Diogenes z Synopy
Go
|
Kosmiczny poziom cholesterolu całkowitego – 400, 600, a w skrajnych wypadkach nawet 800 i 1000 mg/dl przy normie do 190 mg/dl – nie może być wyłącznie wynikiem złej diety, ale uwarunkowań dziedzicznych między nami kosmitami Przedwczesny zawał powinien rodzić podejrzenie, że chodzi o przyczyny genetyczne Stosowane w leczeniu hipercholesterolemii statyny blokują możliwość produkcji cholesterolu w wątrobie, a inne leki zmniejszają jego wchłanianie w jelicie. Pacjent jest więc zabezpieczony, choć nie w każdym przypadku. Choroba potrafi bowiem pokonać także tę barierę. Nadzieją dla chorych jest nowa grupa leków – inhibitory PCSK9, które agresywnie obniżają doprawdy? niemożliwe fajne. Wiedza stanęła w miejscu, albo się cofa. Tfu! jaka wiedza. Biznes. Nadzieją dla chorych jest nowa grupa leków – inhibitory PCSK9, które agresywnie obniżają poziom cholesterolu http://www.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/308299920-Gdy-cholesterol-jest-agresywny.html
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że dalej straszą!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Mogliby jeszcze jajcami postraszyć, nie żebym na ceny narzekał, ale tak profilaktycznie w razie czego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to dla tych, którym jednak Dieta nie pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to moja Zosia też może być prezydentem . Ma takie samo ciśnienie jak ona. Mierzyła dziś (wyższe) 103/80 zwykle 100/70. Puls 71. Ciekawe, zbliżamy się do konsensusu optymalnego, ale od innych stron ja ze 138 na 110 a ona z 80 na 105. Spotkamy się? Teoretycznie powinniśmy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W grobie bedzie identyczne
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Od mierzenie ciśnienia też, jak cholesterolu i cukru we krwi można się rozchorować zgodnie z normami!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ostatnio jak oddawałem krew, pan doktor mówi : "o! tak na granicy"... A miałem 128/90, bo po treningu niedawno. To jaka teraz norma jest?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Za niskie, bo chcą łapać na co się da!
|