|
Jarek
Go
|
Już mu prędzej śmieci tkali ,tak jak koniowi cukier w cyrku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sześćdziesiąt jeden lat, to całkiem nieźle pociągnął w stosunku do średniej wieku umieralności lekarzy.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W tuczrni lekarz żyje średnio 57lat! Tak się na zdrowiu znają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ciężka praca ich wykańcza.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W Polsce lekarz żyje osiem, a lekarka dziesięć lat krócej niż przeciętny ziomek i ziomka! Tak się na zdrowiu znają...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo w Polsce jeszcze cięższa praca na państwowej posadzie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie! Przez to hasło Dudów, że podciągnięcie wieku emerytalnego, to "praca do śmierci" jest fałszywe! Jak tak można...
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Nasze pupile...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sami sobie wybraliście...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Ostatnio uparłam się że nie chcę wykosić ogródka - lecz że go wypielę wybiórczo.. Teraz moimi pupilami stały się gzy. całe nogi mam pocięte... i jeszcze z 3/4 ogródka do pielenia z roślinkami po prawie szyję Ale tak a to wtyka straszyka spotkałam, a to odkryłam że mam tygrzyka - więc mu trawki zostawiłam no i gzy mam też. I mam osy leśne - chciałam im zdjęcie zrobić ale było zbyt blisko gniazda i chyba się na mnie wkurzyły więc na wszelki wypadek uciekłam jak 3 się mną zainteresowały.... . Niech sobie na razie tam będą.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Hmmm... To by się zgadzało... Najwyraźniej osy taki mają zwyczaj że we trzy do intruzów podlatują . Tak się bowiem składa że w tym roku ze 3 czy 4 ich ugryzienia już odebrałem. A było tak, że przyglądałem się gniazdu w ziemi, z może pięciu metrów. Nie napatrzyłem się bo po kilku sekundach jedną osę miałem w bucie, drugą pod nogawką, trzecią koło pasa. Nie było nad czym dumać ciepłem buta, wygarnąłem tą spod nogawki i w jednym bucie czmychłem kawałek obok, gdzie bezpiecznie poczekałem by wrócić dyskretnie po but. Tu 2 lub 3 ugryzienia. Innym razem jeszcze jedna użarła. Mają lato bo ostatnie takie dziabnięcie to za łebka pamiętam. W ogóle nogi mam podziobane jak trędowaty - talent taki od dzieciństwa. Tu krzaczek, tam pokrzywka, tudzież komar, giez lub meszka.
|
|
|
|
|
|
|
|