Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Wow, Renia! To normalne, nasza suka też je tylko wczesnym rankiem i późnym wieczorem, i choć staram się, żeby te dwa posiłki zaspokajały potrzeby rosnącego szczeniaka, to chuda jest jak patyk! Nie macie jakiejś wody, żeby opływać Donka porządnie? Od razu nabierze wigoru! Niektórzy z naszych domowników oblewają go wodą z węża do podlewania ogródka, ja takich zajęć nie lubię. Do miski wrzuciłam mu kawałek kiełbasy, to tylko te zielone muchy się zleciały. Niech syn sobie sam go karmi u siebie... Zimą to co innego. On tak nie wymyśla. Kiełbasę w locie łapie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Polowanie miska kamczackiego wygląda na miśka gryźli...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Polowanie miska kamczackiego wygląda na miśka gryźli... A bo to podgatunek. Ursus arctos ma bardzo duży zasięg geograficzny.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ursus arctos ma bardzo duży zasięg geograficzny. Jak opadające wieko trumny...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No. A dawniej miał jeszcze większy, ale dzięki zdobyczom cywilizacji, udało się nieco ograniczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Sporo tego, niejedna gadzina byłaby wniebowzięta.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Sporo jak na dwie godziny świecenia - jeszcze nie wszystko oznaczyłam - niektórych nie dam rady - bo za wysoko siedziały, a nie były zbyt duże - inne z kolei zbyt szybko biegały - i jeszcze raz - w takich warunkach zdjęcia robi się w golfie
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
17 sztuk oznaczonych motyli - na zmianę biegałam zmieniać obiektywy - a to by szczegół zrobić, a to bo się coś nie mieściło w kadrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
oj to by się chyba zapchał...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Odleciał by odkurzacz z takim ładunkiem.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
I byłby nowy wydatek, a tak wszystko się rusza, więc kurz nie osiada.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W tym roku miałem przyjemność obserwować zarówno największe nocne motyle Polski, zmierzchnice, o pięknym rysunku "trupiej główki", jak i najmniejsze, z rodziny Nepticulidae, o rozpiętości skrzydeł 2-3mm. Na Mazurach dużo owadów, przez to bardzo dużo żab i ropuch oraz nietoperzy, jeden gospodarz mówił, że jego kot wyspecjalizował się od kilku lat w nietoperzach i znosi je do domu.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Trupiej główki daaaaawno nie widziałam. Popatrzyłam na Nepticulidae - bardzo ładne. Muszę się za nimi rozejrzeć - z obecnym obiektywem mam szansę je sfotografować i coś zobaczyć. A ciekawe gdzie się kot na nie zasadza- może przy jakimś strychu lub w stodole gdy przysypiają na ścianie Spryciarz. Ale skoro je do domu znosi zamiast zjadać to raczej nie głoduje możliwe że ma dobrą zabawę. Koty "niepracujące" powinny mieć jakieś dzwoneczki na szyjach.
|
|
|
|
|
|
|
|