Autor
|
Wtek: Każdy dzień ze smietanką... (Przeczytany 87124 razy)
|
Rudka
Go
|
Dlatego ,że to nie jest zaszczyt mieć już tyyyyyyle lat
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ja zawsze uwazalem, ze jest odwrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Rudka,tyyyyyyle lat i w zdrowiu,to juz zaszczyt
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Rekord to ponoć 122 lata i pobić go będzie ktoś miał zaszczyt. Bez wątpienia.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Rekord to ponoć 122 lata i pobić go będzie ktoś miał zaszczyt. Bez wątpienia.
Podobno 930 to rekord ( Rdz 5,3), ale ten co tyle żył, kobietami zaczął interesować się dopiero po 100-tce (lat); kiedy zaczęła mu rosnąć broda to nie wiem, ale pewnie też gdzieś koło tego, bo wszystko wskazuje na to, że wtedy wszystko dojrzewało mniej więcej tak samo szybko...
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Michał , podobno było więcej Matuzalem 969 lat
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Michał , podobno było więcej Matuzalem 969 lat
Racja. Tata musiał go dobrze chować co nie dziwi, skoro sam tata był na tyle wyjątkowy, że Bozia zatrudniła go u siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Adam-odwrotnie nie bądz hipokrytą -piękny wiek czy cudowne lata to są młode lata. Pewnie ,że dobrze się czuje ,ale wqqqqa mnie ,"że chwila za chwilą tak szybko przemija. tworząc korowót miesięcy lat ....."
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adam-odwrotnie nie bądz hipokrytą -piękny wiek czy cudowne lata to są młode lata. Pewnie ,że dobrze się czuje ,ale wqqqqa mnie ,"że chwila za chwilą tak szybko przemija. tworząc korowót miesięcy lat ....." To prawda. Niemniej jednak nie ma co biadolic tylko cieszyc sie kazda chwila i aby nie pozwolic jej uciec tzeba starac sie ja "zatrzymac"; zyz zycie
|
|
|
|
|
|
|
|
dejzi9
Go
|
kriss ja też uwielbiam śmietanę !! kupuję taką w szklanych butelkach i przyrządzam z niej następujący posiłek : 250 ml ubijam, dodaję 10 gr cukru (xylitolu ) i 3 żółtka -można też dodać parę kropel aromatu waniliowego powstaje z tego bardzo dobry "shake" NA PEWNO LEPSZY NIŻ TEN Z MC DONALDA! polecam to szczególnie dla tych co rano się spieszą do szkoły lub pracy taka porcja "trzyma" mnie aż do godziny 14 !! nie jestem głodna !!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
kriss ja też uwielbiam śmietanę !! kupuję taką w szklanych butelkach i przyrządzam z niej następujący posiłek : 250 ml ubijam, dodaję 10 gr cukru (xylitolu ) i 3 żółtka -można też dodać parę kropel aromatu waniliowego powstaje z tego bardzo dobry "shake" NA PEWNO LEPSZY NIŻ TEN Z MC DONALDA! polecam to szczególnie dla tych co rano się spieszą do szkoły lub pracy taka porcja "trzyma" mnie aż do godziny 14 !! nie jestem głodna !! dejzi9 Ja smietankę to mogę pić i pić, no uwielbiam ją Ale pojawił się problem, otóż wyczytałam gdzieś tu na forum , że za dużo smietany, to też nie zdrowo Zdaje się że to Admin pisał, więc co - zmniejszyłam dawkę o połowę i to teraz piję nie codziennie ubijam sobie, tak pod wieczór z dodatkiem jagód, ciutkę dzrzemu no pychta
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak byłam krótko na DO i czytałam na Forum o piciu śmietanki to mnie aż wzdrygało. Wcześniej nigdy nie piłam śmietany, a tym bardziej 30, czy 36% . Do kawy, zamiast chudego mleka - szybko zaczęła mi smakować. Teraz już nieraz trochę jej popiję, a ubitą, to bardzo lubię, z różnymi dodatkami. Teraz moim hitem śniadaniowym jest budyń z żółtek na śmietanie z wanilią. W ogóle to danie nie wydaje mi się tłuste - jak wcześniej sądziłam. A czy za dużo śmietanki szkodzi? Nie mam pojęcia..Myślę, że jedynie tym, którzy mają nietolerancję laktozy i może tym , którzy chcą schudnąć..
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Jak byłam krótko na DO i czytałam na Forum o piciu śmietanki to mnie aż wzdrygało. Wcześniej nigdy nie piłam śmietany, a tym bardziej 30, czy 36% . Do kawy, zamiast chudego mleka - szybko zaczęła mi smakować. Teraz już nieraz trochę jej popiję, a ubitą, to bardzo lubię, z różnymi dodatkami. Teraz moim hitem śniadaniowym jest budyń z żółtek na śmietanie z wanilią. W ogóle to danie nie wydaje mi się tłuste - jak wcześniej sądziłam. A czy za dużo śmietanki szkodzi? Nie mam pojęcia..Myślę, że jedynie tym, którzy mają nietolerancję laktozy i może tym , którzy chcą schudnąć.. Ci co chcą schuść , to raczej powinni popijać śmietankę i żółtka. Od tłuszczyku się chudnie...naprawdę. mam to wypróbowane na sobie, sęk w tym że ja wcale nie chcę schudnąć, dlatego międzyinnymi musiałam zfolgować z tym popijaniem
|
|
|
|
|
|
|
aga
Go
|
masz rację -kris- ja też tak mam
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Dlatego ja się dziwię, że grubaski maja problem zlecieć z wagi? Wystarczy trochę ograniczyć podjadanie, zwiększyc tłuszcz i po kłopocie Większy problem jest z przybraniem na wadze...oooooooo to to jest problem na DO. Ty Aga wiesz coś na ten temat, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
aga
Go
|
O tak kiedyś ważyłam 59 przy wzroście 168,każdy mi mówił że wyschłam,a ja się czułam świetnie. Ale mój wygląd też mi się niepodobał,piłam sporo kawy ze śmietanką,a mniej białka było w moich posiłkach.Teraz przeważnie jem dwa posiłki waga mi skoczyła do 63-65 czuję się znacznie lepiej.T.ylko najgorszy ten odur z ust czy też tak miałaś
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
Jak byłam krótko na DO i czytałam na Forum o piciu śmietanki to mnie aż wzdrygało. Wcześniej nigdy nie piłam śmietany, a tym bardziej 30, czy 36% . Do kawy, zamiast chudego mleka - szybko zaczęła mi smakować. Teraz już nieraz trochę jej popiję, a ubitą, to bardzo lubię, z różnymi dodatkami. Teraz moim hitem śniadaniowym jest budyń z żółtek na śmietanie z wanilią. W ogóle to danie nie wydaje mi się tłuste - jak wcześniej sądziłam. A czy za dużo śmietanki szkodzi? Nie mam pojęcia..Myślę, że jedynie tym, którzy mają nietolerancję laktozy i może tym , którzy chcą schudnąć.. witam reniu!! mozesz mi powiedzieć jak robisz ten budyń??? mam nadzieje ze sie kiedys zrewanzuje jakims fajnym przepisem...bo jak na razie to taki trochę pasożyt ze mnie...... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Oduru z ust, to chyba nie miałam bo mi nikt nic nie powiedział, że śmierdzi.Ale moje dzieci miały. Prawdopodobnie namiar białka powoduje go. Dobrze jest co jakiś czas płukać zatoki, wtedy ustępuje,. Aha, trzeba dbać o codzienne wyprużnianie, pijąc siemie lniane. Mozemy popisac na priv w tej sprawie.mam kilka metod w likwidowaniu nieprzyjemnego zpachu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
witam reniu!! mozesz mi powiedzieć jak robisz ten budyń??? mam nadzieje ze sie kiedys zrewanzuje jakims fajnym przepisem...bo jak na razie to taki trochę pasożyt ze mnie......
pozdrawiam
Jaki pasożyt dbasz o siebie i dziecko, starasz się o nowe, zdrowe dania i tak powinno być. Budyń robię tak: - zagotowuję 150ml. śmietany słodkiej 36% i odstawiam na bok - ucieram 4 żółtka w kubeczku z płaską łyżeczką cukru, kilkoma (dosłownie) ziarenkami soli i kilkoma kroplami olejku waniliowego - stawiam ponownie śmietanę na "ogień" i wlewam powoli żółtka, ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki - jak zgęstnieje przelewam do salaterki To śniadanko smakuje mi coraz bardziej..
|
|
|
|
|
|
|
|
|