renia
|
A to dziękuję . Jaszczurki już ładniejsze niż robaki...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To pewnie protoplasta Reptilian.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26808
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Piękny piórolotek. Najprawdopodobniej piórolotek śnieżynka. To nocny motyl, czyli ćma. Samce tego gatunku wyczuwają węchem samicę gotową do godów z 50km.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to węch!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Randka w ciemno...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mnie uczyli, że ten enzym fosforyluje glicerol, ale tylko w wątrobie. Uwolniony glicerol z adipocytów via krew idzie do wątroby i tu jest aktywowany. Miśki polarne się "obżerają" białkiem, a nadmiar tłuszczu zmydlają chyba? Nie mam pewności, bo tego nie wiem na 100%, ale tak mi wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Harper jeszcze nerki dodaje jako narząd zdolny do aktywacji glicerolu. W słoninie aktywność enzymu zaś jest zbyt mała, aby wpływała na... Też za Harperem. Stron nie podaję, bo...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Może trzeba zbadać mu i Innuitom poziom kwasu mlekowego, mleczanu...?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kwas mlekowy jako "ostry" kwas jest zawsze szybko neutralizowany w formę mleczanu, alaniny lub glukozy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
W adipocytach, zgadza sie Stad grubi optymalni i ketogenicy z TG >100mg/dl przy Ww 0-30g?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak się suto % zakropi, to nie ma takiej siły, co przed przytyciem na ketodiecie uchroni...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kobiety w tym ketogeniczne powinny unikać codziennej dozwolonej dawki alkoholu, bo nie dość, że w biodra idzie, to jeszcze szarga humor... Wszelkie naturalne formy podnoszenia u nich poziomu oksytocyny zawsze łagodzą charakter, szczególnie PMS.
|
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
Kobiety w tym ketogeniczne powinny unikać codziennej dozwolonej dawki alkoholu, bo nie dość, że w biodra idzie, to jeszcze szarga humor... Wszelkie naturalne formy podnoszenia u nich poziomu oksytocyny zawsze łagodzą charakter, szczególnie PMS. PMS można łagodzić poprzez podnoszenie poziomu oksytocyny?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale nie tą ze sztucznej suplementacji tylko z podwzgórza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|