|
Blackend
|
To proste, mysz je ser, a małpa banana.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak dobrze wytresowana, to daje. Jak małpa to nie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
To proste, mysz je ser, a małpa banana.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kilkanaście psów tej rzadkiej rasy już można spotkać w Polsce, w ostatni weekend widziałem parkę takich na wystawie. https://www.psy.pl/rasa/suomenlapinkoira/Najlepsze psy ma Tuula Harjamäki- hodowczyni fińskich psów lapońskich (taka jest polska nazwa) z miejscowości Ylöjärvi w środkowej Finlandii. Ponoć takie psy żyją w Finlandii od ok. 10 tys. lat, podobnie jak ludzie. Większość tych psów posiada klad genetyczny d1, który występuje tylko wśród ras Laponii.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajny psiak, ale ta sierść wygląda, że zapcha każdy odkurzacz.
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
W naszym domu tylko psy z włosem są akceptowane a reniferów nie mam
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Taki pluszak, do łóżka jak znalazł.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prócz piwnicy mamy coś, co się nazywa komórką lokatorską. Trzymam tam m.in. suche, zeszłoroczne liście do akwariów i terrariów. Chciałem rzucić ich trochę mojej kolekcji równonogów, bo wyjadły już prawie wszystko. Zaglądam do papierowego wora z bukowymi, a tam... piękne mysie gniazdo z 6-7 młodymi. Co prawda widuję w piwnicy kartoniki z trutką na myszy, ale nie wiedziałem, że wyżej w bloku też gnojki siedzą. Powinienem to zgłosić, albo samodzielnie zniszczyć miot i zastawić pułapkę na dorosłe, ale lubię te gryzonie, więc się wycofałem. Maluchy były już owłosione, ale jeszcze ślepe, tydzień/półtora i się rozlezą, niech im będzie na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Byś mogła przygarnąć na zimę reniu.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Taki pluszak, do łóżka jak znalazł. Przewidziany na podróże Kamperowe... Spodobał mi sie ten piesek w filmie "nic do oclenia". Film też godny polecenia.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|