admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26792
|
Oni tam w dietach keto zakładają zawsze 1% węglowodanów (ale nie wczytywałem się czy strawnych - pewnie tak), natomiast ketozę wywołują zmienną proporcją B:T - przy stosownej ilości aminokwasów glukogennych - ma to uzasadnienie biochemiczne, więc się nie wczytuję. Ketoza cukrzycowa i głodówkowa do tego u psów też występuje niezależnie od szybkości metabolizowania ciał ketonowych, czyli pasuje do ogólnej koncepcji.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Śmiesznie się to czyta: "we believe that a ketogenic diet for dogs is the optimal diet...". Sens inny, ale...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie odnośnik a badania własne Puriny. Wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem działu badawczego i takie info uzyskałem, że ani ketonurii, ani ketonemii nie udało się wywołać dietą wysokotłuszczową. Ale nie znam parametrów tej diety, więc nie wiem, jak to jest do końca.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Parametry"... To podstawa.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak. Z drugiej strony, kwasica metaboliczna u psów już istnieje, więc jak to tak?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A bo jednemu wyszło, że się nie da ketozy wywołać i reszta teraz powtarza, że się nie da, bo to pewnie uspokaja właścicieli psów, że nie zakwaszają (szkodzą) własnym pupilem.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Shawn Baker Piekarz je samo mięso B : T 30-40:60-70% kcal i ketozy podobnie jak u psów brak
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O widzisz, forum znam, podoba mi się podejście Raya Peata do DHEA i pregnenolonu. Ponoć 1,25 - 12,5mg DHEA i pregnenolonu dziennie wydłuża telomery i jednocześnie skraca je w komórkach nowotworowych...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Mnie tam uczyli, że od tego jest telomeraza, która w komórkach somatycznych ulega represji, bo jak nie zadziała represor, to komórki zamieniają się w raka, ale jak kto lubi "sztucznie" pobudzać sobie elongację telomerów, to co tam...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja już poza okresem rozrodczym, najlepszy czas na eksperymenty.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Rozumiem, ale nie popieram...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Gdzieś czytałem, że "wydłużeniem telomerów" odmłodzili kobietę o 20 lat, ale później cisza chyba zapadła, bo nic mi się w oczy na necie nie rzuciło.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rozumiem, ale nie popieram... Ja wiem, że Ty lubisz, jak się samo dzieje, ale Medycyna Chińska zaleca każdemu po 40 suplemontowanie adaptogenów. Kim ja jestem, by się spierać z 5000 lat tradycji? Poza tym fajnie chodzić naćpanym żeń szeniem czy inną ashwagandhą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne - w chińskiej jest dużo dobrych podpowiedzi na utrzymanie zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przystojniak z niego... A jaki wesoły...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Miałem jeszcze o robalach, ale specjalnie dla Ciebie wybrałem sympatyczną jaszczurkę.
|
|
|
|
|
|
|
|