administ
Go
|
Teraz firma Monsanto wzięła na siebie ciężar stworzenia...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No to ten co stworzył boginię, to ale miał łeb
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Moim zdaniem mocno odleciałeś, ale to Twój lot i Twoje stewardesy. Po mojemu, to człowiek stworzył Boga, i odzwierciedla on ludzkie potrzeby; dawniej Bóg był twardy i bezlitosny, bo takie było życie, teraz jest poprawność polityczna na topie, więc i Jezus w modzie. Jestem biologiem, mogę się zgodzić na Boga, ale nie jest on konieczny do niczego, w takim przypadku Bóg byłby dla mnie jeszcze jednym prawem przyrody, jak grawitacja czy mitoza. Bóg nie jest konieczny do niczego dla tych co sami uważają się za boga. Wybrali sobie własne wartości i na podstawie nich oceniają co jest dla ludzi dobre. Efekt jest taki, że dobre jest tylko to co dla nich jest dobre. Nie ma w tym nic dziwnego, bo z takich samolubów składa się nasze obywatelskie społeczeństwo. Postawa na topie.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Teraz firma Monsanto wzięła na siebie ciężar stworzenia... Rzeczywiście twórcy, ale nie życia tylko śmierci. Bóg tworzy na bazie miłości, a Mosanto na bazie kasy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jakiej znowu śmierci, nasiona sprzedają się jak ciepłe bułeczki, a plony są rekordowe, to źle?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, a do tego roundup to podstawa rolnictwa dziś...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I setki dodatków E do żywności...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale przez to smaczniejsze jest...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I dłużej na półkach sklepowych może poleżeć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I jak tanio można wyżywić masy ludzkie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak Afrykę za "zielonej rewolucji"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale górnicy mieli dwa razy więcej, bo ciężko na większe zadłużenie Polski i Polaków fedrowali...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najgorsze, że 500+ będzie tradycją jak pokomusze górnicze deputaty!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Coś tam już próbują pilotażowo zamieniać kasę na bony, zobaczymy jak będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|