RafałS
|
Ładnie zrobił, choć nie wiem czy legalnie . Pozwolenia na odstrzał dronów bodajże w Colorado stanie wydaje się...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakiś czas temu dostałem świnki morskie rasy Cuy. To jest odmiana hodowana w swej ojczyźnie na mięso, dwukrotnie większa od powszechnie u nas znanych i ze trzy razy cięższa. http://img177.imageshack.us/img177/3364/imgbb5.jpgRóżnice w zachowaniu są również ogromne, w ogóle nie jest płochliwa, ani skoczna, ma bardzo niskie potrzeby ruchowe, typowego pokarmu dla naszych świnek prawie nie rusza, za to wsuwa zielonki i... reszki ludzkiego jedzenia (chleb z masłem, wędlinę, ser, gotowane ziemniaki i kasze, ryby) bo tak są one karmione u siebie w biednej Ameryce.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiedyś jadłem pieczoną świnkę w paragwajskiej restauracji w Berlinie. Jak królik, nie rozróżniłbym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tam tylko świńskie mięso jadam, bo Pan zakazał... I dobrze zrobił. Najważniejsze - wdrukować w geny: 5*wio - to jest to!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio, wyłącznie świnki? Ja lubię co jakiś czas inne zwierzę dla odmulenia podniebienia wciągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bos nie przywykl od malego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej przywykłem. U nas tylko świnki ze wsi były, bo bieda i komuna przecież. Czasem tylko kura ze wsi czy ryby ze stawu, ale niedobre toto było... Chudy twaróg, chude mleko i ryby morskie były dotowane i tanie jak barszcz, to też się jadło.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, od żyrafy odbierałem poród. Jadłem psa i fokę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
He, he, raczej wysoki. Żyrafa rodzi stojąc lub chodząc, więc cielę spada z wysokości ponad 2 metrów. Ponieważ żyrafy w niewoli zużywają dużo energii na poród i potem często odrzucają młode z braku pokarmu, pomaga się cielakowi wyjść zakładając łańcuchy na przednie nogi, które wychodzą pierwsze i pociągając umiejętnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie chciałabym być taką "akuszerką"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To dla facetów robota, trzeba ciągnąć naprawdę mocno, ale z wyczuciem, w rytm skurczy porodowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Faktycznie, wykapany tata Kermit.
|