło. wyzszych temperaturach a do czego używasz aż takich wysokich temperatur? frytki i placki to łój (nasycone) i chyba nie da rady go przegrzać . Łój z młodych opasów - 2 zł za kilogram.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jynx
Go
|
Łoju u mnie w mieście dostać nie mogę. Często smazę na smalcu gęsim.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U mnie w domu właśnie topi się 3 kg słoniny na smalec. Aż pachnie... Po co mi inny tłuszcz do smażenia?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jynx
Go
|
A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież. Głównie ziemniaki i mięso. Ale rozumiem, że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to klarowana słonina będzie ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież. Głównie ziemniaki i mięso. Ale rozumiem, że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak? Jasne, tu się karkowe, panierowane smaży na maśle nieklarowanym tak, aby coś w tym mięsie jeszcze wartościowego zostało prócz akrylamidu, który tak smakuje, bo jest wyjątkowo cennym związkiem do biosyntez w organizmie. Właśnie dlatego jest "naukowo" taki niezdrowy, a do tego "rakotwórczy".
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I kreatyna jeszcze
Kreatynę zostaw, ale stosuj ją w cyklach, 6-8 tygodni, kiedy w cyklu treningowym zaczynasz wciskać pedał do podłogi, potem przerwa tej samej długości co cykl. Obecne zalecenia stałej suplementacji, mają na celu zwiększenie sprzedaży. BCAA i reszta to syf obciążający organizm, mniej suplementów, więcej żółtek z twarogiem. Trafna diagnoza .Co za umiejętność dostrzegania problemów u innych ,i jaki brak odpowiedzialności za skutki .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
O właśnie. A Tobie skąd o tym wiedzieć?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Zmienil maslo na nieklarowane i mu sie rozumowanie polepszylo
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jynx
Go
|
Dziś zrobiłem ponowne badania i jestem w szoku.
Chilesterol całkowity wzrósł do 500, ale trojglicerydy z 78 skoczyly mi na 250! A HDL z 78 spadł na 66.
Co mam robić, czym to może być spowodowane?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Błędami w diecie? Z tego, co pisał doktor wynika jasno, że trójglicerydy powyżej 100 to za dużo węglowodanów w diecie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakieś stany zapalne, infekcje, naprawia się ciało i cholesterol wywala.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a te suple co bierze?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jynx
Go
|
Tylko, ze ja nie przekraczam 50g ww dziennie. Dostarczam je w ziemniakach - 150g, oraz warzywach, czasem w owocach. Czy zmniejszyc jeszcze bardziej tę pulę?
Może to przez alkohol. Dwa tygodnie temu mocno przesadziłem ale od tamtej pory tylko jedno piwo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na 90 % przez alkohol. ( TRG )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jynx
Go
|
Z supli to tylko BCAA i kreatyna. Białka nie jem od kilku tygodni.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale czujesz się dobrze? Ja bym poodżywiał się prawilnym ŻO przez kilka tygodni, bez supli i alkoholu, bez ćpania i niedosypiania, bez bardzo mocnych treningów, jadłbym kilka żółtek na maśle rano, tłuste mięso na obiad i trochę skrobi, ewentualnie z odrobiną twarogu, na wieczór. A po tym czasie zrobił ponowne badania.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jynx
Go
|
Czuję się świetnie. Alkohol pije sporadycznie. Bylem na wyjezdzie integracyjnym dwa tygodnie temu stąd ten jeden raz Na śniadanie zjadam dwa jajka i dwa żółtka na boczku. Obiad karkowka z ziemniakami na kolację bita smietana albo jajka w roznej postaci. Czasem lody optymalne. Kaloryczność dzienna to okolo 2000. Treningi 6 razy w tygodniu plus codziennie aeroby.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|