|
RafałS
|
Nie jestem taki. Żartowałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak, teraz będzie wysyp biegaczy z wielkimi parasolami.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo skuteczny jest gaz pieprzowy, fakt, przeciw psom naturalnie. Ale rozkręconego bojowo dużego mieszańca wyżła z rottweilerem raczej nie powstrzyma.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale pies atakuje znienacka i na przygotowanie się do odparcia ma się niewiele czasu. Jak gaz jest w torebce albo w kieszeni...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oczywiście i można też psa zaszeleścić papierkami po kukułkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Nie no rozróżniam sfrustrowanego średniego psa blokowego od psa bojowego, na psa bojowego to albo spray na niedźwiedzie, albo parasol. Parasol bardziej poręczny jest i mniejsze zbiegowisko powoduje.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z grubsza można się zgodzić, ale trzeba pamiętać, że prócz normalnych psów, na które wystarczy spray czy parasol, jest jakiś promil chorych psychicznie lub psychopatów, bo się takie urodziły lub ukształtowało je środowisko. I to takich zwierząt należy się bać. Widziałem na własne oczy psa, który wyrażał radość całym swoim jestestwem, pokazywał wszelkie gesty poddańcze prawidłowo, a jak zbliżył się do człowieka/innego psa, atakował bez pardonu. Selektywna hodowla ukształtowała psy praktycznie nie czujące bólu, których nadnercza pracują tak mocno, że nie da się ich uśpić farmakologią, są psy, które jak złapią coś do pyska, to nie puszczą do śmierci i nie pomaga okładanie czy wyłamywanie zębów. Siedząc przy kompie można sobie takie rzeczy opowiadać, co innego spotkać na odludziu 55kg mieszańca w typie owczarka azjatyckiego, mając na sobie klapki i kąpielówki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeziorka czy piaskarnie zalane wodą są używane jako dzikie kąpieliska, a właśnie często są na odludziu, bo to jedna z ich zalet.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W każdym razie czujność trzeba zachować. Pojedyńczy pies wałęsający się po nieswoim terenie raczej krzywdy nie zrobi, ale stado jest zawsze groźne.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|