Autor
|
Wtek: Uroda i piękno kobiet efektem mądrych działań. (Przeczytany 68904 razy)
|
Mari
Go
|
..bo w kamieniach coś jest...moim 'przewodnikiem' jest jaspis i wiesz ? sprawdza się .
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Św Jan w Apokalipsie użył jaspisu, jako symbolu Chrystusa-Boga w Ap 4,3; Ap 21,18-19. Ciepłyyyyyy kamień ochronny, wzmacnia naszą wolę i sprzyja realistycznemu myśleniu, wpływa pozytywnie na rozwój duchowy i pozwala postrzegać zjawiska pozazmysłowe Wyrównuje biopole - aurę człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
tylko skąd wiesz, że mam loczki? W dodatku czarne nieznośniki niesforne ciągle rozrabiają To było dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
trzeba kliknąć na fotkę, wówczas obraz otworzy się w większym oknie....
Ładna sukienka...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
bardzo ladnie wygladasz Violka, z 20 lat mlodziej niezla szmula z Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
jeśli uważacie że nie jest najgorzej to myślę że warto ....
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Viola - pewnie, że warto - brawo dla Ciebie To było dla mnie Skąd te diabliki w oczach ? Naiwnie spytam, czy to o tego czarnego Opala chodziło? http://www.opale.pl/szlachetne.html
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
..bo w kamieniach coś jest...moim 'przewodnikiem' jest jaspis i wiesz ? sprawdza się . Ciekawe, ze nie tylko Twoim!!!!! Ja tez potrafie wycigac wnioski z polslowek ( slowa prawie nie wypowiedziane )
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
..bo w kamieniach coś jest...moim 'przewodnikiem' jest jaspis i wiesz ? sprawdza się . Ciekawe, ze nie tylko Twoim!!!!! Ja tez potrafie wycigac wnioski z polslowek ( slowa prawie nie wypowiedziane ) Ups! , muszę na Ciebie uważać ! Pytanie : -czy aby na pewno jestem dla Ciebie 'czytelna' nawet w niewypowiedzianych ?..kurcze! to samo mówi mąż! . please..czapka niewidka pilnie potrzebna
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
..bo w kamieniach coś jest...moim 'przewodnikiem' jest jaspis i wiesz ? sprawdza się . Ciekawe, ze nie tylko Twoim!!!!! Ja tez potrafie wycigac wnioski z polslowek ( slowa prawie nie wypowiedziane ) Ups! , muszę na Ciebie uważać ! Pytanie : -czy aby na pewno jestem dla Ciebie 'czytelna' nawet w niewypowiedzianych ?..kurcze! to samo mówi mąż! . please..czapka niewidka pilnie potrzebna Jestes jak otwarta ksiazka
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Mari, ludzie o podobnej świadomości, na przynajmniej zbliżonym poziomie pojmowania rzeczywistości, zawsze będą się rozumieli i wzajemnie odczytywali swoje myśli. To rozumienie, to jest jak wspólnota dusz, wtedy i półsłówka tworzą całe zdania, a międzywiersze są zapełnione czarnymi znakami. Jeżeli spotykasz kogoś, kto po jednym wyrazie wie co chciałaś powiedzieć, to jest cudowne zgranie i nie ma się czego obawiać. Gorzej jest, gdy Ty starasz się coś powiedzieć, przedstawić swoje emocje, a druga strona ni w ząb nie rozumie o co chodzi nie czai czaczy, nie kuma o co kiełbasi, czy pyta o co loto Są sytuacje, gdy pewnym ludziom nic nie chcemy powiedzieć, ale mistrzostwo tutaj jest oparte na oszukaniu wykrywacza kłamstw, noszeniu pokerowej twarzy. Czapka niewidka, to mentalna bariera osłaniająca obawiającą się czegoś osobę, to symbol łona matki, w którym dziecko czuje się najbezpieczniej. Wszystko to, co daje człowiekowi uczucie bezpieczeństwa, jest też takim azylem. Ja bardzo cenię sobie bardzo dobre porozumienie z mężem, bo każde z nas potrafi nawet wiedzieć co które pomyśli i w związku z czym. Taka więź bardzo zbliża i scala związek. Trochę jeszcze o kamieniach, dla zrozumienia symboli: Opal jest kamieniem psychicznej świadomości, mogącym wzmocnić nasze uczucia i pomóc w zrozumieniu cudzych emocji. Albo zachwyca i pociąga, albo przeraża i odtrąca. Opal to kamień złudzeń, iluzji. Zamyka w sobie dwa światy. Jeden świat rzeczywisty i drugi świat rzeczy nieuchwytnych. Symbolizuje wierność oraz przyjaźń. Pobudza intelekt i pamięć. Podczas pełni księżyca nabiera mocy. Dodaje otuchy i odwagi. Uczy służenia drugim, ofiarnie, bezinteresownie. Dzisiaj udało mi się kupić śliczny okaz Onyksu, dlatego może teraz nie wszyscy mnie dobrze zrozumieją - jest jak osłona przed złem Onyks bywają jego liczne odmiany. W naturze spotykamy onyks czarny, zielony i złoty. Największa moc ujawnia onyks czarny. Onyks to kamień fatalistyczny. Niesie wibracje wiedzy i intelektu. Kamień ten zawiera spokój i harmonię. Chroni od niesławy i upodlenia. Jest przyjacielem ludzi wybranych, którzy dążą do poznania i pogłębiania życia. Przynosi szczęście i równowagę. Za to innych niszczy i zabiera bliskich. Dawca odrodzenia i śmierci. Onyks nazywany jest też kamieniem czarnoksiężników. Noszą go osoby rozumiejące mroczną stronę życia.
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
Opal cudnie to ujęłaś , a słowa " Czapka niewidka, to mentalna bariera osłaniająca obawiającą się czegoś osobę, to symbol łona matki, w którym dziecko czuje się najbezpieczniej". bardzo zaskoczyły !. Przyznaję , masz rację. Adam! z Tobą nie gadam ,bo niedługo będziesz wiedział o mnie więcej jak ja sama !
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Opal cudnie to ujęłaś , a słowa " Czapka niewidka, to mentalna bariera osłaniająca obawiająca się czegoś osobę, to symbol łona matki, w którym dziecko czuje się najbezpieczniej". bardzo zaskoczyły !. Przyznaję , masz rację. Najwyraźniej - rozumiemy się nawet bez słów
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Mysle że "powitanie słońca" jest świetną alternatywą jeśli chodzi o bieganie w przypadku gdy warunki atmosferyczne są niesprzyjające zwłaszcza dla niewprawionych w biegach podczas np. zimna, deszczu ...ćwiczenia te działają na wszystkie grupy mięśni "od stóp do głów" i co ważne a na co niektórzy nie zwracają uwagi, również rozciągają...przez co trudno o kontuzję... Poza tym ćwiczenia te w pewnym sensie pozwalają sprawować kontrole nad autonomicznym układem nerwowym (niezależnym od naszej woli) przez układ podwzgórzowo-limbiczny osiągając równowagę pomiędzy układem sympatycznym i parasympatycznym. Jeśli miałabym polecać literature to : "Joga lecznicza" Ravi Javalgekar "Joga sposób na stres"Swami Shivapremananda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go