forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 09:53:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669726 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Nasze pupile.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 231 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Nasze pupile.  (Przeczytany 1666405 razy)
MariuszM
Go

Email
Odp: Nasze pupile.
« Odpowiedz #500 : 2013-01-23, 20:50:12 »

To zwierzątka ogólnie mają dobre geny przetrwania (żaby- hibernacja) , świetnie się dostosowują to otaczającego ich środowiska? Wyciągają maksimum z tego co mają, czym dysponują.  Smile
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #501 : 2013-01-23, 20:52:42 »

To zwierzątka ogólnie mają dobre geny przetrwania (żaby- hibernacja) , świetnie się dostosowują to otaczającego ich środowiska? Wyciągają maksimum z tego co mają, czym dysponują.  Smile
Bezlitosna selekcja.
I żarcie dobre od pokoleń  Very Happy
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #502 : 2013-01-23, 20:57:38 »

Bezlitosna selekcja.
Wiedzą co dobre, tylko ludzie tacy zdegenerowani Wink  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #503 : 2013-01-23, 22:03:34 »

Bezlitosna selekcja.
Wiedzą co dobre, tylko ludzie tacy zdegenerowani Wink  Laughing
Żeby psy dostały próchnicy zębów i to w minimalnym stopniu, muszą żreć karmę z supermarkietu 10 kg/1 pln, której nawet myszy na magazynie nie chcą ruszyć, przez lata.
To co muszą żreć ludziska, by mieć plagę próchnicy?
Gorzej niż psy, których nikt nie lubi?
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #504 : 2013-01-23, 22:19:01 »

Ja tam psy lubię, suczkę miałem,ale zeszło się jej.  Sad
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #505 : 2013-01-24, 08:24:18 »

Ja tam psy lubię
ja nigdy nie jadlem

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #506 : 2013-01-24, 11:18:42 »

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #507 : 2013-01-24, 11:49:23 »

Ja tam psy lubię
ja nigdy nie jadlem
Tak jak ja dzwonki Smile
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18140

« Odpowiedz #508 : 2013-01-24, 17:52:24 »

Pies mnie skubie  Rolling Eyes . Co to może znaczyć? Biegnę sobie biegnę z psem, a ten po jakiejś chwili nie ciągnie już przede mnie tylko zerka na mnie. Zaczyna biec obok i hop - skacze, warczy i zaczyna mnie skubać w rękaw.  Laughing . No i tak się zastanawiam. Nie podoba się? Czy może podoba się? Może tempo nie to? Jak np. w tym przysłowiu - "Daj palec to rękę odgryzą".  Wink  Very Happy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #509 : 2013-01-24, 18:22:06 »

Pies mnie skubie  Rolling Eyes . Co to może znaczyć? Biegnę sobie biegnę z psem, a ten po jakiejś chwili nie ciągnie już przede mnie tylko zerka na mnie. Zaczyna biec obok i hop - skacze, warczy i zaczyna mnie skubać w rękaw.  Laughing . No i tak się zastanawiam. Nie podoba się? Czy może podoba się? Może tempo nie to? Jak np. w tym przysłowiu - "Daj palec to rękę odgryzą".  Wink  Very Happy
Nie widziałem psa więc obie opcje są prawdopodobne.
Jeśli mu się nie podoba to masz problem z autorytetem.
Wtedy warczenie głuche, głęboko z trzewi, krótkie, szybkie merdanie pionowo ustawionym ogonem, obnażanie zębów i skubanie by przywołać Cię do porządku.
Drugi przypadek to pies cały radosny, roześmiany, wali ogonem po bokach i podgryza Cię, bo jesteście superkolegami podczas pasjonujących zajęć.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #510 : 2013-01-24, 19:02:33 »

Mnie stale skubią w ... wulgaryzm. To zachęta i oznaka zniecierpliwienia np. brakiem zainteresowania- podgryza samica. Wink Laughing
Samiec skubie za palce u rąk, czasami za tego, no! ... Achillesa. Co zrobić, Wigilia jest tylko raz w roku, więc mu nie odszczeknę. Very Happy
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #511 : 2013-01-24, 21:02:18 »

...Drugi przypadek...
Rad jestem bardzo z tych odpowiedzi  Very Happy . A wybieram tedy na razie ten drugi przypadek bo raczej tak po bokach psiura merda. Z autorytetem nie ma najmniejszego problemu. Powiedziałbym nawet że cieszę się u niej pewnym posłuchem, gdyż często przychodzi do mnie po radę w różnych sprawach Wink . Czasem nawet zasłużę sobie na zabawkę.  Laughing
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57185

« Odpowiedz #512 : 2013-01-26, 18:29:46 »

Czyli suczka  Very Happy Też miałem psinę - kombinacja teriera walijskiego z ... ojciec nieznany Wink Bylismy bardzo zżyci  Cool
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #513 : 2013-01-26, 18:58:16 »

Czyli suczka  Very Happy Też miałem psinę - kombinacja teriera walijskiego z ... ojciec nieznany Wink Bylismy bardzo zżyci  Cool

Ale jakiś gen zostawił, chociaż nie, to przecież suczka. Very Happy
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #514 : 2013-01-26, 19:06:20 »

Nawet ją wziąłem kiedyś na wystawę psów, aby sobie przodków od strony matki pooglądała Wink
A tata chyba też był "terierowaty", bo zdecydowanie była prawdziwym terierem, zacięta i wesołego usposobienia  Cool
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #515 : 2013-01-26, 19:21:03 »

Pogoda tak przewielebnie piękna, że wziąłem swoich kumpli w siną dal. Very Happy
Mroźno, co widać na Mazowszu, więc rozpoczęliśmy troszkę odważniej, ponieważ psy nie chlają, a ja zapomniałem. Laughing
Tym bardziej, że młodszemu wyraźnie przez około 200m jedna łapka nie mogła "wejść na obroty'.
Ale po niecałym km "termostat uwolnił wilgotnościomierze" i mogliśmy wyrównać oddechy. Smile
  Wybraliśmy się w porze "szczytu" lub bardziej medialnie- w porze największej oglądalności, ponieważ uznałem, że skoro dysponuję czasem dziennym, nie będę zwierzaków ciągał na "nocne patrole"- jeden dziwny w towarzystwie wystarczy. Very Happy
Pora największej oglądalności (lasu), to czas na około 2h przed planowanym obiadem. W przypadku mego lasu jest to godzina 13-sta i wówczas roi się od koniarzy, rowerzystów, spacerujących w tym na nartach. W streszczeniu mogę ująć, że konie mimo upływu tysiącleci nie zapomniały co to jest pies, mimo że na uwięzi. Ludzie nie zapom..., ludziom złaziliśmy z drogi, bo ja nie zapomniałem. Wink Laughing Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #516 : 2013-01-26, 19:22:03 »

Nawet ją wziąłem kiedyś na wystawę psów, aby sobie przodków od strony matki pooglądała Wink
A tata chyba też był "terierowaty", bo zdecydowanie była prawdziwym terierem, zacięta i wesołego usposobienia  Cool

Nawet kijkiem nie dadzą się pobawić, bo trzeba go rzucać razem z psem. Wink Very Happy
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #517 : 2013-01-26, 19:35:05 »

A i owszem suczka Smile . Ni to amstaff ni to bokser, lecz mieszanka owych prawdopodobnie. Mogę się mylić. Jest to taki uparciuch wymagający dużo uwagi, tak więc nie polecam  Laughing .
A może to tylko za mało warzyw, makaronu czy co tam jeszcze dla psów "naukowo" zalecane.  Mr. Green
RafałS
Sr. Member

« Odpowiedz #518 : 2013-01-26, 19:42:51 »

Nawet kijkiem nie dadzą się pobawić, bo trzeba go rzucać razem z psem. Wink Very Happy
Znam problem. Zwracając się o patyk dostaję, ale jedynie do oceny wzrokowej. Gdy mam potrzebę przyglądnięcia się z bliżej niż z 1 metra to... No to się muszę zasadzić, ze tak powiem.  Laughing
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #519 : 2013-01-26, 20:10:59 »

Patyk dostawałem, klasyczny aport, bo to był bardzo dobrze wychowany pies - chodzenie przy nodze bez smyczy, waruj, itp. no i oczywiście nasz popisowy numer "pies zdechł"  Laughing
Strony: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 231 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 20 zapytaniami.