Gavroche
|
Ale są też arystokraci wśród zwierząt, to te, u których hemoglobina (czyli czerwony barwnik krwi) jest zastąpiona przez hemocyjaninę (czyli barwnik niebieski) - szczególnie popularnym przedstawicielem jest skrzypłocz. Błękitną krew mają także żachwy (Ascidiacea - gromada strunowców). Niebieską krew, w formie utlenowanej mają też pająki, a także wiele stawonogów morskich i mięczaków.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam ją w sklepie. Bardzo niedoceniany obecnie płaz, dawniej Pipa była popularna, teraz wyparły ją łatwiejsze w chowie platany i karliki szponiaste, które też należą do starego rodu żabek bezjęzykowych.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja ją kiedyś oglądałam w ZOO i mi się nazwa zapamiętała
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Life is brutal...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie chyba nie. To zwykłe przygotowanie do posiłku, kwestia innego spojrzenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze jest jak jest wilk syty i owca cała... Żartuję... natury się nie zmieni...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szkoda kociąt...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie chciałabym pójść na taki koncert... muzyka schodzi na psy...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wyszedłby na ludzi . Tylko te korki, do tego czasu już dawno zostanie geologiczny osad żelazowo-węglowodorowy w formie zakorkowanych ulic.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Koty i świnki udomawiano dwukrotnie, psy też prawdopodobnie co najmniej dwukrotnie, są przesłanki na 130 tysięcy lat temu, na 33 tysiące i około 15 tysięcy, co próbuje zobrazować ten filmik: https://m.youtube.com/watch?v=ejfRIdqS-Nk
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie ma zmiłuj, albo był chory, albo za mało żarcia.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo inne bociany jeszcze tak nie zwariowały, aby swoim dzieciom odbierać na cudze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|