|
renia
|
...i nie zapominać o zwierzętach, to też w końcu są ludzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Padalec, jedyna w Polsce beznoga jaszczurka. Miły, spokojny i bardzo pożyteczny w ogrodach stworek; żywi się głównie dżdżownicami i nagimi ślimakami. Jest żyworodny (tak naprawdę jajożyworodny), maluchy to najwdzięczniejszym zwierzęta terraryjne, jak jeszcze kiedyś nie były pod ochroną. Stare akwarium, ziemia leśna, kryjówki z kory i poducha wilgotnego mchu, trochę mięsa i dżdżownic i lokator na 40 lat.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Padalcy tak mają, nie raz na tym tracą...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
W lesie, na szutrze niestety pełno rozjechanego tego zwierzka tutaj jest.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
Padalcy tak mają, nie raz na tym tracą...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
W lesie, na szutrze niestety pełno rozjechanego tego zwierzka tutaj jest. A bo ja też znam taką dróżkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Padalec, jedyna w Polsce beznoga jaszczurka. Miły, spokojny i bardzo pożyteczny w ogrodach stworek; żywi się głównie dżdżownicami i nagimi ślimakami. Jest żyworodny (tak naprawdę jajożyworodny), maluchy to najwdzięczniejszym zwierzęta terraryjne, jak jeszcze kiedyś nie były pod ochroną. Stare akwarium, ziemia leśna, kryjówki z kory i poducha wilgotnego mchu, trochę mięsa i dżdżownic i lokator na 40 lat. Przy okazji pogadaliśmy z sympatyczną właścicielką dwóch owczarków belgijskich. Bardzo ciekawe zwierzaki, lżejsze od niemieckich i na oko takie bardziej dzikie. Szkoda, że nie strzeliłem fotki ale byliśmy tak zagadani, że zapomniałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Padalec, jedyna w Polsce beznoga jaszczurka. Miły, spokojny i bardzo pożyteczny w ogrodach stworek; żywi się głównie dżdżownicami i nagimi ślimakami. Jest żyworodny (tak naprawdę jajożyworodny), maluchy to najwdzięczniejszym zwierzęta terraryjne, jak jeszcze kiedyś nie były pod ochroną. Stare akwarium, ziemia leśna, kryjówki z kory i poducha wilgotnego mchu, trochę mięsa i dżdżownic i lokator na 40 lat. Przy okazji pogadaliśmy z sympatyczną właścicielką dwóch owczarków belgijskich. Bardzo ciekawe zwierzaki, lżejsze od niemieckich i na oko takie bardziej dzikie. Szkoda, że nie strzeliłem fotki ale byliśmy tak zagadani, że zapomniałem. Teraz zaczynają być modni w Polsce ich kuzyni - owczarki holenderskie: https://images.app.goo.gl/iLqrEzYgivs7twkZ9Pokrojowo podobne, ale znacznie mniej pobudliwe od belgów i bardziej nadające się do miasta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|