Jarek
Go
|
No właśnie, teraz, maski, wirusy,pandemie na czasie.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
Jesiotr - piękna, żywa skamielina, tylko żeby dinozaurów nie wskrzeszali...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale taki Jurasik Park na pewno cieszyłby się dużym powodzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo, szczególnie te "tyranotroglodyty" - patrząc po dzisiejszych trendach w polityce...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mike, bezgłowy kurczak: Stwierdzono, że siekiera ominęła żyłę szyjną [7], a skrzep uniemożliwił Mike'owi wykrwawienie się na śmierć. Chociaż większość jego głowy została odcięta, większość pnia mózgu i jedno ucho pozostały na ciele. Ponieważ podstawowe funkcje (oddychanie, tętno itp.), A także większość odruchów kurczaków jest kontrolowanych przez pień mózgu, Mike był w stanie pozostać całkiem zdrowy. Jest to dobry przykład centralnych generatorów motorycznych, które umożliwiają realizację podstawowych funkcji homeostatycznych przy braku wyższych ośrodków mózgowych. [7] Gość ściął kurczaka na kolację, ale nie odrąbał mu dobrze głowy i zwierzę żyło jeszcze 1,5 roku. Facet na nim zarabiał, karmił go mlekiem i drobnym ziarnem, potwierdził autentyczność całej sprawy na jakimś uniwerku. Jaja jak berety: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mike_the_Headless_Chicken
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
"Byłem, widziałem" na filmie gdzieś miałem. Jak to się mówi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A może ta gadzina dorwała padlinę, bo jakże tak mogło to sobie "upolować"? Pierwsze słyszę...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
I tak być może i tak się zdarza w przyrodzie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Źle się zbiera psie kupy z wysokiej trawy. No i ohydnie wygląda, jak jest długa i pożółkła jak teraz... Ale coraz więcej trawników ma tabliczki "tutaj kosimy rzadziej" i dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No fakt, pożółkła trawa nie ciekawie wygląda, ale taka typowa łąka długo zachowuje walory estetyczne, np. nie trzeba jej podlewać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U mnie w domu wszyscy lubimy naturalne łąki i bukiety z nich. Ja to bym zaraz jakieś żółwie tam, i legwany, widział.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Troglo to chyba coś zamierzchłego, jak dieta ketogeniczna...
|
|
|
|
|
|
|
|