administ
Go
|
Dokładnie!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To nasze rodzime. Pamiętam, jak z 15 lat temu znalazłem taką we Wrocławiu, podnieciłem się jak dziecko, a teraz są wszędzie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nawet nie wiedziałem, że występują pod ochroną - ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No właśnie - zdeptać nie wypada.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No chyba, że niechcący.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ile się trzeba tłumaczyć, jak przyłapią...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo to trzeba tak niechcący żeby śladu nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
-stres-oksydacyjny-
Ni z gruszki ni z pietruszki wrzucę, ze żyjemy na planecie gdzie atmosfera zawiera 1/5tlenu, więc "stres oksydacyjny" brzmi nawet bardziej dziwaczniej niż stres tłuszczowy.cytaty z googla, też dalej nie otwierałem ... "Stres oksydacyjny to zjawisko wyjątkowo niebezpieczne i budzące słuszny niepokój lekarzy oraz pacjentów." "Stres oksydacyjny jest jednym z kluczowych czynników ryzyka rozwoju chorób." "W wielu chorobach stres oksydacyjny jest niezwykle ważnym czynnikiem chorobotwórczym." "Rośnie też stres oksydacyjny podczas i po wysiłku. Bardziej podatne na negatywne działanie tlenu są tkanki." "Stres oksydacyjny to jeden z czynników odpowiedzialnych za procesy starzenia organizmu, zmarszczki i chorobę Alzheimera." "Stres oksydacyjny sprawia, że czujesz się zmęczony, bardziej otyły, chory i stary.""Stres oksydacyjny może wywołać takie choroby jak: miażdżyca, przewlekła obturacyjna choroba płuc, cukrzyca, choroby serca, stany zapalne, choroby ..." "Stres oksydacyjny czyli zagrożenie pożarowe organizmu." "Zobacz, czym jest stres oksydacyjny. Sposoby na walkę ze stresem oksydacyjnym tyko u nas!" Normalnie gorzej niż "dobra zmiana", każdy może być scuba nurkiem zanurzonym w zabójczym tlenie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj na spacerze z psem widziałem wysoki i długi żywopłot z bukszpanu, musiał rosnąć kilkadziesiąt lat, prawie całkowicie zdefoliowany przez te dranie: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Cydalima_perspectalisPojawiły się w Polsce 2-3 lata temu i żrą bukszpan, aż huczy. Czasem nie bukszpanu używa się na któreś Święta? Być może już niedługo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A posypać albo popryskać jakim preparatem?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Jak to cholerstwo nie żre tytoniu to wywar z tytoniu powinien załatwić sprawę, ale podobno to świństwo jest bardziej toksyczne od siarkowodoru więc w googlach coś więcej jest ciężko znaleźć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|