administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Nie moĹźe byÄ!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
KilkanaĹcie dni temu dostaliĹmy dwa worki ryb z Malawi, odĹĂłw z przybrzeĹźnej grupy Utaka. Dwa gatunki rybek z rodzajĂłw Copadichromis i Nyassachromis, przyleciaĹy w workach z garĹciÄ
roĹlin w kaĹźdym. W jednym byĹa spora kÄpa zwykĹej, malawijskiej Vallisnerii, w drugim Ĺadny Potamogeton. PoniewaĹź roĹliny byĹy Ĺadne i zdrowe, chĹopaki wrzucili je do pustego zbiornika na kwarantannÄ, by je potem uĹźyÄ (dzikusy przez jakiĹ czas rosnÄ
jak szalone w akwariach). Dzisiaj wĹrĂłd roĹlin zauwaĹźyĹem narybek, ale tak maĹy, Ĺźe trudno o identyfikacjÄ, podejrzewaĹem, Ĺźe to ktĂłreĹ z w/w ryb siÄ wytarĹy, albo w naturze, albo juĹź w podróşy. Ale chyba nie, mam uprawnione podejrzenie, Ĺźe to Placidochromis "Solo", bardzo poszukiwany kilka lat temu gatunek. https://m.youtube.com/watch?v=lYr3sTBsxh4Obecnie juĹź nie jest tak popularny, ale dzikusy mogÄ
dolaÄ krwi do juĹź istniejÄ
cej populacji w akwariach. Uwielbiam takie akcje!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
MiaĹem akwarium z Malawi z 15 lat? Same kamole i trzy gatunki wystepujÄ
ce obok siebie w naturze - wyglÄ
daĹo super i na wszystkich robiĹo wraĹźenie. ParÄ lat temu zamieniĹem na roĹlinniaka dla odmiany, ale jak mnie znowu kopnie, to kto wie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ze mnie to ani dobry fotograf, ani znawca ryb... Nie wiem jak to siÄ pisze w rodzaju ĹźeĹskim, bo chyba takich nazw nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
IchtioloĹźka - fotografka amatorka?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja bym proponowaĹa jakÄ
Ĺ dziurkÄ w nim zrobiÄ, aby te ryby miaĹy wiÄcej tlenu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość