Autor
|
Wtek: CHOLESTEROL (Przeczytany 686763 razy)
|
Mari
Go
|
Halinko ja mam rodzinę ze strony mojej babci w Rosji i nie straciliśmy ze sobą kontaktu . Drobna ciekawostka skąd rosyjski , można ją potraktować jak sensację 20 wieku !. Moja babuszka odnalazła swoje siostry po zawierusze wojennej dopiero w 1976 roku . Jak była radość ! i cieszę się ,że byłam tego świadkiem, a język rosyjski tak naprawdę to się go nauczyłam słuchając płyt i rozmawiając, pisząc często z rodzinką . Był moment w moim życiu gdy zakochana byłam w muzyce rosyjskiej i bardzo mi się podoba zresztą do dziś . Odwrotnością był język niemiecki ..hmm ..wbijali mi do głowy i ani rusz !..nie mogłam ..brzmiał twardo , niemiło i mój organizm go odrzuciił .
|
|
|
|
|
|
|
piotrek71
Go
|
Jednym slowem panika Aby uspokoic siebie i Twoich rodzicow powinienes w poniedzialek, rano pobiec do ksiegarni i kupic sobie ksiazke "Mity o cholesterolu" autorstwa W. Hartenbacha. Czyta sie ja w kilka godzin a wiedza ogromna, wiedz, ktora uspokaja. Bole watrobowe podejrzewam, ze masz z nadmiaru bialka. Stany krecenia sie w glowie, a raczej "uciekania" ziemi spod nog, sucho w ustach i uciski w klatce piersiowej nie sa mi obce. Nie bylem z nimi u lekarza bo gdybym byl to dzis juz bym tu nie pisal, poniewz zamkneliby mnie na oddziale psychiatrycznym.Objawy te mialem tez w okolicach tego wieku....40-stki. Ja to tlumaczylem sobie kryzysem 40-sto letnim. Przejdzie. Kupilem ksiazke ktora mi poleciles . Ksiazka jest rewelacyjna . Chiclabym poczytac wiecej na temat cholesterolu i diety optymalnej ( posiadam ksiazki pana Kwasniewskiego ) . Prosilbym o dodatkowa literature , ktora twoim zdaniem jest warta przeczytania . Krecenie sie w glowie , dusznosci , bole w klatce piersiowej sa najprawdopodobniej wywolane moja nerwica i PALENIEM PAPIERSOW . Musze nad tym popracowac bo czuje ze palenie mnie zabija . Pomimo tego ze pale nie wiecej niz 10 papierosow dziennie to zle sie po tym czuje . Ale naprawde ciezko jest odstawic ten nalog . Od kilku miesiecy mam problem z DNA MOCZANOWA . Raz na kilka tygodni duzy atak w lewym stawie - paluch u nogi . Na codzien czuje lekki bol , do ktorego zdazylem sie juz przyzwyczaic . Nie wiem czy nie zaczac brac tabletek , bo ponoc sa takie ktore eliminuja ten problem . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
... i w ogóle хорошо, чтобы быть в состоянии вести переговоры с интеллигентным человеком Jednak nie całkiem zapiomniany język , a jednak jest jeszcze ktoś, kto oprócz mnie go używa Ja zdawałam maturę między innymi z tego języka. Nie używam go już od ponad 20 lat, ale czytając was uzmysłowiłam sobie, że ciągle pamiętam pisownię i rozumiem o czym piszecie Odwrotnością był język niemiecki ..hmm ..wbijali mi do głowy i ani rusz !..nie mogłam ..brzmiał twardo , niemiło i mój organizm go odrzuciił miałam podobnie
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Krecenie sie w glowie , dusznosci , bole w klatce piersiowej sa najprawdopodobniej wywolane moja nerwica i PALENIEM PAPIERSOW . Musze nad tym popracowac bo czuje ze palenie mnie zabija . Pomimo tego ze pale nie wiecej niz 10 papierosow dziennie to zle sie po tym czuje . Ale naprawde ciezko jest odstawic ten nalog . Pozdrawiam. Z tym rzucaniem to uważaj , bo możesz sobie jeszcze większej biedy narobić .Poczytaj trochę o tym i jak mówię systematycznie i wolno pozbywaj nałogu .
|
|
|
|
|
|
|
piotrek71
Go
|
Z tym rzucaniem to uważaj , bo możesz sobie jeszcze większej biedy narobić .Poczytaj trochę o tym i jak mówię systematycznie i wolno pozbywaj nałogu . Nie , no chyba to jest oczywiste ze palenie papierosow jest przyczyna problemow z sercem , plucami itd . Ja rzucam palenie co kilka dni , 5 dni pale , pozniej 2 dni nie pale . I tak do okola . ( pol roku temu rzucilem nawet na miesiac czasu ) Niby jak rzucaniem papierosow moge narobic sobie wiecej problemow ? bo to dla mnie troche dziwna wypowiedz .....
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Jak to Grizlii mówi możesz sobie przyspieszyć spadanie wieka tr***y . Sporo czytała o tym i nie straszę .
|
|
|
|
|
|
|
piotrek71
Go
|
Konkretnie prosze ! PLUSY i MINUSY rzucania palenia .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Piotrek71,
to akurat jest w książkach dr Kwaśniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Plusy i minusy to masz w matematyce, a odnośnie palenia papierosów, to rzucaj i się nie zastanawiaj. Nie jesteś głupi, więc po co naciągasz na odpowiedź typu: po co i dlaczego? Ja odstawiłam je bez pomocy żadnych środków farmakologicznych, miałam silną motywację. Weź życie za bary skończ z tymi śmierduchami. Potem, to nawet w nagrodę dam Ci buziaka
|
|
|
|
|
|
|
piotrek71
Go
|
MOTYWACJA jest ZDROWIE .Krotka pilka - trzeba rzucic i tyle
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
MOTYWACJA jest ZDROWIE .Krotka pilka - trzeba rzucic i tyle Wiedziałam, że masz "poukładane pod sufitem" - będę trzymała kciuki za powodzenie. Zaraz, zaraz - nie domagałeś się buziaka za powodzenie? Podbiłeś moje serce dwukrotnie
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Piotrek - jak się trzymasz? Dzisiaj jest Światowy Dzień BEZ TYTONIU> Świetna pora pozbyć się tego potwora
|
|
|
|
|
|
|
piotrek71
Go
|
Witam . Co do buziakow to jak zonka poczyta forum to mi konto skasuje Z fajkami od rana nie pale i postaram sie skonczyc z tym nalogiem . Swoje juz w zyciu wypalilem .... i wypilem . 4 dychy na karku , trzeba zaczac sie oszczedzac Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Życie zaczyna się po 40 tce ...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Witam . Co do buziakow to jak zonka poczyta forum to mi konto skasuje Z fajkami od rana nie pale i postaram sie skonczyc z tym nalogiem . Swoje juz w zyciu wypalilem .... i wypilem . 4 dychy na karku , trzeba zaczac sie oszczedzac Pozdrawiam Mój mąż, gdyby przeczytał o tych buziakach, też by się "nadął" Wirtualne buziaki są tylko motywatorem do Twoich działań, więc się tym nie przejmuj. Najważniejsze, żebyś nie palił, a nagrodą za to będzie zdrowie - nie ja. Życie zaczyna się po 40 tce ... Viola - masz rację
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Viola - masz rację wow, teraz spojrzałam w Twój profil, zakodowałam że jesteś po 30 tce a tu niespodzianka, cóż jesteśmy u szczytu rozkwitu
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Ha, ha - Viola ja jestem i po osiemnastce i po trzydziestce... Teraz dopiero wiem co jem i czego pragnę 20 czerwca jedna dziewczyna zabiera mi syna, ale w swoim wieku jestem przygotowana na wszystko, nawet na ten ślub Muszę się tylko przygotować na syndrom "opuszczonego gniazda", bo mam dwóch przystojnych synów i długo nawet ostatni się nie uchowa. A tak było fajnie z nimi spacerować, czułam się jak królowa z cudnymi żołnierzami obok. Jeszcze trochę i zaczniemy z mężem figlować jak malolaty bezdzietne
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Zastanawia mnie jeszcze jedno - skąd Morgano ma te horoskopy? Nie czytałam nigdzie równie trafnych. U mnie 17 luty - sprawdza się w ponad 80% - to bardzo dużo.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Ha, ha - Viola ja jestem i po osiemnastce i po trzydziestce... Teraz dopiero wiem co jem i czego pragnę 20 czerwca jedna dziewczyna zabiera mi syna, ale w swoim wieku jestem przygotowana na wszystko, nawet na ten ślub Muszę się tylko przygotować na syndrom "opuszczonego gniazda", bo mam dwóch przystojnych synów i długo nawet ostatni się nie uchowa. A tak było fajnie z nimi spacerować, czułam się jak królowa z cudnymi żołnierzami obok. Jeszcze trochę i zaczniemy z mężem figlować jak malolaty bezdzietne I to jest piękne gdy jest się młodym mając odchowane dzieci, dobry czas na własne pasje, no chyba że przyjdą wnuki, a to już inna bajka, oddana babcia to skarb.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
I to jest piękne gdy jest się młodym mając odchowane dzieci, dobry czas na własne pasje, no chyba że przyjdą wnuki, a to już inna bajka, oddana babcia to skarb. iii tam ..wnuki Violuś można wziąć na niedzielę a ona szybko mija i znowu sześć dni laby . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat ...będę paskudną babcią .
|
|
|
|
|
|
|
|
|