administ
Go
|
ale człowiek powinien być traktowany po ludzku. A zwierzę po zwierzęcemu... Zgodnie z przepisami komunijnymi.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Ludzi przybywa, dzikich zwierząt ubywa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...za to ludzie dziczeją...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tzn. zbydlęcenie z zapaszenia i owszem być bywa.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Siedzi to takie smutne w klatce, co to za życie dla dzikiego zwierza?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Każdemu zwierzęciu można zapewnić właściwe warunki w niewoli, ale to wymaga znajomości etologii i wyobraźni. Paradoksalnie nie potrzeby ruchowe są tu problemem, ale zaspokojenie psychiczne. Moja prywatna opinia jest taka, że długa, lekka linka, dobra buda i właściwa miska plus długi spacer, są dużo lepsze od przesiadywania w wielkim apartamencie, sikanie do kuwety i wyjście do galerii na zakupy... w ślicznym ubranku i równie ślicznej torbie. Ale pierwszy sposób chowu psa budzi poważny sprzeciw, w opozycji do drugiego, powszechnie akceptowanego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po ostatnich klęskach w opiece nad zwierzętami zwątpiłem w swoje umiejętności... Nawet kocirdor zdziczały jeszcze, ale za miesiąc, dwa się udomowi.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
http://www.lepidoptera.eu/EMN/start.php European Moth Night - Europejska Noc Ciem - czyli liczymy ćmy - tym razem w październiku. Nie wiem czy mi się uda - ale po sierpniowym "łowieniu" aparatem złapałam ok 17 różnych ciem. [jeszcze kilku nie oznaczyłam więc liczba wzrośnie ] W każdym razie miło zobaczyć co przyleci nas odwiedzić . Ale następnym razem źródło światła umieszczę nisko - bo tym razem było na wysokości ponad 2 metrów przez co niektóre ślicznoty siadały zbyt wysoko.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A dobrze, że w październiku, bo noce chłodne i można się skupić na tym liczeniu!
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Co roku w innym terminie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U! Dobrze, że wcześniej ogłaszają...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co roku w innym terminie
Raz miałem na tarasie wielkie, odkryte terrarium z legwanikami pustynnymi od późnej wiosny do wczesnej jesieni. Zainstalowałem im wewnątrz 15 watową żarówkę, która się odpalała o 21.00, całe noce obżerały się owadami nocnymi zwabionymi światłem, mimo, że legwaniki nie są typowo nocne. Po tych wakacjach wyglądały jak milion dolarów; odkarmione, wybarwione, muskularne i z wigorem.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
:DD super. im dłużej włączone miałam światło tym większe przylatywały ćmy Jak legwanikom nie przeszkadzało, ze im piewiki za dekolt wpadały to miały super wyżerkę!! ) Ja na następny raz w golf się ubiorę
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Raz miałem na tarasie wielkie, odkryte terrarium z legwanikami pustynnymi od późnej wiosny do wczesnej jesieni. Zainstalowałem im wewnątrz 15 watową żarówkę, która się odpalała o 21.00, całe noce obżerały się owadami nocnymi zwabionymi światłem, mimo, że legwaniki nie są typowo nocne. Po tych wakacjach wyglądały jak milion dolarów; odkarmione, wybarwione, muskularne i z wigorem. Świetne!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wlazla ci na ambe ta kukulka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ostatnio rzadko słyszę kukułki - przez jakieś 10 ostatnich lat słyszałam dopiero w tym roku. ale też w tym miejscu dawno nie byłam.
|
|
|
|
|
|
|
|