|
Gavroche
|
Ogier zabija źrebię: https://youtu.be/fSowcdBchkoNie jest dla mnie jasne czy młode było jakieś ułomne, czy może eliminacja genów obcego samca... Kiedyś u mnie w sklepie urodziły się pilchy afrykańskie z rodzaju Graphiurus, 6 sztuk. Rodzice i później rodzeństwo odganiali jednego samczyka, który był wyraźnie mniejszy od reszty i siedział gównie sam, od momentu nabycia mobilności. Odsadziliśmy go do osobnego pojemnika, ale po paru dniach padł. Dokładne oględziny pokazały zrośnięte paluszki u przednich łapek i brak siekaczy. Bardzo mało prawdopodobne, że słabo widzące popieliczki zauważyły te zmiany, bardziej wyczuły odmienność lub inny behawior i stąd przeganiały dziwaka. Takie zachowania są obserwowane dosyć często u zwierząt, ba, u ludzi też.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wczoraj do pracy przyszła koleżanka z psem. Niestety psina nie ułożona i skakała po wszystkich z radości brudząc wszystkim spodnie przy umiarkowanej reakcji właścicielki. Nie było wyjścia i trzepłem lekko kundla jak nikt nie patrzył, ale w sumie szkoda psiaka, że ma niewychowanego właściciela.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niestety, część ludzi nie łączy braku pracy z psem, z jego zachowaniem. A wystarczy tylko nauczyć psa zwracania na nas uwagi i jednej komendy powstrzymującej, np. "siad" czy "spokój".
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niestety, część ludzi nie łączy braku pracy z psem, z jego zachowaniem. A wystarczy tylko nauczyć psa zwracania na nas uwagi i jednej komendy powstrzymującej, np. "siad" czy "spokój". Na dobrą sprawę trzeba by było zwrócić uwagę właścicielowi, ale jak to zwykle bywa...poprawność itd.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jaki pan taki pies, prawo stada działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięknie... jak u ludzi, albo i lepiej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wczoraj miałem podobną sytuację. Warknął i doskoczył do mnie jakieś małe białe nie wiadomo co (teraz są modne takie miniaturowe maskotki) czym wywołał salwę śmiechu matki z dzieckiem. Mieli kupę szczęścia, że kundel mnie nie ugryzł, bo jestem wredny w takich sytuacjach.
|
|
|
|
|
|
|
|