Blackend
|
"Czemu Szyszko nie chce łosiom odpuścić? Bo co patrzy na zdjęcie łosia to ma wrażenie, że ten go przedrzeźnia."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Każdy, kto trzymał ślepczyki jaskiniowe, wie jakie to urocze stworzonka. Ja w sklepie miałem wielkie akwarium urządzone jako wnętrze groty podwodnej z wapienia (lubią twardo i alkalicznie) rybki te mnożyły się tam ochoczo i raz dwoje z młodych z jednego miotu pozostało z oczami (bo początkowo, jako larwy mają je wszystkie) do dorosłości, ale zachowywały się tak, jakby oczu nie miały (były ślepe?). Co ciekawe te bezokie formy to nie inny gatunek, tylko zwykły bystrzyk meksykański i jego rozmaite formy (w różnych jaskiniach, o różnym stopniu utraty oczu). Tutaj tekst, który mówi, że bezokość owa nie dziedziczy się genowo, tylko pozagenowo, bardzo ciekawe: http://www.listyznaszegosadu.pl/m/nauka/wiecej-niemadrych-twierdzen-ze-epigenetyka-calkowicie-zrewiduje-nasz-poglad-na-ewolucje
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ciekawe. Ślepczyki widziałem w zoo, albo na jakiejś wystawie, już nie pamiętam i bardzo ciekawie prezentują się te rybki w kamiennej aranżacji.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skończy się ropa i z powrotem wrócą na wielbłądy, a wszystko piach przykryje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ten "człowiek" ma głowę ptaka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taki lubieżny kogucik.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Takie trochę la linea. Psy dość umowne, ale spoko idzie się dopatrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To Myotonia congenita choroba genetyczna, która powoduje kilkunastosekundowe "zesztywnienie" spowodowane jednoczesnym naprężeniem zginaczy i prostowników. Zwykle takie objawy wywołuje hałas lub inne formy przestraszenia/stresu. Co ciekawe nie powoduje to innych problemów i w niewoli nie powoduje skrócenia życia. Na wolności rzecz jasna taka zestresowana kózka długo nie pożyje. https://m.youtube.com/watch?v=YI4hzzepEcI
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo ta kotka w tym czasie kocura wypatrzyła i zmieniła obiekt polowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|