renia
|
A masz nowego psa?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kot ma chyba jeszcze lepszego "nosa".
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
A masz nowego psa? Dla mnie to chyba jeszcze zbyt wcześnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozumiem....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kot ma chyba jeszcze lepszego "nosa".
Nie zje każdego kawałka mięsa?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie każde. Tłustego akurat nie zje, a i z chudego czasem zrezygnuje. Uważam że wówczas gdy uznaje je za niezbyt świeże. Lubi schab, pierś kurczaczą, ostatecznie karkówkę, ale boczku "jak leci" jeść nie będzie. Poza tym je mało, ca 5 dag mięsa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli ogólnie preferuje bardziej białko, niż tłuszcz..Ale chyba chemii żadne zwierzaki nie lubią, tylko te, które na dwóch nogach chodzą..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Dorosłe samce osiągają ponad 300 kg masy ciała przy ponad 3 m całkowitej długości. Tygrys jest drugim po pumie rekordzistą w skoku wzwyż – potrafi wskoczyć na wysokość 5 m – i drugim po lwie w skoku w dal – jednym skokiem pokonuje odległość 8–9 m[12]. Na wysokość 2 m wskakuje trzymając zdobycz ważącą 50 kg. Jednym uderzeniem łapy jest w stanie zabić zwierzę wielkości dużego psa, a nawet człowieka. Głos ryczącego króla dżungli słyszany jest z odległości 3 km. Tygrys potrafi też świetnie pływać, a płynąc może zabić ściganą ofiarę. Bardzo dobrze czuje się w wodzie, potrafi przepłynąć rzekę o szerokości 6–8 km, a z nurtem rzeki 29 km[12].Samce obejmują tereny o powierzchni 60–100 km², a samice do 20 km². http://pl.wikipedia.org/wiki/Tygrys
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
So sweet Ja też bym się przyłączyła z miłą chęcią.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No ciekawe..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.. Tygrys potrafi też świetnie pływać, a płynąc może zabić ściganą ofiarę. Bardzo dobrze czuje się w wodzie, potrafi przepłynąć rzekę o szerokości 6–8 km, a z nurtem rzeki 29 km[12].Samce obejmują tereny o powierzchni 60–100 km², a samice do 20 km². [/i] http://pl.wikipedia.org/wiki/TygrysA tak się porusza.. [załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A propos pupili,to nasza kotka przechodzi samą siebie.Nie używa drapaka,tylko drapie dywanik w pokoju i już jest pozaciągany.Jak widzę,że zaczyna drapać,to zaraz reaguję,a tej się chce bawić w chowanego chyba.Teraz się wycwaniła i chowa swoje łapy pod np. plecak,albo jakąś kartkę papieru,która leży na podłodze i zaczyna drapać.Pewnie myśli,że ja tego nie będę widziała. Nie wyobrażam sobie mieszkania bez kota,bez jakiegoś zwierzaka.To zwierze daje tyle radości,śmiechu.Najfajniej jest obserwować jej zachowanie,reakcje.Czasem można się naprawdę zdziwić,albo pośmiać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
A nie pytasz się mnie gdzie upolowałam taką dziką bestię.. Pewnie obławę zrobiłaś i może nawet uratowałaś przy okazji jakieś dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie obławę zrobiłaś i może nawet uratowałaś przy okazji jakieś dzieci.
Tak. Te dobre.. bo z takimi bestiami to nigdy nic nie wiadomo..
|
|
|
|
|
|
|
|