Autor
|
Wtek: Nasze pupile. (Przeczytany 1665444 razy)
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Kumpla się ratuje, jeśli się da, poza tym karasie żyją długo, nawet do 40 lat
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na zdjęciu to karaś?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kumpla się ratuje...
Masz rację...Nie wiem co ja bym zrobiła. Nigdy ryb nie hodowałam. Ale pieska ze złamaną nogą to ratowaliśmy jak się dało...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na zdjęciu to karaś?
Złota rybka to udomowiona forma chińskiego karasia złotego, być może z domieszką innych mayłch karpiowatych...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
tak jak ja........ to gibiceps, no nic, lece zrobie podmianke, moze doleje jakiegos healthosanu albo innego szajsu zdrowotnego, szkoda mi go Mój "gi" został przejęty przez kolejnych właścicieli "zarżniętej przeze mnie" firmy. Też twardy był, kilkudniową kąpiel w wodzie o temp. około 5 oC zniósł dzielnie. Leczenie prądem, gdy filtry doznały tzw. przebicia też, a takie brytany jak nożowniki już nie. Hmm ... . Podzielam Twoje zdanie... Znaczy skopać, skopie, ale na noc wpuści do chałupy? I dlatego psa uznałeś za "bratnią duszę"- czasami też Ciebie rozumiem, choć głupot nie piszesz... . Jak będziecie mieli już kota, to będziecie wiedzieć. Mam, Szefu mój!!! Mam kota. Kobiety za nim po prostu szaleją. A przy okazji. Co mogą łowne koty. Mogą spowodować, że mysich kupek w domku nie uświadczysz, nawet jesienią. Sypiam z taką nie jedną łowną, to wiem. Porządna jaskinia bez kotów jest jak dusza bez ciała. Możesz mieć wysprzątane "jaskinię z balkonem", a kupki są i będą- jak łownego kota nie ma. Zwłaszcza jesienią.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Późniejsze badania pokazały, ze lisy Bielajewa różniły się teraz od dzikich lisów czterdziestoma genami. Chociaż wydaje się to niesamowite, selekcjonując jedną cechę lisa, w pół wieku zmieniono jego genotyp. Wraz z tą genetyczną zmianą nastąpiło wiele zaskakująco znajomych zmian fizycznych: niektóre lisy z kolejnych pokoleń mają wielobarwne, pstrokate futro takie jak kundle na całym świecie. Mają tez obwisłe uszy i ogony zawijające się do góry. Ich głowy są szersze a pyski krótsze. Są wyjątkowo urocze. http://www.grzecznypiesek.pl/cms-56-35-jak_stworzyc_psa_-_instrukcja_krok_po_kroku-.html
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Lisy w mojej okolicy są już elegancko pstrokate. Uszy sterczą jeszcze, a i ogon nie zawija się. Smętnie to zwierzątko wygląda, gdy "paczę" jak próbuje coś wartościowego znaleźć dla siebie wśród resztek wyrzucanych z "myślą i troską" o zwierzęta. To "trzecia" ścieżka, po której zdarza mi się chadzać. Ile czasu jeszcze upłynie zanim cywilizowani ludzie zrobią- za pomocą dostępnych im środków- tak, jak "sobie panieńki kcą", czyli póki co nijak- nudę i szarość. (z dwoma niekoniecznie małymi wyjątkami, są to mieszaniści i ... daltońce, którzy najbardziej pragną zróżnicowania tylko nie widzą jak to zrobić- i weź bądź mądry, logiczny i Im pokaż) A w wersji dla wierzących w "Coś", ... "Cokolwiek". Ponoć Bóg i Kosmosie stworzyli Ludzi na swoje podobieństwo, należy więc oczekiwać, że i Ludzie ci uczynią podobnie, czynią więc co "widać, słychać i czuć" i to jest logiczne. (tym razem bez "niekoniecznie małych wyjątków")
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rak stracił szczypce przy wylince... Kaleka jedna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rak stracił szczypce przy wylince... Kaleka jedna. Bywa. Stary oskórek czasami się nie odklei od nowego. Może też ktoś mu przeszkodził, albo wręcz obgryzł nowiutkie, jeszcze miękkie szczypce? Tak czy siak odrosną za kilka wylinek
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale wygląda póki co jak ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale wygląda póki co jak ... Wiadomo Na pewno mu wstyd Można lekko przyspieszyć metabolizm w zbiorniku, częściej będą wylinki.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale wygląda póki co jak ... ...nieborak.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie...
|