|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26789
|
|
|
|
|
|
|
|
Octaver
Go
|
Jaką karmę dla małego kundelka mieszkającego w bloku możecie polecić? Dolina Noteci to dobry wybór?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czy dolina? Zależy które piętro w tym bloku. No i jak daleko od Noteci.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jaką karmę dla małego kundelka mieszkającego w bloku możecie polecić? Dolina Noteci to dobry wybór?
Zależy jaki syndrom metaboliczny się chce osiągnąć... Ale psie karmy nie są złe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U człowieka chleb ze smalcem dobrze się sprawdza
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale musi być posolony żeby lepiej wchodził.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak sucha to Orijen, jak mokra to Country Farms. A najlepiej poczytaj o BARFie, ale o jego kanonicznej wersji, tzn. meaty bones. BARF najlepszy, ale w zależności od osobnika może wymagać niewielkiego dodatku węglowodanów, np. suchej karmy ze 2-3 razy w tygodniu. Dobrze jest utrzymywać tolerancję na suche, bo czasem się jedzie gdzieś, gdzie nie można kupić/przechowywać surowizny.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I stały dostęp do wody.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to się niektórym nie spodoba!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
https://www.facebook.com/tomasz.kwasniewski.31508 - kirys to jednak twarda ryba! Gotowali te stworzonka w 26st C w sklepie, a ja im zrobiłem szybkie chłodzenie w pół godziny do 19st. i dziś jeszcze żyją - czyli raczej dadzą radę. Ślicznie umaszczone!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sumiki w ogóle są twardzielami i to sympatycznymi. A powiedz, jak był oznaczony gatunek, jako co kupiłeś tego stworka? Jako C. julii?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie dopytywałem, tylko zobaczyłem, spytałem ile upustu dostanę za 4szt. i tyle! 5zł na nich "zaoszczędziłem", ale nawet jakby mi nic nie odpuścili, to i tak bym kupił! Śliczne!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A drewniaki szykują się do "hibernacji"(zeszłej zimy "przepadły" na kwartał - myślałem, że się zatraciły), dobrze się mają w chłodnej wodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie to wygląda na mieszańca C. julii x C. sterbai, ale bez kolorowej płetwy piersiowej. Ciekawe, ale w niczym im to nie umniejsza, hybrydy nawet bardziej żywotne bywają.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kropkowane z żółtą płetwą mam - 2szt. - bardzo ładnie się to prezentuje.
|
|
|
|
|
|
|
|