Autor
|
Wtek: CHOLESTEROL (Przeczytany 686772 razy)
|
_flo
Go
|
z tej ksiazkiw moim rodzinnym domu ta dziwna ksiazka stala na polce odkad pamietam i niestety musze przyznac, ze sie sprawdza bardzo i na wszystkich na ktorych testowalam, mimo ze ja ABSOLUTNIE W TAKIE RZECZY NIE WIERZE (...chyba ze ktos mi poda naukowe wyjasnienie nie do obalenia)
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
to byla odp. dla Opal w sprawie horoskopow Morgano
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
I to jest piękne gdy jest się młodym mając odchowane dzieci, dobry czas na własne pasje, no chyba że przyjdą wnuki, a to już inna bajka, oddana babcia to skarb. iii tam ..wnuki Violuś można wziąć na niedzielę a ona szybko mija i znowu sześć dni laby . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat ...będę paskudną babcią . Mari mówisz tak bo ich nie masz, gdy przyjdą na świat będziesz bardziej rozpieszczać niż swoje... zobaczysz
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
iii tam ..wnuki Violu¶śmożna wziąć na niedzielę a ona szybko mija i znowu sześć dni laby . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat ...będę paskudną babcią . Wnuków jeszcze się nie spodziewam, ale jeżeli kiedyś będą, to narazie mogę być dla nich tylko niedzielną babcią, z powodu swojego zaangażowania w pracę zawodową. Poza tym uważam, że przejmowanie obowiązków za młodych jest nie tylko nietaktowne, ale bardzo szkodliwe dla więzi macierzyńskiej. Zawsze pomogę, ale nie wyręczę - takie mam podejście. Nie będę też się wtrącała w życie nowożeńców. Nasz wiek, to przywilej, nie hańba. Ja mam 43 lata i myślę, że jeszcze trochę przede mną. Wyglądam i czuję się młodo, a jednocześnie mam świadomość własnych braków.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
iii tam ..wnuki Violu¶śmożna wziąć na niedzielę a ona szybko mija i znowu sześć dni laby . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat ...będę paskudną babcią . Wnuków jeszcze się nie spodziewam, ale jeżeli kiedyś będą, to narazie mogę być dla nich tylko niedzielną babcią, z powodu swojego zaangażowania w pracę zawodową. Poza tym uważam, że przejmowanie obowiązków za młodych jest nie tylko nietaktowne, ale bardzo szkodliwe dla więzi macierzyńskiej. Zawsze pomogę, ale nie wyręczę - takie mam podejście. Nie będę też się wtrącała w życie nowożeńców. Nasz wiek, to przywilej, nie hańba. Ja mam 43 lata i myślę, że jeszcze trochę przede mną. Wyglądam i czuję się młodo, a jednocześnie mam świadomość własnych braków. Zdrowe podejście, wśród moich znajomych jest tak, młodzi robią kariery a dzieci podrzucają babci i czy ta biedna babcia chce czy nie chce bawi te wnuczęta, no bo co ma zrobić...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
z tej ksiazkiw moim rodzinnym domu ta dziwna ksiazka stala na polce odkad pamietam i niestety musze przyznac, ze sie sprawdza bardzo i na wszystkich na ktorych testowalam, mimo ze ja ABSOLUTNIE W TAKIE RZECZY NIE WIERZE (...chyba ze ktos mi poda naukowe wyjasnienie nie do obalenia) Flo, czy mam rozumieć, że to co tutaj wpisał Morgano - pochodzi z jakiejś książki, którą posiadasz? Ja stwierdziłam jedynie, że to co napisał jest bardzo trafne, w dodatku zagłębiłam się w rozszyfrowanie innych znajomych i też - bingo. Skąd pochodzą te rewelacje - podaj proszę tytuł, autora, wydawnictwo...
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Flo - OK Dopatrzyłam się: POD JAKĄ GWIAZDĄ URODZIŁEŚ SIĘ horoskopy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Mari mówisz tak bo ich nie masz, gdy przyjdą na świat będziesz bardziej rozpieszczać niż swoje... zobaczysz Viola, jesteś kilka lat starsza ode mnie, czy powyższa wypowiedź jest z życia wzięta? Napisz - czy masz dzieci i jak wobec tego ma się Twoje babciowanie. Układasz wnuczęta do snu, czy wolisz zasypiać bez nich, a może lepszy jest mąż do zasypiania?
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
a może lepszy jest mąż do zasypiania?
Fajny dzień z Wami i świetnie kończący się wieczór, a myślałam ,że będzie nudno ..sama byłam pól dnia !. Teraz mąż wrócił i robi ostatnie szlify ...zobaczymy , popatrzymy , ocenimy czy się stęsknił
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
POD JAKĄ GWIAZDĄ URODZIŁEŚ SIĘ
Jan Starża - Dzierżbicki
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Mari mówisz tak bo ich nie masz, gdy przyjdą na świat będziesz bardziej rozpieszczać niż swoje... zobaczysz Viola, jesteś kilka lat starsza ode mnie, czy powyższa wypowiedź jest z życia wzięta? Napisz - czy masz dzieci i jak wobec tego ma się Twoje babciowanie. Układasz wnuczęta do snu, czy wolisz zasypiać bez nich, a może lepszy jest mąż do zasypiania? Opal jestem starsza tylko 2 latka widzę że mnie podpuszczasz bo faktycznie milczę jak grób jeśli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem....
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Opal jestem starsza tylko 2 latka widzę że mnie podpuszczasz bo faktycznie milczę jak grób jesli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem.... Faktycznie czasami lekko podpuszczam, nie chcesz mówić , a tym samym powiedziałaś bardzo dużo. Moja znajomość psycholigii czasami nawet mnie przeszkadza. Viola, ja Ciebie nie krytykuję, zdaj sobie z tego sprawę i "wyluzuj czapeczkę".
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Opal jestem starsza tylko 2 latka widzę że mnie podpuszczasz bo faktycznie milczę jak grób jesli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem.... Faktycznie czasami lekko podpuszczam, nie chcesz mówić , a tym samym powiedziałaś bardzo dużo. Moja znajomość psycholigii czasami nawet mnie przeszkadza. Viola, ja Ciebie nie krytykuję, zdaj sobie z tego sprawę i "wyluzuj czapeczkę". absolutnie nie odebrałam tego jako krytyke , luzik
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Zastanawia mnie jeszcze jedno - sk±d Morgano ma te horoskopy? Nie czytałam nigdzie równie trafnych. U mnie 17 luty - sprawdza się w ponad 80% - to bardzo dużo.
No popatrz ;P a u mnie 18 luty to 100% słownie (sto)
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
No popatrz ;P a u mnie 18 luty to 100% słownie (sto) Witam wodnika
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Fajny dzień z Wami i świetnie kończący się wieczór, a myślałam ,że będzie nudno ..sama byłam pól dnia !. Teraz mąż wrócił i robi ostatnie szlify ...zobaczymy , popatrzymy , ocenimy czy się stęsknił Mari, wiem, że się stęsknił, ale jak tam Twoja ocena?
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Maj musiał być burzliwy, bo ja też z lutego.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Maj musiał być burzliwy, bo ja też z lutego. Nie bez powodu mówi się o maju jako mięsiącu zakochanych, a potem efekty widać
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Mari, wiem, że się stęsknił, ale jak tam Twoja ocena? Pała , zamarudził mnie na śmierć , a następną czynność jaką wykonał to dał buziaka i odwrócił się tylną częścią ciała . "Nie daruję mu tej nocy!" .
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
"Nie daruję mu tej nocy!" . To co było, czy nie było wczoraj, to i tak się skończyło. Ważne jest - to co dzisiaj Tylko dlaczego dopiero nocy? Przecież można i w dzień i w nocy (w sensie "nie darować" oczywiście
|
|
|
|
|
|
|
|
|